PHP,MYSQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
E t

e t

21/06/2013 20:21:07
Quote Anchor link
Goedendag allemaal!

Al twee maanden lang maak ik mijn huiswerk opdrachten met de hulp van jullie door eerder gestelde vragen, voorbeelden en scripts maak ik dan ook mijn opdrachten voor HBO TI.

Helaas loop ik nu ergens vast en ben er ook al een tijdje mee bezig om het goed te krijgen.

Wij moeten voor een opdracht OO php maken die kan zoeken in database.

vanuit class pagina wordt er gezocht en vanaf class zoek worden er resultaten weergegeven.

Pagina:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
class pagina
{

    public $m_zoek;
    
    function
__construct()
    {
    }

    function
__destruct()
    {
    }


    public function toonPagina()
    {

    $this->toonHeader();
    $this->toonBody();
    }

    
    public function toonHeader()
    {

    echo '<!DOCTYPE HTML PUBLIC \'-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN\' \'http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd\'>';
    echo '<html>';
    echo '<head>';
    echo '<title>Zoeken</title>';
    echo '<meta http-equiv=\'Content-Type\' content=\'text/html; charset=iso-8859-1\'>';
    echo '</head>';
    }

    
    public function toonBody()
{

if (!isset($_POST['zoekterm']))
{

echo '
    
<body>
<form method=\'post\'>

<INPUT TYPE=\'Radio\' Name=\'optie\' Value=\'2\'>BoekId <br>
<INPUT TYPE=\'Radio\' Name=\'optie\' Value=\'3\'>Titel<br>
<INPUT TYPE=\'Radio\' Name=\'optie\' Value=\'4\'>Schrijver<br>
<INPUT TYPE=\'Radio\' Name=\'optie\' Value=\'5\'>Prijs<br>
<INPUT TYPE=\'Radio\' Name=\'optie\' Value=\'6\'>ISBNnummer<br>

<input type=\'text\' name=\'zoekterm\'><br>
<input type=\'submit\' name=\'submit\'>
 
</form>
</body>
</html>'
;}
    else
    {
    $m_zoek= new zoek();
    $m_zoek->bereken($_POST['zoekterm'],$_POST['optie']);
    
    
    }
}
}

?>

zoek:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
<?php
class zoek
{

    function
__construct()
    {
    }

    function
__destruct()
    {
    }



public function bereken($zoekterm,$optie)
    {

    $zoekTerm = $_POST['zoekterm'];
    $optie= $_POST['optie'];

    $host="localhost:3307"; // Host name
    $username="root"; // Mysql username
    $password="usbw"; // Mysql password
    $db_name="boek"; // Database name
    $tbl_name="boek"; // Table name

    mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
    mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

        if ($_POST['submit'])
        {

            if ($optie==2)
            {

            $offset =0;
            $aantal=10;
            $zoekQuery =mysql_query("SELECT * FROM boek WHERE BoekId LIKE '%$zoekTerm%'    LIMIT $offset, $aantal");
            if (!$zoekQuery ) {
            die('Invalid query: ' . mysql_error());
            }
    

            while ($boek = mysql_fetch_array($zoekQuery))
            {

                echo $boek['BoekId']." ";
                echo $boek['Titel']." ";
                echo $boek['Schrijver']." ";
                echo $boek['Prijs']." ";
                echo $boek['ISBNnummer']." <br>";
            }
            }

            
            elseif($optie==3)
            {

            $offset = 0;
            $aantal=10;
            $zoekQuery=mysql_query("SELECT * FROM boek WHERE Titel LIKE '%$zoekTerm%'    LIMIT $offset, $aantal");
            if (!$zoekQuery ) {
            die('Invalid query: ' . mysql_error());
            }

            while ($boek = mysql_fetch_array($zoekQuery))
            {

                echo $boek['BoekId']." ";
                echo $boek['Titel']." ";
                echo $boek['Schrijver']." ";
                echo $boek['Prijs']." ";
                echo $boek['ISBNnummer']." <br>";
            }
            }

            elseif($optie==4)
            {

            $offset = 0;
            $aantal=10;
            $zoekQuery = mysql_query("SELECT * FROM boek WHERE Schrijver LIKE '%$zoekTerm%'    LIMIT $offset, $aantal");
            if (!$zoekQuery ) {
            die('Invalid query: ' . mysql_error());
            }

            while ($boek = mysql_fetch_array($zoekQuery))
            {

                echo $boek['BoekId']." ";
                echo $boek['Titel']." ";
                echo $boek['Schrijver']." ";
                echo $boek['Prijs']." ";
                echo $boek['ISBNnummer']." <br>";
            }
            }

            elseif ($optie==5)
            {

            $offset = 0;
            $aantal=10;
            $zoekQuery = mysql_query("SELECT * FROM boek WHERE Prijs LIKE '%$zoekTerm%'    LIMIT $offset, $aantal");
            if (!$zoekQuery ) {
            die('Invalid query: ' . mysql_error());
            }

            while ($boek = mysql_fetch_array($zoekQuery))
            {

                echo $boek['BoekId']." ";
                echo $boek['Titel']." ";
                echo $boek['Schrijver']." ";
                echo $boek['Prijs']." ";
                echo $boek['ISBNnummer']." <br>";
            }
            }

            elseif ($optie==6)
            {

            $offset = 0;
            $aantal=10;
            $zoekQuery = mysql_query("SELECT * FROM boek WHERE ISBNnummer LIKE '%$zoekTerm%'    LIMIT $offset, $aantal");
            if (!$zoekQuery ) {
            die('Invalid query: ' . mysql_error());
            }

            while ($boek = mysql_fetch_array($zoekQuery))
            {

                echo $boek['BoekId']." ";
                echo $boek['Titel']." ";
                echo $boek['Schrijver']." ";
                echo $boek['Prijs']." ";
                echo $boek['ISBNnummer']." <br>";
            }
            }
            
        }
    }
}
    
?>

Dit werkt allemaal goed maar zal denk ik nog geen schoonheidsprijs winnen. Terugkomen op mijn echte vraag, Weten jullie hoe ik ervoor zorgen dat ik een navigatie venster kan in bouwen en dan per pagina 10 resultaten printen. Denk aan wat google heeft staan onder zijn pagina's altijd (Goooooogle) op het moment dat je ergens naar zoekt.
Gewijzigd op 21/06/2013 20:49:16 door E t
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 06:42:59
 
Reshad F

Reshad F

21/06/2013 20:40:29
Quote Anchor link
Offtopic:

Je begrijpt hoop ik dat je classes "werken" maar dat het eigenlijk in de prullenbak thuis hoort? maar dat vind ik ook niet echt raar aangezien ze tegenwoordig op HBO opleidingen je liever dingen laten maken zonder eerst uitleg te geven over hoe een class er uit moet komen te zien en de regels waar deze aan moet voldoen.


Ik denk dat je moet zoeken naar pagination. hiermee kan je zorgen dat je zoekresultaten over verschillende pagina's kan verdelen.
 
E t

e t

21/06/2013 20:50:57
Quote Anchor link
hehe Reshad F. Ik dacht eerst nog dat het aan mij lig maar ze hebben dus dat OO gewoon niet goed uitgelegd dan. Anyway wees ook niet zo hard is pas mijn 3e php opdracht:p
 
Reshad F

Reshad F

21/06/2013 20:52:48
Quote Anchor link
Waar heb je precies hulp bij nodig waar kom je niet uit ?
 
E t

e t

21/06/2013 20:57:10
Quote Anchor link
Nou, ik heb nu dus zoekQuery staan er wordt uitgevoerd met een "LIMIT" bij de query heb ik erin gezet dat dat ik maximaal 10 resultaten wil zien. Echter is mijn database vele malen groter om dan toch al het mogelijke te laten zien in 1 pagina is onoverzichtelijk. Als oplossing leek het mij handig om net google een aantal resultaten per pagina te weergeven.

Helaas weet ik niet hoe ik dat nou erin moet zetten.
 
Reshad F

Reshad F

21/06/2013 21:09:41
Quote Anchor link
Ik denk als je pagination googled je tal van voorbeelden vind. Zoals je begrijpt helpen we je hier graag maar dan moet je wel een begin maken. dus zoek even naar pagination en probeer dit te implementeren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.