POST data in een var

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koosje Derks

Koosje Derks

18/04/2012 20:44:04
Quote Anchor link
Om vooraf een directory te bepalen, welke telkens verschillend kan zijn, zou ik $_POST[data] moeten plaatsen in een var. Het is een script welke een foto upload, in een bepaalde directory. Dat is telkens die postdata. Onderstaande werkt dus niet:
var $originalDir = '../../data/original/$_POST[cat]';
ook niet om postdata vooraf in een array te plaatsen.

hebben jullie een oplossing?

groet Koosje
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:57:04
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2012 20:48:00
Quote Anchor link
Vars buiten quotes houden.
$_POST is een array() dus gebruik daar ook (enkele) quotes.

$originalDir = '../../data/original/' . $_POST['cat'];
 
Koosje Derks

Koosje Derks

18/04/2012 21:09:40
Quote Anchor link
Nee sorry SanThe loopt vast
// Directories to store images
var $baseDir = '';
var $originalDir = '../../data/original' . $_POST[çat'];
var $normalDir = '../../data/normal';
var $thumbDir = '../../data/thumbnail';
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2012 21:13:34
Quote Anchor link
Je hebt je quootje in de $_POST aan de c geplakt.
 
Koosje Derks

Koosje Derks

18/04/2012 23:32:23
Quote Anchor link
OK, dat was een schrijf fout in het vorige bericht, maar zoals jij het beschrijft werkt het ook niet. Zijn er twee dollartekens mogelijk in een lijn.
 
Koosje Derks

Koosje Derks

26/04/2012 00:33:05
Quote Anchor link
Kan iemand vertellen of het uberhaupt mogelijk is?
 
Q S

Q S

26/04/2012 00:43:34
Quote Anchor link
Meerdere $ tekens op 1 regel is geen probleem ik zie nu alleen niet waarom hetgeen santhe heeft neergezet niet zou werken
 
Koosje Derks

Koosje Derks

26/04/2012 01:45:11
Quote Anchor link
Dit is een deel van het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $myImageUpload
= new maxImageUpload();
    //$myUpload->setUploadLocation(getcwd().DIRECTORY_SEPARATOR);
    $myImageUpload->uploadImage();
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $arrcat="$_POST[cat]"?>

1.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$arrcat?>
<br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php

class maxImageUpload {
    // Maximum upload size
    var $maxUploadSize = 10; // 10 Mb
    
    // Image sizes

    var $normalWidth   = 320;
    var
$normalHeight  = 200;
    var
$thumbWidth    = 150;
    var
$thumbHeight   = 94;
    
    // Image quality
    var $imageQualityNormal = 5; //1:Poor ... 5:Very good
    var $imageQualityThumb  = 5; //1:Poor ... 5:Very good
  
    // Directories to store images

    var $baseDir     = '';


// var $originalDir = '../../data/original/' . $_POST['cat'];
// var $originalDir = '../../data/original'.  "$arrcat".';
// var $originalDir ='./../data/original/' " . $_POST['cat'] . ";
// var $originalDir = '../../data/original';


    var $originalDir = '../../data/original';
    var
$normalDir   = '../../data/normal';
    var
$thumbDir    = '../../data/thumbnail';
    

    // File postfixes
    var $originalPrefix = '';
    var
$normalPrefix   = '';
    var
$thumbPrefix    = '';


    // Internal used variables
    var $error = '';
    var
$maxMemoryUsage = 128;  // 128 Mb
    
    /**
     * Constructor to initialize class varaibles
     * The upload locations will be set to the actual
     * working directory
     *
     * @return maxImageUpload
     */

    function maxImageUpload(){
      
       if (!file_exists($this->baseDir)) {
          if (!@mkdir($this->baseDir)){
             $this->baseDir = getcwd();
          }
       }

      
       $this->originalDir = $this->baseDir.DIRECTORY_SEPARATOR.$this->originalDir.DIRECTORY_SEPARATOR;
       if (!file_exists($this->originalDir)) {
          mkdir($this->originalDir);
       }

       $this->normalDir = $this->baseDir.DIRECTORY_SEPARATOR.$this->normalDir.DIRECTORY_SEPARATOR;
       if (!file_exists($this->normalDir)) {
          mkdir($this->normalDir);
       }

       $this->thumbDir = $this->baseDir.DIRECTORY_SEPARATOR.$this->thumbDir.DIRECTORY_SEPARATOR;
       if (!file_exists($this->thumbDir)) {
          mkdir($this->thumbDir);
       }
    }


    /**
     * This function sets the directory where to upload the file
     * In case of Windows server use the form: c:\\temp
     * In case of Unix server use the form: /tmp
     *
     * @param String Directory where to store the files
     */

    function setUploadBaseLocation($dir){
        $this->baseDir = $dir;
    }
    
    function
showUploadForm($msg='',$error=''){
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

26/04/2012 04:29:21
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/04/2012 20:48:00:
Vars buiten quotes houden.
$_POST is een array() dus gebruik daar ook (enkele) quotes.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $arrcat="$_POST[cat]"?>


Wordt fatsoenlijk dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$arrcat
=$_POST['cat'];
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.