Picture of the Day PHPBB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Melroy van den Berg

Melroy van den Berg

16/07/2006 11:39:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wou graag een POTD maken met combinatie van php en mysql en met PHPBB.

Mijn site: http://bf.web-share.nl

Dit is de code tot zo ver:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<h5>Picture of the Day</h5>
<?php
include("connect.php");
if (!@mysql_select_db($datebase, @mysql_connect($host, $user, $pass)))
{

        echo "Er kan geen database connectie gemaakt worden.";
    }


$forum_id = 10; //sub-forum
$headlines_num = 1; //max aantal
$prefix = 'bf2142_'; //database naam

//show headlines

$sql = 'SELECT topic_title, topic_id FROM '.$prefix.'topics WHERE forum_id = '.$forum_id.' ORDER BY topic_id DESC LIMIT 0,'.$headlines_num.'';
$out = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_assoc($out)){
    echo "<a target=\"_blank\" href=\"/forum/viewtopic.php?t=".$row['topic_id']."\">
...?afbeelding?...
</a>"
;
    echo "<br><b>".$row['topic_title']."</b>";
}

?>


Nu moet ik dus de tekst uit de database halen (afbeelding), waar ik nu naar link (het topic).
Ik link nu namelijk naar:
http://bf.web-share.nl/forum/viewtopic.php?t=9
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Melroy van den Berg
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:28:48
 
Killerpuppy

Killerpuppy

16/07/2006 12:40:00
Quote Anchor link
wrm maak je niet met php een pagina die je dagelijks een plaatje laat weergeven?

Dan hoef je alleen ff de naam van de header van phpbb aan te passen
 
Melroy van den Berg

Melroy van den Berg

16/07/2006 13:14:00
Quote Anchor link
nou ik heb al wat...
alleen nu heb ik weer een probleem:
Hij haalt de $code uit de database:
$code=$row1['bbcode_uid'];
($code="3fe3fd8bca";)
want echo $code krijg je dus dit te zien 3fe3fd8bca.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$img = str_replace("[img:".$code."]","<img src=\"",$img);

Zo doet hij het niet, maar vervangt hij het wel goed?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$img = str_replace("[img:3fe3fd8bca]","<img src=\"",$img);


Wat doe ik fout?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.