PNG Verkleuren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »
Afhaal Chinees

Afhaal Chinees

08/09/2012 23:44:30
Quote Anchor link
Hey allen,

Ik zit me een ongeluk te zoeken naar een script waarbij ik transparante PNG bestanden (bijv. images/back/back.png) kan verkleuren van bijvoorbeeld #444444 (grijs-zwart) naar bijvoorbeeld #ff6600 (oranje).

Deze wil ik op de volgende manier kunnen inladen:

<img src="colorize.php?img=images/back/back.png" alt="" />

Iemand die me kan helpen?
Ik ben zo'n beetje ten einde raad.

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:02:05
 
G P

G P

09/09/2012 02:36:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

// PAD NAAR DE AFBEELDING
$switchColorImage = "images/back/back.png";

// MAAK EEN NIEUWE AFBEELDING
$image = imagecreatefrompng($switchColorImage);
imagetruecolortopalette($image,false, 255);

// KLEUR DIE GEWISSELD MOET WORDEN
$switchColor = imagecolorclosest($image,  255, 255, 255);

// NIEUWE KLEUR
imagecolorset($image, $switchColor, 255, 128, 0);

header('Content-Type: image/png');
imagepng($image);
imagedestroy($image);

?>
Dit zou het moeten doen.

Zie ook: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/script-review-class-watermerk-zoals-1001-anderen/81928/1/#620286
Gewijzigd op 09/09/2012 10:07:13 door G P
 
Afhaal Chinees

Afhaal Chinees

09/09/2012 14:30:22
Quote Anchor link
Bedankt, G P, dat werkt al aardig!

Het enige probleem op 't moment is nu dat echt letterlijk maar één bepaalde kleur verkleurd wordt, en dat de randen niet mooi meer zijn.

Voor:
Afbeelding

Na:
Afbeelding

Is daar ook nog een oplossing voor?

Alvast bedankt
 
Flip --

Flip --

09/09/2012 14:43:53
Quote Anchor link
Die randjes zijn niet helemaal zwart maar worden al grijstinten.
Of je doet voor iedere tint individueel een andere tint instellen.
Of je kijkt wat er nu eigenlijk verschuift in de kleur ruimte. Voor dit tweede staat een algoritme beneden beschreven.

Persoonlijk vind ik RGB kleurruimte niet zo fijn voor dit soort bewerkingen dus gebruik ik liever HSL (zoek maar op).

Stap 1:
Bereken de H, S, L verschuiving van je originele kleur (zwart) naar je nieuwe kleur (oranje).
Let op: in het het geval van zwart #000000 en een iets lichtere tint #010101 kan het zijn dat er totaal andere Hue values bijhoren. Dit valt niet te zien omdat Lightness helemaal laag staat. In dit geval stel zelf een (statisch) Hue in.

Stap 2:
Laad alle tinten van je originele plaatje in een array.

Stap 3:
Bereken voor alle tinten de nieuwe HSL doormiddel van de eerder berekend verschuiving.

Stap 4:
Je krijgt een array uit van alle nieuwe tinten. Vervang nu alle originele tinten door de nieuwe tinten.

----

In het geval dat je plaatje complexer wordt (je hebt nu alleen zwart/wit). Maar stel je hebt die zwarte pijl met een rood bolletje en je wilt alleen het zwart oranje maken. Dan moet je dat rode bolletje niet meenemen in je array van originele tinten. Dit kan je doen door te filteren op bepaalde Hue waardes of andere parameters waar je kleur buiten moet vallen. Zo kan je bijvoorbeeld ook alle lichte delen van een foto van kleur veranderen en de donkere met rust laten.

Je zou eens naar alle functies moeten kijken die GD sowieso al ondersteund of libraries van andere mensen. Waarschijnlijk is de functionaliteit die je zoekt al ergens geimplementeerd.
Gewijzigd op 09/09/2012 14:52:41 door Flip --
 
G P

G P

09/09/2012 16:16:04
Quote Anchor link
@Afhaal Chinees: Ik heb het zojuist geprobeerd met de class die ik geschreven heb en het zwart wordt volledig oranje, zonder vieze randen enz...
 
Robin S

Robin S

09/09/2012 16:30:29
Quote Anchor link
Ik heb het ook even geprobeerd, zie voorbeeld:
http://rcsdesign.nl/amx/color/index.php

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<img src="color.php" /><br />
<?php
echo "<pre>"; var_dump(gd_info()); echo "</pre>";
?>

color.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$switchColorImage
= "back.png";

$image = imagecreatefrompng($switchColorImage);
imagetruecolortopalette($image,false, 255);
$switchColor = imagecolorclosest($image,  68, 68, 68);

imagecolorset($image, $switchColor, 255, 128, 0);

header('Content-Type: image/png');
imagepng($image);
imagedestroy($image);
?>

Zou het aan de GD versie liggen?
Gewijzigd op 09/09/2012 16:31:43 door Robin S
 
G P

G P

09/09/2012 16:32:35
Quote Anchor link
Probeer het volgende
imagetruecolortopalette($image,false, 255);

eens te wijzigen door
imagetruecolortopalette($image,true, 216);

Laat me dan weten of het lukt, of niet lukt.
 
Robin S

Robin S

09/09/2012 16:35:56
Quote Anchor link
Dat geeft mij het volgende resultaat:
http://rcsdesign.nl/amx/color/index.php
 
G P

G P

09/09/2012 16:39:56
Quote Anchor link
Teveel soorten zwart-tinten, met het volgende moet het zeker lukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

// PAD NAAR DE AFBEELDING
$switchColorImage = "back.png";

// MAAK EEN NIEUWE AFBEELDING
$image = imagecreatefrompng($switchColorImage);
imagetruecolortopalette($image,true, 216);

// KLEUR 1 DIE GEWISSELD MOET WORDEN
$switchColor = imagecolorclosest($image,  0, 0, 0);
imagecolorset($image, $switchColor, 255, 128, 0);
// KLEUR 2 DIE GEWISSELD MOET WORDEN
$switchColor = imagecolorclosest($image,  42, 42, 42);
imagecolorset($image, $switchColor, 255, 128, 0);
// KLEUR 3 DIE GEWISSELD MOET WORDEN
$switchColor = imagecolorclosest($image,  84, 84, 84);
imagecolorset($image, $switchColor, 255, 128, 0);

header('Content-Type: image/png');
imagepng($image);
imagedestroy($image);

?>
Gewijzigd op 09/09/2012 16:42:11 door G P
 
Robin S

Robin S

09/09/2012 16:42:33
Quote Anchor link
Inderdaad!
http://rcsdesign.nl/amx/color/index.php

Zou het misschien aan de transparantie liggen van sommige pixels?
 
G P

G P

09/09/2012 16:45:42
Quote Anchor link
Ja, omdat de afbeelding van zwart naar transparant overgaat zijn de buitenste randen niet echt helemaal zwart maar grijs, daarom dus het 3x wijzigen van kleur.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/09/2012 17:16:13
Quote Anchor link
Toch even uit nieuwsgierigheid... waarom wil je een plaatje van kleur laten veranderen?
 
Afhaal Chinees

Afhaal Chinees

09/09/2012 17:49:55
Quote Anchor link
Oeh, dat ziet er al beter uit! Nu alleen inderdaad die transparante pixels nog.

@Ozzie PHP: Mijn website verandert random van kleur. Het leek me een leuk idee om sommige afbeeldingen mee te laten verkleuren. Ik heb echter geen zin om voor elke kleur een plaatje te moeten maken ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/09/2012 19:28:31
Quote Anchor link
"Mijn website verandert random van kleur."

Je moet je goed afvragen of je dit wel wil. In de jaren '90 was zo'n effect misschien nog leuk, maar tegenwoordig niet meer. Het is achterhaald. Het is juist erg irritant als een website telkens van kleur verandert.

Daarnaast... als je telkens plaatjes gaat genereren gaat dit ten koste van je performance en wordt je site trager.

Kortom, ik zou het niet doen.
 
Eddy E

Eddy E

09/09/2012 20:27:39
Quote Anchor link
Als je dan zoiets wilt: probeer een simpel plaatje als dit gewoon met CSS op te lossen.
Dat kan prima met een rondje en een pijltje. Leuk lettertype zoeken (kan je zelf maken: dan ook gewoon vector-bestanden als 'letter'.
Letter kan je met color: orange; heel simpel kleuren.

Google maar eens op custom font with own images.
Even je eigen lettertype includen, type een "T" (van terug oid) waarin de 'letter' T als een pijltje met een rondje erom om heen wordt weergeven. En lettertype-kleuren werken spontaan.

O zo makkelijk!


Even snel wat voor je gemaakt: http://jsfiddle.net/Prbku/
Iets meer effect: http://jsfiddle.net/Prbku/1/
Gewijzigd op 09/09/2012 20:34:03 door Eddy E
 
G P

G P

10/09/2012 01:14:45
Quote Anchor link
Dit zou ook moeten werken, met het volgende wordt dan wel heel de afbeelding gevuld!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

// PAD NAAR DE AFBEELDING
$switchColorImage = "back.png";

// MAAK EEN NIEUWE AFBEELDING
$image = imagecreatefrompng($switchColorImage);

$red = 255;
$green = 128;
$blue = 0;
imagefilter($image, IMG_FILTER_COLORIZE, $red, $green, $blue, 0);

header('Content-Type: image/png');
imagepng($image);
imagedestroy($image);

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/09/2012 06:16:08
Quote Anchor link
Als de achtergrondkleur hetzelfe blijft (bijv. wit), zou je ook nog een transparant PNG plaatje in reverse kunnen maken, waarvan je de background-color verandert via css. Op deze manier kost het geen performance, maar ik zou sowieso goed nadenken of dit wel is wat je wilt. Ik denk dat je er bezoekers mee wegjaagt in plaats van aantrekt :)
 
Afhaal Chinees

Afhaal Chinees

10/09/2012 17:02:01
Quote Anchor link
Het is niet zo erg als jullie denken, maar bedankt voor de tips.
Ik denk dat ik afbeeldingen dan maar gewoon één vaste kleur laat, net wat Ozzie voorstelt.

Desalniettemin bedankt voor de hulp :)
 
Eddy E

Eddy E

10/09/2012 18:59:23
Quote Anchor link
Ik vind het wel een leuk idee hoor.
A List Apart doet het ook. Minimaal, maar net zichtbaar genoeg.
www.online-bijbel.nl doet het ook: niet hinderlijk, wel even net subtiel dat andere tintje.

Kortom: wel doorgaan. Maar hoeveel kleuren wil je? 3? Pak photoshop.
30? Neem CSS.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.