Popupcode in PHP Script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

13/11/2007 19:09:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik wil een Popup code in een php script gebruiken maar krijg steeds Error's :(

Ik heb deze code:

<script LANGUAGE="JavaScript">
<!-- Begin
function popUp(URL) {
day = new Date();
id = day.getTime();
eval("page" + id + " = window.open(URL, '" + id + "', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=35
,height=450');");
}
// End -->
</script>

<a href="java script:popUp('LINK HIER')">Open Popup</a>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 22:34:29
 
Barry

Barry

13/11/2007 19:16:00
Quote Anchor link
php is serverside
je kan geen html of javascript code tussen php gebruiken.
Je kan wel php de code laten parsen met bijv:

echo '<html tag>hallo</html tag>';

of op dezelfde manier javascript echo-en
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

13/11/2007 19:24:00
Quote Anchor link
Oke, maar als ik dit bovenaan de pagina zet buiten de php tags:

<script LANGUAGE="JavaScript">
<!-- Begin
function popUp(URL) {
day = new Date();
id = day.getTime();
eval("page" + id + " = window.open(URL, '" + id + "', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=35
,height=450');");
}
// End -->
</script>

en dan dit in een echo:
<a href="java script:popUp('LINK HIER')">Open Popup</a>

dan zou het toch moeten kunnen? Ik kan b.v. wel een gewone hyperlink in een echo zetten zonder problemen.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

13/11/2007 19:27:00
Quote Anchor link
Dat kan inderdaad!
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

13/11/2007 19:28:00
Quote Anchor link
Ok, Maar dan moet hier dus in een fout ofzo in zitten want hij geeft een error

<a href="javascript:popUp('LINK HIER')">Open Popup</a>
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

13/11/2007 19:37:00
Quote Anchor link
kan nog makkelijker
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$link
= "linkje hier (http://www.google.nl/ bijv.)";
?>

<a href="javascript:popUp('<?php echo $link; ?>')">Open Popup</a>

ps. de link hoeft niet perse in een variable kan ook zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="javascript:popUp('<?php echo "http://www.google.nl/"; ?>')">Open Popup</a>


of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<a href='javascript:popUp('LINK HIER')'>Open Popup</a>";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jimmy Arts
 
Barry

Barry

13/11/2007 19:43:00
Quote Anchor link
gebruik geen eval, maar gewoon de originele js code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script language="javascript" type="text/javascript">

function openPopup(URL) {
var popupWindow = window.open(URL, 'windownaam', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=35,height=450');
}

</script>

<a href="javaScript:openPopup('http://www.phphulp.nl')">Open Popup</a>


Groet,

Barry
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

13/11/2007 19:45:00
Quote Anchor link
en als je de link dan uit je database wilt halen?
dan heb toch wel php nodig
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

13/11/2007 19:49:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 13.11.2007 19:43:
gebruik geen eval, maar gewoon de originele js code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<script language="javascript" type="text/javascript">

function openPopup(URL) {
var popupWindow = window.open(URL, 'windownaam', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=35,height=450');
}

</script>

<a href="javaScript:openPopup('http://www.phphulp.nl')">Open Popup</a>


Groet,

Barry



Ik krijg bij deze code een error:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /home/patjuhsp/public_html/upload/index.php on line 149

Dat heeft dus te maken met dit regeltje:
<a href="javaScript:openPopup('http://www.phphulp.nl')">Open Popup</a>
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

13/11/2007 19:52:00
Quote Anchor link
maak van <a href="javaScript:openPopup('http://www.phphulp.nl')">Open Popup</a>: <a href='javaScript:openPopup('http://www.phphulp.nl')'>Open Popup</a>
 
Barry

Barry

13/11/2007 19:52:00
Quote Anchor link
goed, even in het geheel dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

// hierboven jouw db code
// ervanuitgaande dat onderstaande variabele je link houdt bijvoorbeeld

$mijnLink = $db_result['link'];
?>


<script language="javascript" type="text/javascript">

function openPopup(URL) {
var popupWindow = window.open(URL, 'windownaam', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=35,height=450');
}

</script>

<?php
     echo '<a href="javaScript:openPopup(\''.$mijnLink.'\')">Open Popup</a>';
?>


zo moet ie het doen

Edit:
je was me voor

Edit:
ook gefixt wat hier beneden staat
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Peter Dorn

Peter Dorn

13/11/2007 19:55:00
Quote Anchor link
Gebruik maken van slechts < ? is tegenwoordig not-done
Moderne hosting providers ondersteunen alleen nog maar < ?php

PS: er staat een spatie tussen om te voorkomen dat hij code weergeeft :)
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

13/11/2007 20:10:00
Quote Anchor link
Ik kom er niet uit :-( wat is mijn db code dan?
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

13/11/2007 20:13:00
Quote Anchor link
waarvoor is deze popup nodig?
is het gewoon een link?
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

13/11/2007 20:15:00
Quote Anchor link
Ja gewoon een link.
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

13/11/2007 20:17:00
Quote Anchor link
zet dan dit in je document (zonder enige php tags ed.)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<html>
<head>
<script LANGUAGE="JavaScript">
<!-- Begin
function popUp(URL) {
day = new Date();
id = day.getTime();
eval("page" + id + " = window.open(URL, '" + id + "', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=35
,height=450');");
}
// End -->
</script>
</head>
<body>
<a href="java script:popUp('LINK HIER')">Open Popup</a>
</body>
</html>


En als je het tussen de php wilt hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script LANGUAGE="JavaScript">
<!-- Begin
function popUp(URL) {
day = new Date();
id = day.getTime();
eval("page" + id + " = window.open(URL, '" + id + "', 'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=35
,height=450');");
}
// End -->
</script>

<?php
de rest van de php
echo "<a href='javaScript:openPopup('http://www.phphulp.nl')'>Open Popup</a>";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jimmy Arts
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

13/11/2007 20:31:00
Quote Anchor link
Zodra ik dit erin zet krijg ik een error


echo "<a href='javaScript:openPopup('http://www.phphulp.nl')'>Open Popup</a>";
 
Barry

Barry

13/11/2007 20:35:00
Quote Anchor link
welke error??????
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

13/11/2007 20:38:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /home/patjuhsp/public_html/upload/index.php on line 152
 
Barry

Barry

13/11/2007 20:40:00
Quote Anchor link
zet dit neer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<a href="javascript:openPopup(\'http://www.phphulp.nl\')">Open Popup</a>';
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Patrick Vaarkamp

Patrick Vaarkamp

13/11/2007 20:48:00
Quote Anchor link
Bedankt!! Hij werkt nu!

Dit is het resultaat:
http://upload.patjuhsplace.nl/index.php?foto=beertjes.jpg

Klik op: Email Afbeelding
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.