Plaats alle gegevens van een kolom in een array met SQL

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer Industriële Automatiseri

Raster levert slimme industriële automatiseringsoplossingen aan nationale en internationale opdrachtgevers voor wie procesveiligheid van groot belang is. We zijn sterk in spraakmakende one-off projecten in de productie- en procesautomatisering waarbij extreme engineering een terugkerend thema is. Daarbij kun je denken aan: Het veilig en duurzaam ontwerpen, plaatsen én weer opruimen van olie- en gas- productieplatformen De transformatie van de olie- en gasmarkt naar windenergie op zee Het oplossen van lokale parkeerproblematiek in dichtbevolkte steden Het cyber secure maken van kritische industriële productieomgevingen Het op afstand veilig produceren door onbemande platformen op de Noordzee Het succesvol lanceren van satellieten in de

Bekijk vacature »

Louis Deconinck

Louis Deconinck

25/09/2021 20:46:50
Anchor link
Ik heb een SQL database, met daarin een kolom met gebruikersnamen en een kolom met een nummer van 1 tot 9. Ik zou graag alle gebruikersnamen die in de tweede kolom als nummer 3 hebben in een array stoppen. Hoe zou ik dit moeten doen.

Via fetch_assoc kan je meerdere kolommen van een rij in een array stoppen, ik wil eigenlijk meerdere rijen van een kolom in een array stoppen.
 
PHP hulp

PHP hulp

09/12/2021 05:23:36
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

25/09/2021 21:55:07
Anchor link
Gebruik fetch_assoc in combinatie met een while(). En een WHERE-clausule op nummer=3
 
Ad Fundum

Ad Fundum

26/09/2021 07:57:14
Anchor link
Je hoeft functionaliteit voor data niet opnieuw te bouwen in PHP, dat zit al in je database.

Databases ondersteunen JSON, je kunt kolom de kolommen in een SELECT statement opnemen, en die doorgeven aan een databasefunctie als JSON_AGG() of JSON_OBJECT(). Vervolgens kan je de waarde in PHP ophalen, en omzetten naar een array met de functie json_decode() en de JSON_OBJECT_AS_ARRAY optie.

https://www.postgresqltutorial.com/postgresql-json/
https://www.postgresql.org/docs/current/functions-aggregate.html
https://mariadb.com/kb/en/json-data-type/
https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/json.html
https://www.php.net/manual/en/function.json-decode.php
https://www.php.net/manual/en/json.constants.php
Gewijzigd op 26/09/2021 07:58:53 door Ad Fundum
 
 

Dit topic is gesloten.Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.