PLESK Password Protected Directory username uitlezen in PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicos Vermeulen

Nicos Vermeulen

23/01/2019 16:32:53
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik maak gebruik van Plesk, hierin kan in Password Protected Directory's aanmaken. Het is dus mogelijk om in Plesk een user aan te maken en deze toegang te geven op een map.

Geen idee hoe dit onderwater werkt, ik dacht eerst met een htaccess bestand, maar zie deze niet verschijnen in de mappen.

Is er een mogelijkheid om met PHP de username uit te lezen van de user welke is ingelogd en dus access heeft tot de betreffende map?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 18:23:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/01/2019 16:50:11
Quote Anchor link
Het ligt er aan of je Plesk voor Windows of Linux hebt. Maar op Linux moet een htaccess bestand ook daadwerkelijk in de directory staan die je in dit geval wilt beveiligen. De .htpasswd kan elders staan.

Verder kan je eenvoudig met $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] de username uitlezen.
 
Nicos Vermeulen

Nicos Vermeulen

23/01/2019 18:01:53
Quote Anchor link
- Ariën - op 23/01/2019 16:50:11:

Verder kan je eenvoudig met $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] de username uitlezen.


$_SERVER['PHP_AUTH_USER'] blijft bij mij leeg.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/01/2019 18:29:06
Quote Anchor link
Ben je geauthenticeerd? Ook via de juiste hostname?
example.org is wat anders dan www.example.org.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.