poolscript (voetbal)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »
K i p

K i p

01/12/2006 23:28:00
Quote Anchor link
Poolscript is dus dat je van te voren zegt wat je denkt dat de uitslag van een voetbalwedstrijd wordt. (Ik weet niet hoe je het schrijft...)

Ik heb nu 3 tabellen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
CREATE TABLE wedstrijden (
  id int(8) NOT NULL auto_increment,
  thuis varchar(255) NOT NULL default '',
  uit varchar(255) NOT NULL default '',
  datum datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  thuis_pt int(2) default NULL,
  uit_pt int(2) default NULL,
  PRIMARY KEY  (id)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;


CREATE TABLE users (
  id int(8) NOT NULL auto_increment,
  user varchar(64) NOT NULL default '',
  pass varchar(64) NOT NULL default '',
  email varchar(255) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (id)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;


CREATE TABLE gokjes (
  id int(8) NOT NULL auto_increment,
  wedstrijd_id int(8) NOT NULL default '0',
  user_id int(8) NOT NULL default '0',
  thuis_pt int(2) NOT NULL default '0',
  uit_pt int(2) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;


De tabel users is dus voor gebruikers.
De tabel gokjes is voor je voorspellingen. Hier komt het dus in te staan als je een voorspelling post.
De tabel wedstrijden is om alle wedstrijden op te slaan. De administrator kan hier wedstrijden in invoeren en later de uitslag erbij zetten. De standaard van die uitslag is NULL (als er nog niets is ingevuld).

Een user (zou op deze manier moeten gaan...) krijgt op deze manier punten
•3 Punten als het helemaal goed is ge'gokt'
•1 Punt als alleen goed is ge'gokt' welke partij wint. (Bijvoorbeeld je voorspelt 3-2 maar het wordt 1-0 of 5-2. Of je voorspelt 2-2 en het wordt 5-5)
•0 Punten als het gewoon totaal fout is.

Nu moet ik dus een SQL opstellen die al deze gegevens verwerkt en het aantal punten van een user eruit laat rollen. Ik heb een klein stappenplan of zo gemaakt voor een functie die het aantal punten ophaalt:
•Krijg het id van de user binnen
•Zoek de voorspellingen op van de user
•Nu heb je dus een rijtje met id's van de voorspellingen, bijvoorbeeld : 3,6,32,56 (user heeft in totaal 4 voorspellingen geplaatst)
•Per gokjes.id (voorspelling-id) gaan we na of deze 3, 1, of 0 punten verdiend:
SELECT FROM wedstrijden WHERE gokjes.id = ja huh? Snap niet meer :-(
•Aantal punten optellen, en returnen.

Nu heb ik 2 vragen:
•Is dit stappenplan goed? Zo wordt het dus niet in 1 query gedaan.
•Waar kan ik zo'n SQL leren, om de punten per user op te halen?

Alvast bedankt :-)

Groet, Boris
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:52:44
 

02/12/2006 10:59:00
Quote Anchor link
Misschien iets met joins ofzo?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/12/2006 11:20:00
Quote Anchor link
Dat wordt nog best lastig. Je moet namelijk in je query uitrekenen hoeveel punten iemand krijgt. Daarvoor moet je weten:

1) welke club gewonnen heeft, of dat het gelijkspel was
2) of de user dit goed gegokt heeft of niet (zo ja: 1 punt)
3) of de user ook nog de letterlijke uitslag goed heeft (zo ja: 3 punten)

Een beginnetje voor je query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
CASE
    WHEN thuis_pt < uit_pt THEN 'uit'
    WHEN thuis_pt > uit_pt THEN 'thuis'
    WHEN thuis_pt = uit_pt THEN 'gelijkspel'
END CASE AS uitslag
 
K i p

K i p

02/12/2006 11:38:00
Quote Anchor link
Zo krijg je inderdaad een best ingewikkelde query... Maar dit snap ik er niet helemaal aan:

THEN 'uit'

Wat is dan 'uit'? Ik snap het idee wel, maar niet wát nu 'uit', 'thuis', of 'gelijkspel' wordt.


Zelf heb ik natuurlijk ook al wat geprobeerd. Minder met SQL, en meer met PHP, omdat ik dit nu nog beter snap:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? /* weggeknipt, te lange parsetijd en te veel fouten */ ?>


Jan bedankt voor je reactie in ieder geval!

Groet,

Boris

Edit:
Bedankt Mark (voor post hieronder)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
Mark D

Mark D

02/12/2006 11:40:00
Quote Anchor link
@Boris, je bent een dubbele quote vergeten na je query, highlight ziet er vaag uit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql_gokjes = "SELECT wedstrijd_id,thuis_pt,uit_pt FROM gokjes WHERE user_id = ".$id;


moet zijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql_gokjes = "SELECT wedstrijd_id,thuis_pt,uit_pt FROM gokjes WHERE user_id = '".$id . "'";


heb nog even enkele quotes om je te selecteren waarde heen gezet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark D
 
K i p

K i p

02/12/2006 11:53:00
Quote Anchor link
Ja ik heb dat nu gedaan, maar nu is er een ongelooflijk lange parse-tijd. Zal dus de SQL kant op moeten gaan.

Ga nu even de SQL diepte in.


Edit:
@Mark: Om een INT waarde hoeven toch geen enkele quotes?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
Mark D

Mark D

02/12/2006 12:00:00
Quote Anchor link
@boris, dat weet ik niet. Ik doe het wel altijd en het werkt ook altijd. Ik zal wel ff kijken of ik het kan vinden. Iig in een if hoeven er om een int geen quotes
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/12/2006 12:23:00
Quote Anchor link
Boris schreef op 02.12.2006 11:38:
Zo krijg je inderdaad een best ingewikkelde query... Maar dit snap ik er niet helemaal aan:

THEN 'uit'

Wat is dan 'uit'? Ik snap het idee wel, maar niet wát nu 'uit', 'thuis', of 'gelijkspel' wordt.

'uit' is een string die aan de variabele uitslag wordt gekoppeld als uit wint.

Na een dergelijke query kun je $row['uitslag'] fetchen, die drie waarden kan hebben: 'uit', 'thuis', of 'gelijkspel. Misschien is het beschrijvender als je 'uit_wint' en 'thuis_wint' gebruikt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.