Plaats alle gegevens van een kolom in een array met SQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer met testervaring

Java developer met testervaring Functieomschrijving "De drempel tussen de burger en de Belastingdienst zo laag mogelijk houden: dat is de belangrijke taak van ons team. Dit doen we door het burgerportaal Mijn Belastingdienst continu te verbeteren." René, Java-specialist bij de Belastingdienst. De keten Interactie is een samenwerkingsverband van alle dienstonderdelen binnen de Belastingdienst. Samen zorgen we dat het contact met burgers en bedrijven goed kan plaatsvinden. Onze belangrijkste opgave? Zoveel mogelijk digitaliseren. Dat doen we binnen het onderdeel Informatievoorzieningen (IV), de ICT-organisatie van de Belastingdienst. Denk bij de producten die IV-Interactie ontwikkelt en onderhoudt aan portalen, formulieren en authenticatie- en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer Industriële Automatiseri

Raster wordt continu betrokken bij complexe en baanbrekende projecten in industriële automatisering. Ons team is gespecialiseerd in productie automatisering en proces automatisering projecten waarin procesveiligheid een belangrijk aspect is. Ons compact en groeiend OX (Operational Excellence) team ontwikkelt, configureert en levert support op zelfontwikkelde applicaties waarmee onze klanten hun productieprocessen slimmer, sneller, goedkoper en veiliger maken. Operational Excellence wordt zichtbaar gemaakt in resultaten. Bij bedrijven met dezelfde strategie, zal een operationeel excellent bedrijf een lager operationeel risico, lagere operationele kosten hebben en relatief meer winst maken. Het Raster OX team laat haar klanten de resultaten behalen door hun eigen procesdata

Bekijk vacature »

Louis Deconinck

Louis Deconinck

25/09/2021 20:46:50
Quote Anchor link
Ik heb een SQL database, met daarin een kolom met gebruikersnamen en een kolom met een nummer van 1 tot 9. Ik zou graag alle gebruikersnamen die in de tweede kolom als nummer 3 hebben in een array stoppen. Hoe zou ik dit moeten doen.

Via fetch_assoc kan je meerdere kolommen van een rij in een array stoppen, ik wil eigenlijk meerdere rijen van een kolom in een array stoppen.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/10/2021 05:13:42
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

25/09/2021 21:55:07
Quote Anchor link
Gebruik fetch_assoc in combinatie met een while(). En een WHERE-clausule op nummer=3
 
Ad Fundum

Ad Fundum

26/09/2021 07:57:14
Quote Anchor link
Je hoeft functionaliteit voor data niet opnieuw te bouwen in PHP, dat zit al in je database.

Databases ondersteunen JSON, je kunt kolom de kolommen in een SELECT statement opnemen, en die doorgeven aan een databasefunctie als JSON_AGG() of JSON_OBJECT(). Vervolgens kan je de waarde in PHP ophalen, en omzetten naar een array met de functie json_decode() en de JSON_OBJECT_AS_ARRAY optie.

https://www.postgresqltutorial.com/postgresql-json/
https://www.postgresql.org/docs/current/functions-aggregate.html
https://mariadb.com/kb/en/json-data-type/
https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/json.html
https://www.php.net/manual/en/function.json-decode.php
https://www.php.net/manual/en/json.constants.php
Gewijzigd op 26/09/2021 07:58:53 door Ad Fundum
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.