plaatjes uit map lezen en eerste plaatje een class geven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Enrico -

Enrico -

11/06/2011 17:00:04
Quote Anchor link
Ik wil een directory uitlezen en de plaatjes daarvan weergeven.
Het eerste plaatje wat hij uitleest moet een class krijgen. De rest niet.
Tot nu toe heb ik dit, maar dit werkt nog niet goed.
Weet iemand raad?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
               $dir
= opendir('pad_naar_map/');
    
        while (false !== ($file = readdir($dir))) {
        if (($file !== ".") and ($file !== "..")) {
        list($filename, $ext) = explode(".", $file);
        list($main, $sub, $include) = explode("/", $PHP_SELF);
        $i = 1;
            
            if($i = 1) {
            echo "<img class=show src=pad_naar_map/$file />";
            }
else {
            echo "<img src=pad_naar_map/$file />";
            }

            $i++;
            }}

        ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:15:42
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

11/06/2011 17:02:19
Quote Anchor link
Je initialiseert $i elke keer als je door de lus heen loopt. Resultaat: $i is 1, wordt verhoogd naar 2 en als hij nog een keer door de lus heen loopt wordt $i weer op 1 gezet.

Zet $i = 1; buiten de while :)

p.s. zet de variabelen buiten de quotes
Gewijzigd op 11/06/2011 17:03:35 door Erik van de Locht
 
Enrico -

Enrico -

11/06/2011 17:03:43
Quote Anchor link
dank
 
Gerhard l

gerhard l

11/06/2011 17:22:15
Quote Anchor link
vergeet niet om je if statements met dubbele = te schrijven
regel 10 if $i == 1
 
- SanThe -

- SanThe -

11/06/2011 19:50:09
Quote Anchor link
En waar zijn de html-dubbele-quotes?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.