[PHP][SQL] Date-field, Textarea, SELECT * EXCLUDE Password

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

23/07/2014 14:05:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb 3 select inputs waarin je je geboortedatum kunt invoeren (dag:int, maand:int (index van array, januari == 0, december == 11), jaar:int).
Hoe kan ik dit naar een DATE field vertalen voor in de database?
Ook: hoe kan ik hier de dag en maand uit halen, zodat ik op een verjaardag kan controleren?

Ik heb een TEXTAREA field waarin je een persoonlijk bericht in kunt voeren. Als ik hierin op enter druk, krijg ik een enter te zien. Als ik dan dit verstuur naar de database, krijg ik daarna in de TEXTAREA ook de enters weer te zien. Echter als ik de text uit de database haal en als string laat zien, krijg ik geen enters.
Heeft iemand hier een oplossing voor?
Ook in de database (phpmyadmin) zie ik netjes de enters staan (veld ziet er ook uit als een TEXTAREA, je kunt de rechterkant en onderkant verschuiven zoals bij een TEXTAREA)

Ik heb op mijn profielpagina een enorme hoeveelheid velden uit de database nodig. Laten we zeggen, alles behalve het wachtwoord en de index; en ik erger me eigenlijk aan de enorm lange regel die daarvoor nodig is. Kan ik ook een query maken met dit idee?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * EXCLUDE id, Password, Salt FROM User WHERE Username = '".$_GET['u']."'


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:07:05
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2014 14:32:51
Quote Anchor link
Kijk eens naar nl2br().

En waar is de beveiliging?
... WHERE Username = '".$_GET['u']."' .... is lek.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

23/07/2014 14:41:10
Quote Anchor link
Niet helemaal lek, ik controleer daarvoor, aan het begin van het script, of de gebruiker 'u' ook echt bestaat. Zo niet, dan gooi ik 'm ergens anders heen (volgens mij vorige pagina).

Ik heb echter al uitgevogeld hoe ik de datum goed in de database krijg, ik was de enkele aanhalingstekens vergeten *facepalm*

Als ik dan de dag en maand wil hebben, gebruik ik dan explode("-") ? (er moet daar ergens nog de variabele meegegeven worden, I know)

EDIT: nl2br() doet exact wat ik wil. Bedankt!

MOAR EDIT: explode werkt ook.
Note to self: jmd als mdj interpreteren gaat enorm kapot (iemand in 1985 is schijnbaar 44jaar oud?)
Gewijzigd op 23/07/2014 14:56:00 door Kevin Zegikniet
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 14:45:51
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 23/07/2014 14:05:12:
en ik erger me eigenlijk aan de enorm lange regel die daarvoor nodig is.

Wat let je om het over meerdere regels te verdelen? Een php script schrijf je ook niet op 1 regel.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

23/07/2014 14:57:05
Quote Anchor link
@Erwin, klopt. Maar om nou al die velden behalve 3 ofzo te fetchen, vind ik wel heel veel informatie.
En qua schoonheid van het script, lijkt het me ook mooier om een paar velden te excluden, als alles te includen (wat je normaal doet).
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 15:04:49
Quote Anchor link
"Mooi" heb ik persoonlijk niets mee, een script moet werken en toekomstvast zijn. De meeste redenen waarom je geen * in je query moet gebruiken zouden ook nog gelden als je opeens * EXCLUDE of iets dergelijks zou kunnen gebruiken. Dus zelfs als die optie er is (wat volgens mij niet het geval is), zou ik het nog steeds afraden om te gebruiken.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

23/07/2014 15:47:37
Quote Anchor link
Erwin H op 23/07/2014 15:04:49:
"Mooi" heb ik persoonlijk niets mee, een script moet werken en toekomstvast zijn. De meeste redenen waarom je geen * in je query moet gebruiken zouden ook nog gelden als je opeens * EXCLUDE of iets dergelijks zou kunnen gebruiken. Dus zelfs als die optie er is (wat volgens mij niet het geval is), zou ik het nog steeds afraden om te gebruiken.


Oke, blijkbaar is * gebruiken totaal not done.

In dat geval zijn al mn vragen beantwoord, en kan er een slotje op.

Voor toekomstige bekijkers zal ik even mijn oplossingen hier neerzetten:

Date-field: zorg dat je de datum (in de goede format) wel tussen aanhalingstekens zet:
'1985-05-14'
is niet hetzelfde als
1985-05-14 (wat wordt verbeterd naar 0000-00-00).

Dag (en maand) eruit halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$birthday = "1985-05-14";
$birthday = explode( "-", $birthday);
$dag = $birthday[2];
$maand = $birthday[1];


TEXTAREA enters zien bij een String echo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$voorbeeld = "Administrators

Gotta

Administrate";

echo $voorbeeld;
echo "<br> --- <br>";
echo nl2br($voorbeeld);

print:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Administrators Gotta Adminstrate

---

Administrators

Gotta

Administrate


EXCLUDE:
Het gebruiken van de asterix (*) in SQL-queries wordt ten zeerste afgeraden.
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 16:07:13
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 23/07/2014 15:47:37:
Dag (en maand) eruit halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$birthday = "1985-05-14";
$birthday = explode( "-", $birthday);
$dag = $birthday[2];
$maand = $birthday[1];

Of MySQL functies ervoor gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE('2014-07-23') AS dag, MONTH('2014-07-23') AS maand
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2014 16:26:22
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 23/07/2014 15:47:37:
Date-field: zorg dat je de datum (in de goede format) wel tussen aanhalingstekens zet:
'1985-05-14'
is niet hetzelfde als
1985-05-14 (wat wordt verbeterd naar 0000-00-00).

Logisch.
Zonder de aanhalingstekens zijn het getallen.
En 1985-05-14 is dan voor mysql gewoon 1966 en dat is geen datum.

Erwin H op 23/07/2014 16:07:13:
Of MySQL functies ervoor gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE('2014-07-23') AS dag, MONTH('2014-07-23') AS maand

DAY i.p.v DATE
 
Ivo P

Ivo P

24/07/2014 09:28:53
Quote Anchor link
of php's datetime gebruiken


aangenomen dat je ergens $row = ...fetch_assoc() gebruikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $datum = new datetime($row['geboortedatum']);

echo 'de maand is '. $datum->format('m');

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.