postcode checker [leesbaar gemaakt] opgelost

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »
Ronald E

Ronald E

20/06/2012 00:39:59
Quote Anchor link
Ik heb met behulp van een script van hier me eigen postcode checker gemaakt.
Maar als hij een post code niet kan vinden dan krijg ik een fout bij het vinden van de straatnaam. Hoe kan ik die error er uit krijgen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php        
                $url
['cijfers'] = substr("$pc", 0, 4);
        $url['letters'] = strtoupper(substr("$pc", -2, 2));
        $postcode = $url['cijfers']." ".$url['letters'];
        echo $postcode."<br>";
        $link = 'http://zoekplaats.nl/index.php?actie=postcode&zoek='.$url['cijfers']."+".$url['letters']."+".$hnr; // ."+".$hnr is uit de chek gehaald
        if ($data = @file_get_contents($link)) {
            $dataArr = explode('<DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">', $data);
            $dataArr = explode('</A><BR>', $dataArr[1]);
            $specs['gevonden'] = $dataArr[0];
            //provincie
            $dataArr = explode('Provincie: </B>', $data);
            $dataArr = explode('<BR>', $dataArr[1]);
            $specs['provincie'] = $dataArr[0];
            //straat
            $dataArr = explode('<B>Postcode: </B>', $data);
            $dataArr = explode('&nbsp;=&nbsp;', $dataArr[1]);
            $dataArr = explode(')', $dataArr[1]);
            $specs['straat'] = $dataArr[0];
            //woonplaats
            $dataArr = explode("style='margin: 5px 0 5px 0'>", $data);
            $dataArr = explode('</H2>', $dataArr[1]);
            $specs['woonplaats'] = $dataArr[0];
            // if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
            //     echo 'false';
            // } else {[/s]

                echo $specs['straat']." ".$hnr." <BR>";
                echo $specs['woonplaats']." <BR>";
                echo $specs['provincie']." <br>";
            // }
            }
            }

?>

Bij regel 18 krijg ik de meldiding "Undefined offset".
Met een bekend postcode werkt het goed.
Maar zou graag nu de lelijke fouten er uit halen.
Groeten Ronald
Gewijzigd op 21/06/2012 00:28:49 door Ronald E
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 18:27:53
 
Frank WD

Frank WD

20/06/2012 01:31:55
Quote Anchor link
Zet je code even tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
tags.
Zo is de code beter leesbaar voor iedereen.
Tevens gebruik ook op de juiste plekken de tab toets. Want het is nu redelijk een rommeltje en zo kun je ook veel moelijke kijken waar de fout zich bevind.

Welke regel nummer krijg je presies de fout?
Gewijzigd op 20/06/2012 01:33:16 door Frank WD
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

20/06/2012 08:34:06
Quote Anchor link
Zet variabelen buiten de quotes, dus niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$url
['cijfers'] = substr("$pc", 0, 4);
?>

maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$url
['cijfers'] = substr($pc, 0, 4);
?>



Nog een vraag. Waar komt $hnr (regel 6) vandaan? De if controleert of het toewijzen is gelukt, dus dat is een beetje onzinnig (kan ik fout hebben hoor). En je werkt met wel heel veel explodes.
 
Reshad F

Reshad F

20/06/2012 09:06:42
Quote Anchor link
Wat is dit dan weer???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
                echo 'false';
            }

?>
 
Ronald E

Ronald E

20/06/2012 13:04:41
Quote Anchor link
Reshad F op 20/06/2012 09:06:42:
Wat is dit dan weer???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
                echo 'false';
            }

?>


Net even goed gekeken maar dit doet niet veel. ik heb dat weg gehaald. en het huisnummer (hnr) hoeft ook niet in de check te zitten maar postcode en huisnummer is het complete aders. Maar de postcode 1784 TV staat niet in de database en het is de Aarstraat in den helder. Die vind hij dus niet, maar daar krijg ik dus die error van en dan zou het adres zelf ingevuld moeten worden . en die check gebeurt op regel 18

Toevoeging op 20/06/2012 23:50:25:

Weet iemand een manier hoe ik die meldiding "Undefined offset" bij regel 18 weg krijg. al die andere anpassingen die jullie hebben aan gegeven heb ik naar gekeken en aan gepast. alleen die krijg ik nog niet.
ik zet hier nog de 2 blokken neer met de verschillen. de eerste gaat fout.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    <DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">
        
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den+Helder'><IMG SRC='ills/Copyright_Zoekplaats.php?pc=123.3,84.6578947368&bijschrift=Den+Helder' BORDER=0 ALT='Klik voor een detailkaart' ALIGN='right'></A>
    <
H2 style='margin: 5px 0 5px 0'>Den Helder</H2>
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den Helder'>Detailkaart</A><BR>
    <
B>Provincie: </B>Noord-Holland<BR>
    <
B>Postcode: </B>1780 ... 1788<BR>
    <
B>Netnummer: </B><A HREF='?actie=netnummer&zoek=0223'>0223</A><BR> ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
<DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">
        
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den+Helder'><IMG SRC='ills/Copyright_Zoekplaats.php?pc=123.3,84.6578947368&bijschrift=Den+Helder' BORDER=0 ALT='Klik voor een detailkaart' ALIGN='right'></A>
    <
H2 style='margin: 5px 0 5px 0'>Den Helder</H2>
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den Helder'>Detailkaart</A><BR>
    <
B>Provincie: </B>Noord-Holland<BR>
    <
B>Postcode: </B>1780 ... 1788&nbsp;(1781tv&nbsp;=&nbsp;Beukenkampstraat)<BR>
    <
B>Netnummer: </B><A HREF='?actie=netnummer&zoek=0223'>0223</A><BR>
?>

In regel 8 zie je het verschil. hoe kan ik dat verschil als fout voorkomen?
Gewijzigd op 20/06/2012 23:53:26 door Ronald E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.