Picture uit php script halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry Peters

Harry Peters

22/08/2018 12:14:17
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een php scripje gemaakt dat een foto laat zien als er iets overeen komt uit een json file, dat werkt perfect.

Nu is mijn vraag, hoe of welke html ben ik nodig om die foto ergens als onderdeel in een pagina te tonen?
En is het ook nog zo dat ik dan kan bepalen hoe het eruit komt te zien met de html code? Zodat het scripje gewoon de originele foto kan pakken en de html het de opmaak mee geef die ik wil? Het is wel zo dat in het scripje een refresh tijd staat ingesteld omdat hij telkens naar een onder uit json file kijkt die kan veranderen.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:51:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2018 12:26:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="afbeelding.jpg" title="Mijn afbeelding">

Dit is de HTML om een afbeelding in een webpagina te zetten.
 
Harry Peters

Harry Peters

22/08/2018 12:46:16
Quote Anchor link
Dan roep ik een vaste foto aan, en dat is niet de bedoeling.
Het scripje wat ik gemaakt heb, haalt informatie uit een json file, wat gebeurt er nou precies in de php staat een directory aangegeven waar de foto's in staan, in het php script wordt bedoeld als pietje voor komt in de json file op de aangegeven plek dan moet foto pietje,jpg verschijnen als klaas in de json file wordt gedetecteerd op de aangegeven plek dan wordt foto klaas.jpg getoond.

Toevoeging op 22/08/2018 12:49:27:

Nu is het een aparte php als ik de volledige url naar het script in mijn adres balk zet en er naar toe ga werkt het perfect maar nu wil ik hetzelfde wat er gebeurde as ik die php zelf bezoek op een bepaalde locatie op mijn website laten tonen.
 
Uisge Beatha

Uisge Beatha

22/08/2018 12:50:04
Quote Anchor link
Kun je als parameter uit de json de naam doorgeven en er dan van maken
<img src="$foto_naam.jpg" title="Mijn afbeelding">

Je zal nog even aan de html-syntax moeten sleutelen (quotes enzo).
 
Harry Peters

Harry Peters

22/08/2018 13:04:35
Quote Anchor link
Kun je het iets uitgebreider neer zetten wat je precies bedoeld, ik snap je bedoeling denk ik wel maar nu nog de uitvoering. Als ik het goed begrijp wil je met de title de foto aanroepen maar hoe.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2018 14:04:02
Quote Anchor link
Het script moet dus een foto outputten?
Dan kan je http://php.net/readfile gebruiken.

Denk wel aan de juiste headers.
Gewijzigd op 22/08/2018 14:04:29 door - Ariën -
 
Harry Peters

Harry Peters

31/08/2018 15:31:03
Quote Anchor link
Het script laat keurig het juiste plaatje zien die ik wil... het script refrecht ook netjes op de tijden die ik wil, maar als ik die script op zijn site plaats dan herlaad mijn hele site om de ingestelde tijd dat is niet de bedoeling en hoe krijg ik dat script op mijn website en kan ik dan ook nog de getoonde afbeelden vormgeven ????

Toevoeging op 31/08/2018 15:36:12:

Ik heb een shoutcast stream... en ik heb in het script aan gegeven dat hij de currentsong moet lezen, als /pietje/ overeen komt dan wordt /image/djs/pietje.jpg getoont als klaas draait en /klaas/ komt overeen wordt /image/djs/klaas.jpg getoond. Dat werkt perfect nu de implementatie van dat script op mijn website en niet de afbeelding klaas of pietje want pietje draait niet op vaste tijden dus het plaatje moet niet op een tijd komen nee hij moet kijken naar de currentsong in de shoutcast json file of het overeenkomt en dan tonen en het script wordt om de 30 seconden ververst.

Nu jullie hoe krijg ik dat netjes op de plek waar ik het wil hebben en kan ik het dan ook nog vormgeven?

Toevoeging op 31/08/2018 15:38:24:

Het script werkt perfect dus script.php moet ik ergens op mijn website laten verschijnen en het script laat een plaatje zien en waar die het vandaar haalt zal me een worst wezen het script werkt perfect die moet gecomplimenteerd worden.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

31/08/2018 15:55:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2018 15:55:22
Quote Anchor link
Wat voor output geeft script.php. Een HTML-document of een afbeelding?
 
Harry Peters

Harry Peters

09/09/2018 20:03:50
Quote Anchor link
Bedoel je dit?

rds = document.getElementById("rdsfoto");
rds.innerHTML = "<img id='rdsfoto' src='images/djs/" + foto + "'>";
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.