POST zonder FORM maar met href!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

02/01/2012 11:10:38
Quote Anchor link
Hoe kan ik een direct link maken naar een pagina waarbij op de pagina een filter (selectie) staat? Bijvoorbeeld een link naar de pagina met filter 2100 (heren kleding). Moet dat dan iets zijn als http://www.website.n...a?page=1&filter[2100]

Dit is de header van mijn pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
session_start();
if(isset($_POST['filter']))
{
    
    $_SESSION['filter'] = $_POST['filter'];
    header( 'Location: http://www.website.nl/pagina?page=1', true, 303 );
    exit( );
}

    elseif(!isset($_POST['filter']) and isset($_GET['page']))
    {

        if($_GET['page'] == 1)
        {

            if(isset($_POST['searched']))
            {

                unset($_SESSION['filter']);
            }
    else
                {
                    $_SESSION['filter'] = $_SESSION['filter'];
                }
        }
    else
            {
                $_SESSION['filter'] = $_SESSION['filter'];
            }
    }
    else
        {
            unset($_SESSION['filter']);
}

?>


Als ik een selectie maak en deze laat zien in het overzicht en ik doen ipv "POST" een "GET" dan krijg ik dit te zien:

filter%5B%5D=2100&button=FILTER&searched=searched

Maar hoe maak ik dan de link rechtstreeks...

Als ik dit doe werkt het nl. wel, maar zou het graag in een link href willen hebben:

<form action="http://www.website.nl/overzicht?page=1" method="POST" id="searchlist" name="filters">
<input type="hidden" name="filter[]" value="2100">
<input type="hidden" name="searched" id="searched" value="searched">
<input type="submit" name="button" value="kleding" class="selectie-button">
</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:15:19
 
Gerhard l

gerhard l

02/01/2012 11:24:25
Quote Anchor link
Gewoon GET waarden meegeven in de url:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<a href="index.php?page=32&filter=2100"> Klik </a>
<?php
if(isset($_GET['filter'])){
    echo $_GET['filter'];
}

?>
 
Remco van Akker

Remco van Akker

02/01/2012 11:26:51
Quote Anchor link
met $_GET
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.