PHP,MYSQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »
E t

e t

21/06/2013 20:21:07
Quote Anchor link
Goedendag allemaal!

Al twee maanden lang maak ik mijn huiswerk opdrachten met de hulp van jullie door eerder gestelde vragen, voorbeelden en scripts maak ik dan ook mijn opdrachten voor HBO TI.

Helaas loop ik nu ergens vast en ben er ook al een tijdje mee bezig om het goed te krijgen.

Wij moeten voor een opdracht OO php maken die kan zoeken in database.

vanuit class pagina wordt er gezocht en vanaf class zoek worden er resultaten weergegeven.

Pagina:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
class pagina
{

    public $m_zoek;
    
    function
__construct()
    {
    }

    function
__destruct()
    {
    }


    public function toonPagina()
    {

    $this->toonHeader();
    $this->toonBody();
    }

    
    public function toonHeader()
    {

    echo '<!DOCTYPE HTML PUBLIC \'-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\' \'http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd\'>';
    echo '<html>';
    echo '<head>';
    echo '<title>Zoeken</title>';
    echo '<meta http-equiv=\'Content-Type\' content=\'text/html; charset=iso-8859-1\'>';
    echo '</head>';
    }

    
    public function toonBody()
{

if (!isset($_POST['zoekterm']))
{

echo '
    
<body>
<form method=\'post\'>

<INPUT TYPE=\'Radio\' Name=\'optie\' Value=\'2\'>BoekId <br>
<INPUT TYPE=\'Radio\' Name=\'optie\' Value=\'3\'>Titel<br>
<INPUT TYPE=\'Radio\' Name=\'optie\' Value=\'4\'>Schrijver<br>
<INPUT TYPE=\'Radio\' Name=\'optie\' Value=\'5\'>Prijs<br>
<INPUT TYPE=\'Radio\' Name=\'optie\' Value=\'6\'>ISBNnummer<br>

<input type=\'text\' name=\'zoekterm\'><br>
<input type=\'submit\' name=\'submit\'>
 
</form>
</body>
</html>'
;}
    else
    {
    $m_zoek= new zoek();
    $m_zoek->bereken($_POST['zoekterm'],$_POST['optie']);
    
    
    }
}
}

?>

zoek:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
<?php
class zoek
{

    function
__construct()
    {
    }

    function
__destruct()
    {
    }



public function bereken($zoekterm,$optie)
    {

    $zoekTerm = $_POST['zoekterm'];
    $optie= $_POST['optie'];

    $host="localhost:3307"; // Host name
    $username="root"; // Mysql username
    $password="usbw"; // Mysql password
    $db_name="boek"; // Database name
    $tbl_name="boek"; // Table name

    mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
    mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

        if ($_POST['submit'])
        {

            if ($optie==2)
            {

            $offset =0;
            $aantal=10;
            $zoekQuery =mysql_query("SELECT * FROM boek WHERE BoekId LIKE '%$zoekTerm%'    LIMIT $offset, $aantal");
            if (!$zoekQuery ) {
            die('Invalid query: ' . mysql_error());
            }
    

            while ($boek = mysql_fetch_array($zoekQuery))
            {

                echo $boek['BoekId']." ";
                echo $boek['Titel']." ";
                echo $boek['Schrijver']." ";
                echo $boek['Prijs']." ";
                echo $boek['ISBNnummer']." <br>";
            }
            }

            
            elseif($optie==3)
            {

            $offset = 0;
            $aantal=10;
            $zoekQuery=mysql_query("SELECT * FROM boek WHERE Titel LIKE '%$zoekTerm%'    LIMIT $offset, $aantal");
            if (!$zoekQuery ) {
            die('Invalid query: ' . mysql_error());
            }

            while ($boek = mysql_fetch_array($zoekQuery))
            {

                echo $boek['BoekId']." ";
                echo $boek['Titel']." ";
                echo $boek['Schrijver']." ";
                echo $boek['Prijs']." ";
                echo $boek['ISBNnummer']." <br>";
            }
            }

            elseif($optie==4)
            {

            $offset = 0;
            $aantal=10;
            $zoekQuery = mysql_query("SELECT * FROM boek WHERE Schrijver LIKE '%$zoekTerm%'    LIMIT $offset, $aantal");
            if (!$zoekQuery ) {
            die('Invalid query: ' . mysql_error());
            }

            while ($boek = mysql_fetch_array($zoekQuery))
            {

                echo $boek['BoekId']." ";
                echo $boek['Titel']." ";
                echo $boek['Schrijver']." ";
                echo $boek['Prijs']." ";
                echo $boek['ISBNnummer']." <br>";
            }
            }

            elseif ($optie==5)
            {

            $offset = 0;
            $aantal=10;
            $zoekQuery = mysql_query("SELECT * FROM boek WHERE Prijs LIKE '%$zoekTerm%'    LIMIT $offset, $aantal");
            if (!$zoekQuery ) {
            die('Invalid query: ' . mysql_error());
            }

            while ($boek = mysql_fetch_array($zoekQuery))
            {

                echo $boek['BoekId']." ";
                echo $boek['Titel']." ";
                echo $boek['Schrijver']." ";
                echo $boek['Prijs']." ";
                echo $boek['ISBNnummer']." <br>";
            }
            }

            elseif ($optie==6)
            {

            $offset = 0;
            $aantal=10;
            $zoekQuery = mysql_query("SELECT * FROM boek WHERE ISBNnummer LIKE '%$zoekTerm%'    LIMIT $offset, $aantal");
            if (!$zoekQuery ) {
            die('Invalid query: ' . mysql_error());
            }

            while ($boek = mysql_fetch_array($zoekQuery))
            {

                echo $boek['BoekId']." ";
                echo $boek['Titel']." ";
                echo $boek['Schrijver']." ";
                echo $boek['Prijs']." ";
                echo $boek['ISBNnummer']." <br>";
            }
            }
            
        }
    }
}
    
?>

Dit werkt allemaal goed maar zal denk ik nog geen schoonheidsprijs winnen. Terugkomen op mijn echte vraag, Weten jullie hoe ik ervoor zorgen dat ik een navigatie venster kan in bouwen en dan per pagina 10 resultaten printen. Denk aan wat google heeft staan onder zijn pagina's altijd (Goooooogle) op het moment dat je ergens naar zoekt.
Gewijzigd op 21/06/2013 20:49:16 door E t
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:11:53
 
Reshad F

Reshad F

21/06/2013 20:40:29
Quote Anchor link
Offtopic:

Je begrijpt hoop ik dat je classes "werken" maar dat het eigenlijk in de prullenbak thuis hoort? maar dat vind ik ook niet echt raar aangezien ze tegenwoordig op HBO opleidingen je liever dingen laten maken zonder eerst uitleg te geven over hoe een class er uit moet komen te zien en de regels waar deze aan moet voldoen.


Ik denk dat je moet zoeken naar pagination. hiermee kan je zorgen dat je zoekresultaten over verschillende pagina's kan verdelen.
 
E t

e t

21/06/2013 20:50:57
Quote Anchor link
hehe Reshad F. Ik dacht eerst nog dat het aan mij lig maar ze hebben dus dat OO gewoon niet goed uitgelegd dan. Anyway wees ook niet zo hard is pas mijn 3e php opdracht:p
 
Reshad F

Reshad F

21/06/2013 20:52:48
Quote Anchor link
Waar heb je precies hulp bij nodig waar kom je niet uit ?
 
E t

e t

21/06/2013 20:57:10
Quote Anchor link
Nou, ik heb nu dus zoekQuery staan er wordt uitgevoerd met een "LIMIT" bij de query heb ik erin gezet dat dat ik maximaal 10 resultaten wil zien. Echter is mijn database vele malen groter om dan toch al het mogelijke te laten zien in 1 pagina is onoverzichtelijk. Als oplossing leek het mij handig om net google een aantal resultaten per pagina te weergeven.

Helaas weet ik niet hoe ik dat nou erin moet zetten.
 
Reshad F

Reshad F

21/06/2013 21:09:41
Quote Anchor link
Ik denk als je pagination googled je tal van voorbeelden vind. Zoals je begrijpt helpen we je hier graag maar dan moet je wel een begin maken. dus zoek even naar pagination en probeer dit te implementeren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.