Positie problemen van automatische divs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stef van de Ven

Stef van de Ven

14/01/2010 19:16:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben een website aan het maken, een website voor een blog.
http://stefandmindy2.netne.net/

Ik heb met hulp van standaard PHP scripts een blog post systeem kunnen maken.
Je vult gegevens van de blog in, je drukt op post en de blog wordt opgeslagen in een database.

Nu wilde ik de blogs posten op de index pagina (dus uit de DB halen) en in mijn lay-out zetten, maar nu kom ik een design probleem tegen.

De blogs gaan door elkaar heen lopen en de Footer van de pagina wist ook niet meer waar het moest blijven.

Ik wil eigenlijk een vaste ruimte tussen mijn blogs en ik wil graag dat mijn footer met een tussenruimte direct onder de blogs komt te staan.

Helaas weet ik geen raad meer en zou het erg fijn zijn als jullie een oplossing kunnen verzinnen.

Alvast bedankt,
Stef




Mijn css kan je vinden op:
http://stefandmindy2.netne.net/default.css

Mijn HTML/PHP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
<?php
/* errors weergeven. */
error_reporting(E_ALL);

/* Connectie met de database maken. */
require_once ('connect_db.php');
?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">

<head>

<title>Stef&Mindy - Blogging2You</title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<link href="default.css" rel="stylesheet" type="text/css">

</head>

<body>

    <div id="container">

        <div id="header">

            <div id="headertekst">

                <p>

                    Stef&Mindy - Blogging2You

                </p>

            </div>

            <div id="navcontainer">

                    <ul id="navlist">

                        <li>    <a href="#">    Home        </a>    </li>
                        <li>    <a href="#">    About Us        </a>    </li>
                        <li>    <a href="#">    Blogs        </a>    </li>
                        <li>    <a href="#">    Vlogs        </a>    </li>
                        <li>    <a href="#">    Contact        </a>    </li>
                
                    </ul>
            </div>

        </div>

        


        <div id="spacer"></div>

        <div id="left">

            <?PHP

                # Errors weergeven
                error_reporting(E_ALL);

                    # Query uitvoeren
                    $Query =
                    "
                        SELECT
                                ID,
                                Titel,
                                Author,
                        Date,
                        Preview,
                        Bericht
                        FROM
                                blog
                        ORDER BY
                                ID
                        DESC LIMIT 4
                    "
;

                # Resultaat van de query
                $Result = mysql_query($Query);

                # Kijken of de query is gelukt
                if(!$Result)
                {

                        # Fout in query
                        echo 'Foutje opgetreden: '.mysql_error();
                }


                else
                {
                        # Kijken of er wel resultaten zijn
                       if(mysql_num_rows($Result) == 0)
                        {

                                # Geen resultaten
                                echo 'Er staan geen resultaten in de database.';
                        }

                   else
                    {
                                # While loop uitvoeren om gegevens te laten zien
                                while($Row = mysql_fetch_assoc($Result))
                                {

                                        echo '

                                <div id="prevblog">

                                    <div id="prevblogphoto">

                                        <div id="prevblogtitle">

                                            <a href="#">'
.$Row['Titel'].' </a>

                                        </div>

                                    </div>

                                    <div id="prevblogtekst">

                                        <p>'
.nl2br($Row['Preview']). '</p>

                                    </div>

                                    <div id="prevblogfooter"><p> Date:'
.$Row['Date']. '  Author:' .$Row['Author'].'  Comments:</p>

                                    </div>

                                </div><br>'

                                ;}
                    }
            }


        ?>


        </div>

        <div id="right">

            <script src="http://widgets.twimg.com/j/2/widget.js"></script>
                <script>

                        new TWTR.Widget({
                              version: 2,
                              type: 'profile',
                             rpp: 4,
                              interval: 6000,
                              width: 250,
                              height: 300,

                                  theme: {
                                        shell: {
                                          background: '#f03c00',
                                          color: '#ffffff'
                                        },

                                    tweets: {
                                           background: '#fffff0',
                                           color: '#000000',
                                           links: '#FFFFFF'
                                          }
                                      },

                              features: {
                                    scrollbar: true,
                                    loop: false,
                                    live: false,
                                    hashtags: true,
                                    timestamp: true,
                                    avatars: false,
                                    behavior: 'all'
                                  }
                            }
                    ).render().setUser('stefandmindy').start();

                </script>

        </div>

    </div>

    <div id="footer">

        <p>Copyright  Stef&Mindy - Blogging2You - All rights Reserved 2010 - Design by: Stef van de Ven - Email: [email protected]</p>

    </div>

    <br>

</body>

</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stef van de Ven
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:15:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2010 19:20:00
Quote Anchor link
Kan je alles a.u.b. tussen code-tags zetten? Dan is alles beter leesbaar.
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

14/01/2010 19:32:00
Quote Anchor link
Sorry, ben niet zo bekend in de tags van dit forum, welke tags moet ik dan gebruiken?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

14/01/2010 19:39:00
Quote Anchor link
Deze:
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

14/01/2010 21:06:00
Quote Anchor link
Oke, de post is nu in code.

Heeft iemand een oplossing?
 
Bas Php

Bas Php

14/01/2010 21:23:00
Quote Anchor link
ik moet eerlijk zeggen dat ik nergens last van heb??
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

14/01/2010 21:33:00
Quote Anchor link
Bij de blog tekst 2 gaat het onderste gedeelte over/onder de stef test 1 blog.

Er moet eigenlijk een bepaalde tussenruimte komen tussen de blogs en de footer moet gewoon blijven staan zonder dat ik de container div een hoogte hoef te geven.

Dit is namelijk wat er niet gebeurt, het lijkt wel of de blog divs zelf gaan staan hoe ze willen op een verticale manier...
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

14/01/2010 21:46:00
Quote Anchor link
Nou allemaal,

ik heb het zelf al op kunnen lossen,

blijkt dat ik bij de div van prevblog in het css margin-bottom: 10px; had moeten zetten... nu werkt ie.

toch bedankt allemaal!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.