POST variabelen doorblijven geven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper v R

Jasper v R

30/01/2005 13:37:00
Quote Anchor link
Ik heb een nieuws systeem gemaakt maar daar zit nog 1 foutje in [bij het add [dus ook edit] formulier]:
- Je vult het formulier in
- Wordt POST verzonden en gecontroleerd op lege of niet lang genoeg ingevulde velden
- Te kort geeft een javascript alert

Tot zover prima, maar dan moet je terug verwezen worden naar het formulier om de velden te veranderen. Nu doe ik dit met history.back() als javascript na de alert. Dan zijn alle velden weer leeg, en dat moet ik juist niet hebben! Helemala neit als je een bericht van 2000 karakters hebt getypt!

Hoe kan ik zorgen dat mijn gegevens in het formulier blijven staan?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:48:56
 
Han eev

Han eev

30/01/2005 13:42:00
Quote Anchor link
het in de url megeven aleen dat is een beetje te lang voor een heele grote tekst ;)
 
Jasper v R

Jasper v R

30/01/2005 13:46:00
Quote Anchor link
Had ik ook al over gedacht, maar inderdaad dat doorgeven bij lange tekst is niet echt geweldig. Ik wil het bij de POST methode houden :)
 
Alfred -

Alfred -

30/01/2005 13:55:00
Quote Anchor link
Gewoon je form naar hetzelfde document linken, bovenaan de controles doen, en daaronder de form...

Bvb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
if (isset($_POST['doorgaan'])) {
  if (strlen($_POST['naam']) < 3)) { // 3 tekens min
    $error = "Naam is te kort :)";
  }
else {
    echo "Done. :)";
  }
}


if (!isset($_POST['doorgaan']) || isset($error)) {
?>

<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
" method="POST">
Naam: <input type="text" name="naam" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $_POST['naam']; ?>
">
<br>
<input type="submit" name="doorgaan">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
}
?>


Een simpel voorbeeldje :)
 
B a s
Beheerder

B a s

30/01/2005 13:57:00
Quote Anchor link
zo is mooier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
foreach ($_POST as $key => $value)
{

      echo "<input type=\"hidden\" name=\"" . $key . "\" value=\"" . htmlentities(stripslashes($value)) . "\" />";
}

?>


:)
 
Peter Dorn

Peter Dorn

30/01/2005 14:25:00
Quote Anchor link
waarom zet je bij de submit de $_POST var niet in een session, zodat je deze wanneer je wilt kan opvragen, en je de gegevens ook niet publiceerd tijdens het bezoeken van andere pagina's ..
 
Jasper v R

Jasper v R

30/01/2005 16:21:00
Quote Anchor link
Dat is ook handig ja, Ik denk dat ik dat doe Peter, goede tip!

En voor Rafael: de verwerking wordt al door dezelfde pagina gedaan.
 
Jasper v R

Jasper v R

30/01/2005 16:41:00
Quote Anchor link
Okay het is gelukt!

Allen bedankt voor de hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.