Post variabelen sturen met PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ceesietopc

Ceesietopc

21/12/2006 18:52:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben bezig met een klein scriptje (hoop ik), zodat iedereen mijn cijfers die ik haal kan zien. Geen log in shit, gewoon openbaar. Die cijfers staan op een school site, waar je natuurlijk wel voor moet inloggen.

Het formuliertje is heel simpel opgesteld, en dus ook zeer simpel te kopieëren (heb wel een paar veranderingen moeten doen, maar dat is even niet van toepassing)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form method="post" action="URL">
<input type="hidden" name="wu_loginname" value="mijnnaam" />
<input type="hidden" name="wu_password" value="mijnpass" />
<input type="submit" value="Cijfertjes">
</form>

Zoals jullie zien gewoon een simpel post formuliertje. Werkt perfect, 1 nadeel: Iedereen kan zo mijn pass uit de bron plukken. Vandaar mijn vraag: Kan je ook een soort php formulier maken, dat zonder dat iemand het ziet, je password zendt naar de server?

En nog iets, stel dat het lukt, is het verkeer dan te onderscheppen, er is immers alleen verkeer tussen mijn server en de schoolserver.

Alvast bedankt ,

grz.
Cees
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ceesietopc
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:07:23
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

21/12/2006 19:00:00
Quote Anchor link
Als je geen moeilijke shit wil zou ik zoiets doen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

$password
= "mijnpass";

echo '<form method="post" action="'.$PHP_SELF.'">
<input type="hidden" name="wu_loginname" value="mijnnaam" />
<input type="hidden" name="wu_password" value="mijnpass" />
<input type="submit" value="Cijfertjes">
</form> '
;

if($_SERVER[' request_method'] == "post"){

if($_POST['wu_password'] == "mijnpass"){

echo "ingelogd"; // je toegang gedeelte.

}else{

echo "fout password haxx"; //foute gedeelte
}

}

?>


nu staat je password wel in je PHPcode maar dit wordt niet naar HTML geparsed dus ook niet zichtbaar in de bron.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Ceesietopc

Ceesietopc

21/12/2006 19:06:00
Quote Anchor link
Je snapt mn bedoeling niet helemaal..

Het deel wat ik wil laten zien staat beveiligd op een server waar ik geen toegang tot heb (niet om bestanden te uploaden/wijzigen iig). Ik wil dus echt de POST variabelen sturen met php.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ceesietopc
 
Bo az

Bo az

21/12/2006 19:06:00
Quote Anchor link
@Jurgen:
Dit blijft altijd zichtbaar in de bron: <input type="hidden" name="wu_password" value="mijnpass" /> (dus ook je pw)

Waarom maak je de variabele $password en doe je er verder niks mee?
 
Ceesietopc

Ceesietopc

21/12/2006 19:13:00
Quote Anchor link
@boaz
Idd, zo zie je alsnog mn password

maar hij controleert later de ingevoerde wachtwoord met $password
 
- SanThe -

- SanThe -

21/12/2006 20:00:00
Quote Anchor link
Ceesietopc schreef op 21.12.2006 18:52:
En nog iets, stel dat het lukt, is het verkeer dan te onderscheppen, er is immers alleen verkeer tussen mijn server en de schoolserver.

Alle verkeer dat over welk netwerk dan ook gaat is te onderscheppen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.