poging Nextcloud te installeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer / Overheid / Complexiteit

Functieomschrijving Wil jij als Java Developer een bijdrage leveren aan een veiliger Nederland en je als Java Developer bezig houden met zeer complexe bedrijfskritische applicaties? Lees dan snel verder! Doorontwikkelen bedrijfskritische applicaties; Aanpassingen maken in de bestaande applicatie; Vertalen van jouw visie op continuous integration en continuous delivery; Debuggen van de applicatie; In gesprek gaan met eindgebruikers om verbetervoorstellen op te halen. Functie-eisen Minimaal HBO-werk en denkniveau; Minimaal 5 jaar werkervaring als Java Developer; Je bent minimaal OCP-Java SE 6 gercertificeerd; Je hebt kennis van Webservices en Continuous Integration; Je bent analytisch sterk en zowel klant- als resultaatgericht. Bedrijfsomschrijving Binnen

Bekijk vacature »

Java Developer / Domotica / Public Cloud / Verbete

Functieomschrijving Wil jij als Java Developer een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van innovatie Java applicaties die het levensgeluk van patiënten in diverse zorginstellingen aanzienlijk verbeterd? Lees dan snel verder! Ontwikkelen van nieuwe applicaties in Public Cloud; Optimaliseren en verbeteren van bestaande applicaties in Private Cloud; Meedenken over verbeterprojecten; Maken en uitvoeren van Stress Testing; Ontwikkelen en verbeteren van de Mobile app. Functie-eisen Hbo werk- en denkniveau; Minimaal 5 jaar relevante werkervaring; Ervaring in Java 8; Kennis van Linux, Public- en Private Cloudtechnieken; Je bent communicatief erg sterk en kan tegen de nodige stress. Bedrijfsomschrijving Deze organisatie is al ruim

Bekijk vacature »

Guido van Harten

Guido van Harten

07/11/2019 12:14:21
Quote Anchor link
(Allereerst hoop ik dat ik mijn vraag in de goede rubriek plaats...)
Ik doe een poging om Nextcloud te installeren. Ik gebruik daarvoor een handleiding die past bij mijn situatie. Wel ontdekte ik er enkele afwijkingen in t.o.v. mijn situatie: in de handleiding wordt PHP 7.2 genoemd, maar ik heb PHP 7.3.

Al met al krijg ik Nextcloud niet geïnstalleerd:
Interne serverfout

De server was niet in staat je aanvraag te verwerken.

Stuur de hieronder afgebeelde technische details naar de server beheerder wanneer dit opnieuw gebeurt.

Meer details in de serverlogging,

Technische details
Extern adres: 192.168.2.254
Aanvraag ID: ZpLavWgQUq5mLzTAtIY6

Het opgegeven IP-adres is mijn KPN Experiabox. Daarin heb ik de poorten 80 en 443 geforward, zodat deze ook extern te benaderen zijn.

Ook heb ik proberen te zoeken naar de error-logs, maar deze niet kunnen vinden.

Kan iemand mij vertellen wat ik fout heb ingesteld?

Vriendelijke groet,
Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

27/05/2020 11:33:48
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

07/11/2019 12:19:44
Quote Anchor link
Dit lijkt mij niet bepaald een extern adres: 192.168.2.254.
Ik gok dat je ergens bij de installatie een fout IP-adres/hostname/FDQN hebt ingesteld.

Overigens:
Niet elke router ondersteunt NAT Loopback, dus kan je in dat geval niet altijd je eigen apparatuur bereiken via je externe IP. Ik lees hier en daar dat het ook geldt voor een KPN Experiabox. In dat geval kan je lokaal op je eigen computer je DNS aanpassen via het 'hosts' bestand. Of via een omweg als VPN of een mobiele verbinding deze proberen te bereiken.
 
Guido van Harten

Guido van Harten

07/11/2019 12:37:23
Quote Anchor link
Beste Ariën,
Dank voor je reactie.
Ik had de afgelopen dagen al Nextcloud proberen te installeren (toen via een Ubuntu-snap). Maar ik kreeg steeds een oude versie voorgeschoteld. Omdat het toen wel gelukt is om Nextcloud te openen via de FDQN, ga ik ervan uit dat het niet mijn router is die de verbinding tegenhoudt. Ook op mijn smartphone met uitgeschakelde WIFI was de website bereikbaar.

Vlak na het posten van het bericht las ik nogmaals de handleiding in de genoemde URL en daarin zag ik: "Head to http://YOUR_IP_ADDRESS/nextcloud/". Merkwaardig genoeg krijg ik een soortgelijke fout met een ander extern IP-adres (wat geen extern adres is): 192.168.2.11.
Dit is overigens NIET het IP-adres waarop Ubuntu draait. Dus waar dit IP-adres vandaan komt...?

Vriendelijke groet,
Guido
Gewijzigd op 07/11/2019 12:38:45 door Guido van Harten
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

07/11/2019 12:48:03
Quote Anchor link
Draait er nu wat op poortje 80 van dat ip-adres?
Doe anders eens een traceroute naar dat adres? Dan weet je vast wel waar het uitkomt.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.