Positie aanpassen in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rein de Vries

Rein de Vries

07/03/2008 15:19:00
Quote Anchor link
Beste Allemaal,
ik heb een probleem..
ik heb een aantal pagina items in een dropdown menu staan. nu wil ik dat die aanpasbaar zijn in positie.
dus heb ik die items in mijn database(mysql) het veld positie meegegeven.
alleen nu wil ik dat als je 1 positie veranderd de rest mee veranderd.
dus bijv. ik heb :
1
2
3
4
nu moet 4, 2 worden.
alleen dan moet 3 wel weer 4 worden en 2 moet 3 worden...
ik heb zelf al wat lopen uit zoeken maar kwam er tog niet uit..
heeft 1 van jullie mischien een idee?

alvast bedankt
Groet Rein
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 16:57:55
 
Frank -

Frank -

07/03/2008 15:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
UPDATE
  tabel
SET
  positie = CASE
    WHEN positie = 4 THEN 2
    WHEN positie = 2 THEN 4
    ELSE positie
  END
WHERE
  positie IN(2,4);

Om de posities 2 en 4 om te draaien. Vervolgens kun je ook de andere posities gaan omdraaien, die queries voer je daarna pas uit.

Nog wat uitleg:
WHEN positie = 4 THEN 2

dit mag je lezen als:
WHEN positie = oude_waarde THEN nieuwe_waarde

en:
WHEN positie = 2 THEN 4

eveneens als:
WHEN positie = oude_waarde THEN nieuwe_waarde
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.