plaatje uit mysql halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »
Wim

Wim

02/11/2006 14:45:00
Quote Anchor link
Wellicht wil iemand mij hierbij even helpen, want ik kom niet echt verder. Ik probeer een plaatje uit een mysql database weer te geven. Ik krijg het echter niet voor elkaar. Ik krijg het wel werkend als ik het plaatje eerst wegschrijf naar een bestand, maar dat wil ik eigenlijk niet.

Hieronder de totale code van mijn script. (upload en download). Misschien heeft iemand een goede suggestie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
ob_start();
echo "<html><head><title></title></head><body>";

if ($action=="") {
echo "
<form enctype='multipart/form-data' method='POST' action='$_SERVER[PHP_SELF]'>
<input type='hidden' name='MAX_FILE_SIZE' value='16777216'>
<input type='hidden' name='action' value='insert'>
<input type='file' name='bindata' value=''>
<input type='submit'>
</form>"
;}

if ($action=="insert") {
$fname = $_FILES[bindata][name];
$ftype = $_FILES[bindata][type];
$fsize = $_FILES[bindata][size];
$temp = $_FILES[bindata][tmp_name];
echo "$fname <BR>";
echo "$ftype <BR>";
echo "$fsize <BR>";
echo "$temp <BR>";

$file = file_get_contents("$temp");

require "connect.php3";
$update=mysql_query ($query = "INSERT INTO test SET bin='$file', fname='$fname', fsize='$fsize', ftype='$ftype'") or die ('Error: ' . mysql_error());

require "connect.php3";
/* Performing SQL query */
$query = "SELECT * FROM test WHERE id='1'";
$result = mysql_query($query) or die ('Error: ' . mysql_error());
echo "";
/* Printing results in HTML */
if ($result) {
while ($r = mysql_fetch_array($result)) {
$id = $r["id"];
$bin = $r["bin"];
$fname = $r["fname"];
$fsize = $r["fsize"];
$ftype = $r["ftype"];

header ("Content-type: $ftype");
echo "<img src='$bin'>";

}

echo "";
}
else {
echo "Niets gevonden.";
}

echo "";

/* Free resultset */
mysql_free_result($result);
}

ob_end_flush();
ob_end_clean();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:08:16
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

02/11/2006 14:59:00
Quote Anchor link
echo "<img src='$bin'>"; is geen html:
echo '<img src="'.$bin.'" alt="" />'; is valid..
Daarnaast (upload), een MAX FILE SIZE aangeven in een input type is makkelijk te omzeilen... gewoon netjes checken met PHP is beter...
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:09:00
Quote Anchor link
Hoezo is dat geen html? Als ik alleen <img src="bckgrnd01.jpg"> zou gebruiken werkt dat gewoon.

Het probleem lijkt te zijn dat de waarde van $bin hetzelfde is als wat je ziet als je het plaatje in wordpad zou openen. Ik krijg het niet voor elkaar om het als plaatje in de browser te laten zien, zonder het eerst in een bestand weg te schrijven.

Ik had de max file size er alleen in staan voor de normale afhandeling, ik zet de instelling in php.ini ook op die waarde. :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2006 15:15:00
Quote Anchor link
Maar waarom zou je een plaatje opslaan in je database. Hoewel het mogelijk is, is een database daar eigenlijk niet voor bedoeld. Plaats de afbeeldingen gewoon in een bepaalde map en zet alleen de link naar (of de naam van) de afbeelding in je database...
 
Frank -

Frank -

02/11/2006 15:15:00
Quote Anchor link
$_FILES[bindata][name]; ?? Waar zijn alle quotes gebleven? Of zijn 'bindata' en 'name' soms constantes? Denk het niet!

En begin je scripts altijd met de volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL); // Toon alle fouten en waarschuwingen

// rest van je script

?>


En waarom dat geen html is? Kijk maar eens in de broncode... Variabelen zet je niet tussen quotes en al helemaal niet tussen enkele quotes, dan wordt de naam van de variabele gewoon als een stuk tekst weergegeven. Oplossing: Nooit meer variabelen tussen quotes zetten.
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:27:00
Quote Anchor link
Ik wil het graag in een database omdat ik dan alle bij elkaar horende gegevens bij elkaar heb, en niet eerst naar een url moet kijken, en die vervolgens weer moet opzoeken in een directory vol met plaatjes. Leek me voor het overzicht handiger.

Bij gebruik van variabelen en html heb ik de variabelen altijd tussen enkele quotes staan. Dit heeft mij tot nu toe nooit problemen opgeleverd. Ik vind het eenvoudiger dan steeds met escape characters de dubbele quotes te omzeilen. En ik had gelezen dat sommige browsers het niet leuk vinden als je geen quotes gebruikt. Vandaar dus.


Maar wat is dan wel de juiste manier om dat plaatje weer te geven vanuit mysql?
 
Frank -

Frank -

02/11/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Quote:
Bij gebruik van variabelen en html heb ik de variabelen altijd tussen enkele quotes staan. Dit heeft mij tot nu toe nooit problemen opgeleverd. Ik vind het eenvoudiger dan steeds met escape characters de dubbele quotes te omzeilen. En ik had gelezen dat sommige browsers het niet leuk vinden als je geen quotes gebruikt. Vandaar dus.

Yeah, right. Dat zal dan iets nieuws zijn. Probeer het volgende maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$var
= 'tekst';

echo "dit is een stukje $var".PHP_EOL;
echo 'dit is een stukje $var'.PHP_EOL;
?>

Resultaten:
dit is een stukje tekst
dit is een stukje $var

Dit heeft helemaal niets met de browser te maken, maar alles met de server. Ik snap dus niet wat jouw probleem met de quotes is.

En plaatjes in de database zetten, maakt de database zo snel als dikke stront door een trechtertje! Geen aanrader dus. Daarnaast moet je altijd zorgen voor de juiste headers, anders snapt de browser niet dat het een plaatje betreft.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/11/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Frank, ik wil je standpunt niet keihard onderuit halen hoor.. Maar in zijn script gebruikt hij dubbele quotes.. Dus het zou best kunnen werken.
Maar je punt is erg duidelijk :)

Wim:
- Lees ook even wat over superglobals
- connect3.php hoef je maar 1 keer te includen.
- Variabelen horen niet tussen quotes, dat het werkt is alleen lastig, want als het dan een keer niet werkt, kan jij niet vinden wat er mis is.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$var
= 'Tekst';
echo $tekst; //Goed
echo "$tekst"; //Fout

$url = 'link.php';
$titel = 'Link';
echo '<a href="'.$url.'">'.$titel.'</a>'; GOED

$url = "link.php";
$titel = "Link";
echo "<a href='$url'>$titel</a>"; // FOUT
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Ik begrijp niet precies het probleem met de quotes? Wat is er dan mis met hoe ik het mijzelf dan blijkbaar heb aangeleerd?

Ik heb er nooit problemen mee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wim
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
En ik ben er nog steeds niet uit hoe ik dat verrekte plaatje kan weergeven. :P
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
Vaak werkt het inderdaad wel, maar het is gewoon niet netjes, en brengt je vroeger of later gegarandeerd de problemen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.