POST-actie die niet (geheel) werkt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

16/03/2014 13:33:32
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig om een webshop aan te passen. Nu zit ik met het volgende:

Als ik de winkelwagen uitlees dan krijg ik in het onderhavige voorbeeld een bestelling te zien van vier artikelen. In het overzicht bestaat de mogelijkheid om bijv. het aantal gekochte stuks van een product (een CD in dit geval) te wijzigen.
Nu wil het eigenaardige dat dit goed werkt bij de regel 2 t/4 4 maar de knop bij het eerste product stuurt de opgegeven variabelen NIET mee terwijl de andere knoppen dit wel doen.
Kijk ik naar de broncode van de pagina dan zie ik geen verschillen tussen de verschillende knoppen.
De broncode gaat hierbij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
<div id="tabs" class="hoogtewagen">
            <ul>
                <li><a href="#tabs-1" title="">Bestelling</a></li>
                <li><a href="#tabs-2" title="">Uw adresgegevens</a></li>
                <li><a href="#tabs-3" title="">Samenvatting en controle</a></li>
                <li><a href="#tabs-4" title="">Bestelling plaatsen en factuur</a></li>
            </ul>
            <div id="tabs-1">
                <h5>De inhoud van uw winkelwagentje</h5>
                <div class="regelhoogte25"></div>
                <form action="shop_winkelwagen.php" method="POST">
                    <table>
                        <thead>
                            <tr>
                                <td style="width: 10%;">Artikelnummer</td>
                                <td style="width: 10%;">Verwijder</td>
                                <td style="width: 25%;">Aantal</td>
                                <td style="width: 30%;">Titel</td>
                                <td style="width: 30%;">Uitvoerende(n)</td>
                                <td style="width: 10%; text-align: right;">Bedrag</td>
                            </tr>
                        </thead>
                                                <tr>
                            <td>Ture 185004</td>
                            <td><a href="shop_winkelwagen.php?verwijder=13"><img class="midden18" src="images/deletered.png" alt="Delete" height="18" style="border: none;" /></a></td>
                            <form action="shop_winkelwagen.php?id=13&knop=1&artikel=Ture 185004" method="POST">  <!-- Deze eerste werkt niet -->
                                <td style="width: 25%;"><input type="number" name="input1" id="aantalcd" min="0" max="10" value="1" /><span><input name="knop1" type="submit" value="Wijzig aantal" /></span></td>
                            </form>
                            <td>Lebunuskerk, Deventer NL</td>
                            <td>Jan Kleinbussink </td>
                            <td style="text-align: right;">&#8364; 18,50</td>
                        </tr>
                                                                        <tr>
                            <td>QCD 3347</td>
                            <td><a href="shop_winkelwagen.php?verwijder=14"><img class="midden18" src="images/deletered.png" alt="Delete" height="18" style="border: none;" /></a></td>
                            <form action="shop_winkelwagen.php?id=14&knop=2&artikel=QCD 3347" method="POST">   <!-- vanaf hier werken de linken wel -->
                                <td style="width: 25%;"><input type="number" name="input2" id="aantalcd" min="0" max="10" value="3" /><span><input name="knop2" type="submit" value="Wijzig aantal" /></span></td>
                            </form>
                            <td>Take my voice</td>
                            <td>CRK Voices</td>
                            <td style="text-align: right;">&#8364; 29,85</td>
                        </tr>
                                                                        <tr>
                            <td>JQZ 98051</td>
                            <td><a href="shop_winkelwagen.php?verwijder=15"><img class="midden18" src="images/deletered.png" alt="Delete" height="18" style="border: none;" /></a></td>
                            <form action="shop_winkelwagen.php?id=15&knop=3&artikel=JQZ 98051" method="POST">
                                <td style="width: 25%;"><input type="number" name="input3" id="aantalcd" min="0" max="10" value="3" /><span><input name="knop3" type="submit" value="Wijzig aantal" /></span></td>
                            </form>
                            <td>Twee orgels vier handen</td>
                            <td>Andr van Vliet & Marco den Toom</td>
                            <td style="text-align: right;">&#8364; 44,85</td>
                        </tr>
                                                                        <tr>
                            <td>LV 200338</td>
                            <td><a href="shop_winkelwagen.php?verwijder=16"><img class="midden18" src="images/deletered.png" alt="Delete" height="18" style="border: none;" /></a></td>
                            <form action="shop_winkelwagen.php?id=16&knop=4&artikel=LV 200338" method="POST">
                                <td style="width: 25%;"><input type="number" name="input4" id="aantalcd" min="0" max="10" value="7" /><span><input name="knop4" type="submit" value="Wijzig aantal" /></span></td>
                            </form>
                            <td>Nefesh</td>
                            <td>Mission Grace</td>
                            <td style="text-align: right;">&#8364; 104,65</td>
                        </tr>
                                                                        
                        <!-- Berekening eventuele korting -->
                                                <!-- Einde berekening korting -->
                        <tr>
                            <td></td>
                            <td></td>
                            <td></td>
                            <td></td>
                            <td style="text-align: right;">Verzendkosten&nbsp;</td>
                            <td style="text-align: right;">&euro;&nbsp;0,00</td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td></td>
                            <td></td>
                            <td></td>
                            <td></td>
                            <td style="text-align: right;"><strong>Totaal bedrag factuur</strong>&nbsp;</td>
                            <td style="text-align: right;"><strong>&euro;&nbsp;197,85</strong></td>
                        </tr>
                    </table>
                </form>
                                <div class="regelhoogte25"></div>
                <h5><a href="shop_winkel.php?genre=premium" target="_self">Klik hier voor uw gratis Premium-CD</a></h5>
                <div class="regelhoogte25"></div>
                                <form action="shop_winkelwagen.php" method="POST">
                    <p class="midden"><input name="bestelling" type="submit" value="Verder afronden bestelling" /></p>
                </form>
            </div>
            
            <div id="tabs-2">
                                <h5>U heeft nog geen artikelen in uw winkelwagen geplaatst</h5>
                                </section>
            </div>
            
            <div id="tabs-3">
                                <h5>U heeft nog geen artikelen in uw winkelwagen geplaatst</h5>
                            </div>
            
            <div id="tabs-4">
                                <h5>U heeft nog geen artikelen in uw winkelwagen geplaatst</h5>
                            </div>
        </div>


Het gaat steeds om deze regel:
<form action="shop_winkelwagen.php?id=13&knop=1&artikel=Ture 185004" method="POST">
waarbij de waarde van de knop steeds varieert.

Ziet iemand waarom dit fout gaat?


George
Gewijzigd op 16/03/2014 13:35:41 door George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:24:01
 
Ivo P

Ivo P

16/03/2014 13:53:22
Quote Anchor link
<form>s kun je niet nesten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form>
  <form>
  </form>
</form>

mag dus niet
 
George van Baasbank

George van Baasbank

16/03/2014 13:57:30
Quote Anchor link
Ivo,

Bedankt. Aangepast en het werkt nu goed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.