plaatjes vallen in de browsers buiten de container, op mobiel wel goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J C

J C

07/01/2014 22:22:06
Quote Anchor link
Ik heb een probleem met mijn header:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div id="header" class="sixteen columns">
        <div class="corner header-top-l"></div>
        <h1>Rigging-Expert</h1>
        <div class="corner header-top-r"></div>
    </div>  


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
.corner{
    width:36px;
    height:36px;
    position:absolute;
    display:inline-block;
}

.header-top-l{
    background: url(images/bg_corner_top_l.png);
    top: 0px;
    left: 0px;
}

.header-top-r{
    background: url(images/bg_corner_top_r.png);
    top: 0px;
    right: 0px;
}


adres:
http://bit.ly/1a5wxYf
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:52:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2014 22:46:56
Quote Anchor link
Lijkt op een marge of een te grote width?
Gewijzigd op 07/01/2014 22:47:09 door - Ariën -
 
J C

J C

07/01/2014 22:47:15
Quote Anchor link
Misschien komt het ook wel door die slider. Ik wil ook opzoek naar een andere, want deze kun je niet mee latten resizen als de browser kleiner wordt of zelfs helemaal laten verdwijnen bij een mobiele telefoon.

Ik heb alle marges op 0 staan.

Ik heb besloten het toch over een andere boeg te gooien en te kijken naar een kant en klare website. Dat wordt uiteindelijk minder werk.

Dit topic mag dan dicht
Gewijzigd op 07/01/2014 22:52:05 door J C
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/01/2014 10:34:34
Quote Anchor link
dit toevoegen:

#header {
position: relative;
}

Dit betekent dat #header het nieuwe nulpunt wordt voor alle elementen die zich daar binnen bevinden en position: absolute hebben.

---
Als je dan dit doet:
top: 0px;
right: 0px;
wordt de top en de right berekend op de rechts-boven-hoek van #header.

----

Dito voor de footer
Gewijzigd op 08/01/2014 10:37:30 door Kris Peeters
 
Joakim Broden

Joakim Broden

08/01/2014 11:07:34
Quote Anchor link
Je .container op de desktop is 960 pixels breed, terwijl de header enzo 940 zijn.. Zet de .container breedte dus op 940.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.