plaatje tonen = bezoek?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/01/2013 19:10:05
Quote Anchor link
Hallo,

Ik vraag me af... als ik een plaatje van mij op een andere website plaats, en die andere website toont mijn plaatje... wordt dit dan door een statistieken programma gezien als een bezoek aan mijn website?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:22:59
 
Wouter J

Wouter J

19/01/2013 19:22:17
Quote Anchor link
Ik weet niet welke statistieken programma jij gebruikt?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/01/2013 19:28:18
Quote Anchor link
Ik gebruik momenteel AWstats wat op mijn VPS staat.

Maar ik bedoelde mijn vraag meer in algemene zin... als er een plaatje van jouw website op andermans site staat... geldt dit dan (in het algemeen) als een bezoek aan jouw site? Ziet bijv. Google dat een andere site mijn plaatje gebruikt, of denkt Google gewoon dat mijn site wordt aangeroepen?

Voorbeeld... als een plaatje van mijn website op website X staat, en website X wordt op een dag 100x bezocht, terwijl mijn eigen website 5x wordt bezocht. Dan wil ik in mijn statistieken programma zien dat mijn website 5x is bezocht (en niet 105x). Ik vraag me af of een statistieken programma er rekening mee houdt of er een directe aanroep wordt gedaan, of een indirecte aanroep (vanaf een andere site).
 
Tim S

Tim S

19/01/2013 19:48:46
Quote Anchor link
Maar staat dit plaatje dan op de server of is deze te zien op een pagina? Ook dan hangt het van je programma af.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/01/2013 19:51:20
Quote Anchor link
Nee, deze staat dan wel op mijn server. Er wordt dus in feite gehotlinkt.
 
Erwin H

Erwin H

19/01/2013 20:10:39
Quote Anchor link
Bedenk het zo:
als je pagina 10 paatjes heeft, wordt 1 aanroep naar je pagina dan als 1 bezoek gezien, of als 11?

Als een pagina geladen wordt, worden alle plaatjes in nog eens aparte request aangevraagd. Als bij het bezoeken van jouw pagina die extra aanroepen dus niet geteld worden, dan zal dat voor hotlinks waarschijnlijk ook niet gebeuren. Ja, ik zeg waarschijnlijk want ik ken niet de interne werking van al die stat programma's, maar het lijkt me sterk dat ze hotlinks wel tellen en normale links niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/01/2013 20:36:23
Quote Anchor link
Okeej, thanks...
 
Aad B

Aad B

20/01/2013 12:52:14
Quote Anchor link
AWstats is niets meer dan een loganalyzing tool die jouw apache logs (access.log) volgt/raadpleegt. AWstats is dus geen tool die zelf logt en dat dan bijhoudt. Het antwoord is dus: Komt het request voor het plaatje in access.log dan wordt het ook verwerkt in AWStats.
 
Jack maessen

jack maessen

20/01/2013 14:30:46
Quote Anchor link
Jouw webserver stats zal een gehotlinked plaatje zien als een "hit" en niet als een "visit".
http://www.mediacollege.com/internet/statistics/hits/
Maar een statistieken script dat embedded is op een webpagina, zoals Google Analytics, kan niet weten of het plaatje gehotlinked is of niet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2013 15:32:51
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties!

@jack maessen: wat bedoel je precies met:

"Maar een statistieken script dat embedded is op een webpagina, zoals Google Analytics, kan niet weten of het plaatje gehotlinked is of niet"

Kun je eens uitleggen wat je hiermee bedoelt?
 
Jack maessen

jack maessen

20/01/2013 20:15:08
Quote Anchor link
Google Analytics gebruikt javascript op jouw webpagina's, het werkt dus alleen wanneer een van jouw pagina's geladen wordt. Wanneer plaatjes worden gehotlinked, worden jouw pagina's niet "geladen", en als zodanig ook niet betrokken bij Google analytics
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2013 21:20:11
Quote Anchor link
Ah, op die manier... en stel nu dat op de andere site waar mijn plaatje op staat Google Analytics staat, zou er dan nog iets mee gebeuren, of ook niet? Want als je het zo zegt kun je dus in Google Analytics niet zien of iemand jouw bestanden hotlinkt?
 
Aad B

Aad B

20/01/2013 22:15:31
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 19/01/2013 19:28:18:
Ik vraag me af of een statistieken programma er rekening mee houdt of er een directe aanroep wordt gedaan, of een indirecte aanroep (vanaf een andere site).
AWstats is een simpel analyse toolkit voor access.logs en het kijkt in de apache access.log, het zou best kunnen dat AWstats dan vind dat er 105 bezoekers zijn geweest. Maar waarom zou iemand een plaatje van jou site willen gebruiken of hotlinken? Dat is toch vrij ongebruikelijk en mocht je dat constateren via je access.logs dan moet je het plaatje even beschermen tegen hotlinken en een klacht indienen bij de hotlinkende site.
Gewijzigd op 20/01/2013 22:17:16 door Aad B
 
Jack maessen

jack maessen

20/01/2013 22:29:37
Quote Anchor link
Klopt dat kun je idd niet zien. Je kunt dit wel zien in de serverlogging.

Toevoeging op 20/01/2013 22:46:30:

Klopt Aad, per definitie wordt jouw bandbreedte gebruikt.En dat is natuurlijk een kwalijke zaak.
De belangrijkste reden voor hotlinking (denk ik) is dan ook de bandbreedte te reduceren bij de hoster.
Een andere reden wat ik me kan bedenken is het beperken van de data op je webserver (als je echt heel veel plaatjes op je website hebt), waardoor je minder storage nodig hebt.
Maar hotlinken is in principe gewoon stelen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2013 23:21:40
Quote Anchor link
In principe is het ook stelen, en daarom vraag ik me dus af of je je ertegen moet beschermen.

Echter... stel dat je hotlinking tegengaat, dan worden er neem ik aan ook geen afbeeldingen van jouw site in zoekmachines getoond. En dan ben je dus weer minder goed vindbaar... Dat lijkt me een groot nadeel.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/01/2013 11:28:35
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 20/01/2013 23:21:40:
In principe is het ook stelen, en daarom vraag ik me dus af of je je ertegen moet beschermen....


't Is maar hoe je het zelf bekijkt.
Ik heb sowieso nooit gevonden dat diefstal/stelen een juist woord is om te beschrijven wat gebeurt met content; trafiek van data; remix; ...
Als iemand mijn fiets steelt, ben ik die fiets kwijt. Met content gebeurt dit niet; alles wordt gekopiëerd.
Trouwens, het begrip piraat is nog veel belachelijker (piraten stelen boten).
maar ja ...

Uiteraard houdt niemand je tegen om je images buiten de root te zetten en alles via GD te regelen.
Op dat moment kan je elke request loggen. $_SERVER['HTTP_REFERER'] vertelt je vanuit welke webpagina de request is vertrokken. Daar kan je uiteraard filteren; een white- of black list maken met domeinen waarvan je wel of niet wil dat ze hotlinken; slechts een beperkte resolutie toelaten voor hotlinkers; ...

hotlinking kan perfect een logische keuze zijn. bv. een affiche voor een fuif staat op mijn site; die affiche wordt dan gepost op de fora van alle studentenkringen (of wie ook je doelpubliek is). Extra voordeel: je kan de affiche veranderen; bv. elke week wordt een extra verrassing zichtbaar (of fouten worden verbeterd).
Dan wordt die trafiek ook echt gebruikt voor het doelpubliek dat je zelf wil bereiken.

Dat is natuurlijk iets anders dan een website met miljoenen bezoekers die een foto op jouw site ziet; een hot link zet en jouw server opzadelt met een belachelijk hoge trafiek. Het lijkt me duidelijk dat dit soort jongens dit niet hoort te doen.

Dus - op de vraag of actie nodig is - afhankelijk van de concrete situatie kan het antwoord compleet variëren. Het is puur een kosten-baten-analyze. Is het de moeite waard ... ? Hoe veel energie steek je er in om hoeveel schade te vermijden? Dit lijkt me de meest relevante vraag.

---

En wat doet de analyze software?
Het lijkt me precies 1 van de taken van Google om zinvol te analyzeren.
bv. om het verschil te maken tussen HITS (afkorting voor how idiots translate success) en zinvollere getallen. Ik veronderstel dat ze dat ook doen. En als ze dat niet doen; doe het dan zelf; log zelf alles en bereken zelf wat de betekenis voor jou is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 11:55:07
Quote Anchor link
Dankjewel Kris!

"HITS (afkorting voor how idiots translate success)"

Haha, goeie! Die moet ik onthouden :-)))

Ik denk dat ik er voorlopig niks aan doe. En inderdaad, zoals jij zelf zegt kan het in sommige gevallen handig zijn. Ik stelde de vraag ook niet zozeer omdat iemand nu mijn content 'steelt', maar meer omdat ik bezig ben met het inregelen van de Apache configuratie en ik me afvroeg of hotlinking nog steeds iets is om rekening mee te houden. Ik kwam in een .htaccess bestandje van een paar jaar geleden wat rules tegen om hotlinking tegen te gaan. En op die manier begon ik erover na te denken... En zo kwam ik dan ook weer bij statistieken terecht. Is het gunstig voor je statistieken of voor SEO als een andere site jouw content toont.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/01/2013 12:14:46
Quote Anchor link
Google heeft zelf een pagina waar het uitlegt wat jij kan doen om hen te helpen. Ik zou vooral dat goed lezen en daar rekening mee houden.

Google kan meer aandacht geven aan url's die op een bepaalde marier is geformatteerd, maar ik zie niet in waarom dat hoeft.
Google kan even veel aandacht geven aan 'site.com/index.php?page=fotos&reeks=245&id=15' of 'site.com/fotos/245/15/' of 'site.com/fotos#245/15'.
Of het effectief zo is; lees hun richtlijnen (ik zou het niet weten).
Gewijzigd op 21/01/2013 12:20:41 door Kris Peeters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 12:19:43
Quote Anchor link
De exacte ins en outs van Google kent niemand. Dat is een goed bewaard geheim. Is een kwestie van proberen en kijken wat het beste werkt.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/01/2013 13:34:09
Quote Anchor link
Het lijkt me dat er veel zelfbedrog bij komt te kijken. Wij, het volk, plakken een echte waarde aan virtuele dingen. Wanneer je succes kan uitdrukken in 1 getal, vraag je er zelf om om bedrogen te worden.

Jij vraagt basically: "Is er iets dat ik kan doen om meer punten te scoren bij Google?"
Indien het antwoord ja is; weet je zelf dat die score weinig betekent.
Ons soort volk, de scripter, is precies gespecialiseerd in het proberen bedotten van het systeem. Proberen hits uit te lokken; ajax requests sturen, ...
De grote jongens zijn daar nog veel kundiger in dan wij.

Daar komt nog bij dat het opportunisten, hackers, spammers, charlatans allerhande aantrekt.
(bv. Zolang mensen bereid zijn om te geloven in astrologie, zal je charlatans vinden die bereid zijn om horoscopen te verkopen; geef ze eens ongelijk)
Als het volk rangschikkingen maakt op basis van likes, followers, ... dan vragen we er toch zelf om dat mensen daar geld in zien.
Mensen die 5€ vragen om x aantal sites te liken; om te doen alsof ze je vriendin zijn op facebook...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 13:51:03
Quote Anchor link
Hehehe... voel ik daar wat frustraties? :-)))
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.