PHP-script afwerken zonder browser venster te openen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Willy VERMEERSCH

Willy VERMEERSCH

16/02/2021 19:20:24
Quote Anchor link
Betreft grafieken maken in php/jpgraph :
Is het mogelijk in jpgraph een grafiek rechtstreeks naar een bestand weg te schrijven ($graph->Stroke($pad);),
maar dit zonder dat er een browser venster wordt geopend ?

Met dank voor enige reactie.

Edit:
Titel ontdaan van hoofdletters.
Gewijzigd op 17/02/2021 20:10:05 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 10:05:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/02/2021 19:58:55
Quote Anchor link
Volgens mij gebeurt dat toch al zolang je het pad meegeeft in de functie?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/02/2021 21:14:13
Quote Anchor link
Dat kan via de commandline of automatisch met een interval (bijv. eens per minuut, uur of dag) met een cronjob.
 
Willy VERMEERSCH

Willy VERMEERSCH

17/02/2021 20:09:31
Quote Anchor link
Ik heb wat geprobeerd vanaf de commandline, maar ik krijg steeds dezelfde error :

Warning: require_once(gd_image.inc.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp64\www\grafieken\jpgraph.php on line 19

Fatal error: require_once(): Failed opening required 'gd_image.inc.php' (include_path='.;C:\php\pear') in C:\wamp64\www\grafieken\jpgraph.php on line 19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2021 20:10:44
Quote Anchor link
Je mist die bestanden, of het pad klopt niet.
Gewijzigd op 17/02/2021 20:13:22 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

17/02/2021 20:14:27
Quote Anchor link
Waarschijnlijk werkt het script vanaf de command-line in een andere directory, en kan ie daarom nu de includes niet vinden. Gebruik eens absolute paden. Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
include_once(__DIR__ . '/../pad/gd_image.inc.php');
 
Ray Mond

Ray Mond

17/02/2021 20:18:33
Quote Anchor link
Mocht je het bestand missen:

https://github.com/corretge/JpGraph/blob/master/src/gd_image.inc.php

In je jpgraph.php staat inderdaad op lijn 19 dat dit bestand nodig is. Let wel op trouwens dat deze versie van jpgraph redelijk oud is :)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/02/2021 21:11:55
Quote Anchor link
Als alternatief op @Rob zijn antwoord zou je ook in het php script kunnen beginnen met het veranderen van de "huidige werkdirectory" naar dezelfde directory als waar het script staat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
chdir( __DIR__ );
?>
 
Willy VERMEERSCH

Willy VERMEERSCH

18/02/2021 18:19:20
Quote Anchor link
Met dank voor alle tips : de laatste twee werken perfect !
Ik begin nu het betreffende script met chdir("C:\wamp64\www");
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.