POST gegevens terugzetten in formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raymond van Os

raymond van Os

26/03/2012 15:38:08
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nu een tijdje bezig met een mail systeem. Nu wil ik gebruikers in een textarea zetten (dit zijn de gebruikers waar de mail naar toe gaat.) Dit gebeurd door middel van een formulier op dezelfde pagina als waarop ik de gegevens in vul voor in de mail. Met dit formulier post ik de geselecteerd gebruikers naar de textarea maar doordat ik post wordt de pagina natuurlijk weer herladen en zijn al mijn al ingevulde gegevens weg. Nu vroeg ik mij af hoe ik dit kan oplossen met behulp van JQuery of Ajax?

Groet,
Raymond

Bas Kreleger:
Topic titel aangepast
Gewijzigd op 26/03/2012 15:40:38 door B a s
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:57:06
 
B a s
Beheerder

B a s

26/03/2012 15:40:01
Quote Anchor link
Je bedoelt dat er twee formulieren op één pagina staan en als je het ene formulier post, wil je de waardes bewaren in het andere formulier als daar iets in is ingevuld. Correct?

Zodra het formulier ge$_POST is dan kun je de toch gewoon de value van de textarea terug zetten met wat er voor de post in stond?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<textarea name="gebruikers">' . (!empty($_POST['gebruikers']) ? htmlspecialchars($_POST['gebruikers']) : '') . '</textarea>';
?>


Een andere mogelijkheid is (zonder refresh) is een dmv een ajax request slechts één formulier te verwerken. Zie jQuery post.

Eventueel (beetje vies) kun je een iframe gebruiken.
Gewijzigd op 26/03/2012 15:49:13 door B a s
 
Raymond van Os

raymond van Os

26/03/2012 15:51:26
Quote Anchor link
Ja, dit is ongeveer wat ik bedoel kan je dan met JQuery zonder refresh de gegevens naar een textarea in een ander form sturen?
 
Raymond van Os

raymond van Os

28/03/2012 10:39:52
Quote Anchor link
Quote:
Ik heb het op de volgende manier opgelost:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function()
{
  
     $("#selectUserForm").validate(
     {

         debug: false,
         submitHandler: function(form)
         {

              $.post('process.php', $("#selectUserForm").serialize(), function(data)
             {

                  $('textarea#c_email_to').html(data);
             });
         }
     });

</script>

?>


Quote:
Het kan ook met json dan werkt het op de volgende manier:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
<script type="text/javascript">
jQuery('#firstForm').live('submit',function(event) {
    $.ajax({
        url: 'GetUserInfo.php', // script to return user info in json format
        type: 'POST',
        dataType: 'json',
        data: $('#firstForm').serialize(),
        success: function( data ) {
            for(var id in data) {
                jQuery('secondForm#' + id).val(data[id]); // loop json data to populate each field of second form
            }
        }
    });

    return false;
});

</script>

?>


Quote:
het wordt dan een array zoals bijv:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$userInfo
= array( 'FirstName' => 'abc', 'LastName' => 'xyz', 'DOB' => '01/01/2000');
?>


Quote:
en echo deze Json array als volgt


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo json_encode( $userInfo );
?>
Gewijzigd op 28/03/2012 10:40:27 door raymond van Os
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.