Plaatje uploaden en e-mailen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim B

Pim B

03/02/2011 18:10:26
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil een script maken waarmee de gebruiker een plaatje dat op z'n eigen computer staat direct kan verzenden per e-mail. Het uploadt het dus en met een druk op de knop wordt het automatisch verzonden. Het plaatje hoeft dus niet opgeslagen te worden op de server, want het is voor eenmalig gebruik.

Wat ik ongeveer heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if(isset($_POST['submit'])&& $_FILES['bestand']['error'] == UPLOAD_ERR_OK)
{

    echo "Bestandsnaam op server: ".$_FILES['bestand']['tmp_name']."<br />";
    echo "Oorspronkelijk bestand: ".$_FILES['bestand']['name']."<br />";
    echo "Fout: ".$_FILES['bestand']['error'];
        mail($to,$title,$content,$headers);
}

else
{
    echo "<form action='' method='post' enctype='multipart/form-data'>";
    echo "<input type='hidden' name='MAX_FILE_SIZE' value='10000' />";
    echo "Bestand: <input type='file' name='bestand' /><br />
          <input type='submit' name='submit' value='Upload!' /></form>"
;
}

?>

[\code]
Het geploade plaatje moet dus als <img src='???' /> in $content terecht komen.
($to enzo staan ergens anders, niet relevant voor dit verhaal)
Maar daar kom ik niet uit.
Wat moet er op de plaats van ??? staan? (of doe ik het al eerder fout?)
Gewijzigd op 03/02/2011 18:11:24 door Pim B
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:26:48
 
Joey Drieling

Joey Drieling

03/02/2011 19:34:30
Quote Anchor link
Als je het plaatje meestuurd kan je er ook naar je bijlage iets met cid:{}.
Gewijzigd op 03/02/2011 19:47:18 door Joey Drieling
 
Jasper hoi

jasper hoi

03/02/2011 19:36:40
Quote Anchor link
ik zou de standaard functie van php om te mailen niet gebruiken, maar iets als swiftmailer gebruiken.
Paar minuten googlen leverde het volgende linkje op: http://www.swiftmailer.org/wikidocs/v3/tutorials/embedding_images
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.