Plaatjes uploaden naar de server

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim B

Pim B

30/01/2013 18:19:12
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb al weet een maanden niks meer met PHP gedaan, maar ik moet nu iets gaan oplossen. Ik heb een inschrijfformulier gemaakt, maar daar wil ik de optie om een fotootje te uploaden aan toevoegen.
Dit is niet het hele formulier, maar alleen de relevante delen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
    echo "<form enctype='multipart/form-data' action='' method='post'>
            <input type='hidden' name='MAX_FILE_SIZE' value='100000' />
            <input type='file' name='bestand' /><br />
            <input type='submit' name='submit' value='Verzend'>
          </form>"
;

if ($_FILES["bestand"]["error"] > 0)
     {

     echo "Return Code: " . $_FILES["bestand"]["error"] . "<br>";
     }

   else
     {
     echo "Upload: " . $_FILES["bestand"]["name"] . "<br>";
     echo "Type: " . $_FILES["bestand"]["type"] . "<br>";
     echo "Size: " . ($_FILES["bestand"]["size"] / 1024) . " kB<br>";
     echo "Temp file: " . $_FILES["bestand"]["tmp_name"] . "<br>";

       move_uploaded_file($_FILES["bestand"]["tmp_name"],
       "uploads/" . $_FILES["bestand"]["name"]);
       echo "Stored in: " . "uploads/" . $_FILES["bestand"]["name"];
     }
[
/code]
Er gaat iets goed, want alle velden worden gevuld, maar er wordt niks gepload.
Dit zie ik in de browser:
Upload: foto.jpg
Type: image/jpeg
Size: 1.4013671875 kB
Temp file: /tmp/phpPIXEnb

Warning: move_uploaded_file(uploads/foto.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/xxxx/domains/xxxx.net/public_html/inschrijven/test.php on line 31

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpPIXEnb' to 'uploads/foto.jpg' in /home/xxxx/domains/xxxx.net/public_html/inschrijven/test.php on line 31
 Stored in: uploads/foto.jpg

Kan iemand misschien vertellen waar de fout zit en wat ik het beste kan doen om het te verhelpen?
Aan de warnings te zien, lijkt het alsof er iets fout zit in het pad. Ik heb in dezelfde map als waar test.php zit een map aangemaakt die uploads heet. Daar moeten de geploade plaatjes dus in.

Ik ben jullie zeer erkentelijk voor jullie hulp. :)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:21:22
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2013 18:33:11
Quote Anchor link
Pim B op 30/01/2013 18:19:12:
Hoi,

ik heb al weet een maanden niks meer met PHP gedaan, maar ik moet nu iets gaan oplossen. Ik heb een inschrijfformulier gemaakt, maar daar wil ik de optie om een fotootje te uploaden aan toevoegen.


Afbeelding
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2013 18:41:59
Quote Anchor link
Permission denied

Je zal geen schrijfrechten hebben.
 
Pim B

Pim B

30/01/2013 18:59:05
Quote Anchor link
OK, hier is de volgende domme vraag: kan ik daar zelf iets aan doen, of moet ik dan bij de host zijn?
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2013 19:00:16
Quote Anchor link
Geef de map uploads/ eens 777 aan rechten.

Toevoeging op 30/01/2013 19:01:24:

Pim B op 30/01/2013 18:59:05:
.. de volgende domme vraag ..


Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden.
 
Pim B

Pim B

30/01/2013 19:02:07
Quote Anchor link
Wauw! Ja, het werkt al! Merci!
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2013 19:03:09
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/01/2013 18:33:11:
Afbeelding
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.