Plaatje resizen zónder op te slaan.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bernardo

Bernardo

17/02/2006 18:59:00
Quote Anchor link
Weet iemand hoe je een plaatje kan resizen zonder hem op te slaan.

Dus stel je hebt een link naar een plaatje:

http://www.google.nl/logo.jpg Dan laat ie gewoon een kleinere versie zien.

Ik vond dit op een website (http://icant.co.uk/articles/phpthumbnails/) maar hier moet je weer uploaden. En dat wil ik juist niet.

createthumb('pics/apple.jpg','thumbs/tn_apple.jpg',100,100);

Deze lijkt een beetje op wat ik wil... maar hij upload em wel.. :S

Alvast bedankt,

//EDIT

Owja deze had ik ook gevonden, maar hij doet niets... Want het weergeven werkt niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$source
= "http://www.ebizz.nl/image.jpg";

$size = getimagesize($source);
$width = $size[0];
$height = $size[1];
$source_img = imageCreateFromJPEG($source);
            
if ($width >= $height)
{

    $final_width = 100; //Max width in px
    $final_height = $height / $width * $width;
}

else
{
    $final_height = 100; //Max height in px
    $final_width = $width / $height * $height;
}

            
$new_img = imagecreatetruecolor($final_width, $final_height);
$target_pic = imageCopyResampled($new_img, $source_img, 0, 0, 0, 0,$final_width,$final_height,$width,$height);
?>
Gewijzigd op 17/02/2006 19:06:00 door Bernardo
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 08:17:21
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

17/02/2006 19:51:00
Quote Anchor link
is het simpele width en height in html dat je in de <img src=""> moet plaatsen geen optie?
 
Davy Jansen

Davy Jansen

17/02/2006 19:54:00
Quote Anchor link
(idee van stefan voluit) zo dus:
<img src="link.html" width="200" height="100" border="0">

Succes..!
 
Bernardo

Bernardo

17/02/2006 21:33:00
Quote Anchor link
nou, als het plaatje dan kleiner is dan 200 width ... dan vergroot ie em :P das niet de bedoeling.
 
Stijn

Stijn

17/02/2006 21:34:00
Quote Anchor link
ik heb zoiets op mijn site
ff script zoeken

dit zoek je he:
http://193.138.204.186/~sgware/thumbs.php?file=mapinfo/aim_barnstormscrns/screen1.jpg&h=100&w=150

je afbeelding moet wel op zelfde host staan denk ik, heb het eigenlijk niet geprobeerd

ik heb het ergens vanop phpfreakz.nl gehaald
Gewijzigd op 17/02/2006 21:46:00 door Stijn
 
Hipska BE

Hipska BE

17/02/2006 21:52:00
Quote Anchor link
deze functie heb ik gemaakt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?
function image($file, $max=100){
    $exists = getimagesize($file);
    if($exists){
        list($width, $height, $type, $size) = $exists;
        if($width > $max OR $height > $max){
            if($width >  $height){
                $factor = $max / $width;
                $_height = round($height * $factor);
                $_width = $max;
            }
else {
                $factor = $max / $height;
                $_height = $max;
                $_width = round($width * $factor);
            }

            size = 'width="'.$_width.'" height="'.$_height.'"';
        }

        return '<img src="'.$file.'" align="right" '.$size.' hspace="5" border="0">';
    }
else{
        return false;
    }
}

?>
 
Michael -

Michael -

17/02/2006 22:21:00
Quote Anchor link
@ Stijn, jou plaatje doet t niet in FF alleen in IE ;) In FF zie je alleen allemaal tekst
 
Bernardo

Bernardo

17/02/2006 23:20:00
Quote Anchor link
Oké hipska, dat ga ik even proberen .. :D
 
Bernardo

Bernardo

17/02/2006 23:25:00
Quote Anchor link
Ik mis wat Hipska... volhgens mij wat vars... ik pruts wel wat. werkt ie ook?

Hier het hele script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  include ('../safe.php');
    $id = $_GET['id'];
?>

<link rel="stylesheet" href="../style.css" type="text/css">
<h1>Foto album bekijken.</h1>
<p>
<hr>
<p>
<center>
<table border="0">
<tr><th colspan="2">Foto bekijken:</th></tr>
<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
$sql1
= "SELECT * FROM fotoalbum WHERE id='$_GET[img]' AND user='$id'";
$query1 = mysql_query($sql1);
$rij1 = mysql_fetch_object($query1);
$file = htmlspecialchars($rij1->img);
$omschrijvingbig = htmlspecialchars($rij1->omschrijving);

if(isset($_GET[img])){
function
image($file, $max=100){
    $exists = getimagesize($file);
    if($exists){
        list($width, $height, $type, $size) = $exists;
        if($width > $max OR $height > $max){
            if($width >  $height){
                $factor = $max / $width;
                $_height = round($height * $factor);
                $_width = $max;
            }
else {
                $factor = $max / $height;
                $_height = $max;
                $_width = round($width * $factor);
            }

            $size = 'width="'.$_width.'" height="'.$_height.'"';
        }

        return '<img src="'.$file.'" align="right" '.$size.' hspace="5" border="0">';
    }
else{
        return false;
    }
}
}

?>

</td><td></td>
</tr>
</table>
<p>
<table border="1" width="90%" >
<tr><th>Fotoalbum:</th></tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= mysql_query("SELECT * FROM fotoalbum WHERE user = '$id'") or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_array($query)){
?>

<tr>
<td align="left"><a href="bekijken.php?id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $id; ?>
&img=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row[id]; ?>
"><img src="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row[img]; ?>
" alt="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row[omschrijving]; ?>
" width="160" border="0"></a></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>

</table>
</center>
Gewijzigd op 17/02/2006 23:31:00 door Bernardo
 
Bernardo

Bernardo

18/02/2006 00:17:00
Quote Anchor link
Ik heb een oplossing, als de getimagesize groter is dan 400 .. dan zet ie bij de width 400 neer .. anders niks :D
 
Dhr. Zwartjes

Dhr. Zwartjes

18/02/2006 09:25:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of het werkt maar <img src="plaatje.jpg" width="1%" height="1%" border="0"> dan word ie altijd kleiner
Gewijzigd op 18/02/2006 09:27:00 door Dhr. Zwartjes
 
Han eev

Han eev

18/02/2006 10:12:00
Quote Anchor link
Je moet gewoon een gd hem kleiner maken
en dan weergeven met imagejpeg(img); en niet meer dan geeft hij hem wel weer maar slaat hem niet op
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.