postcode checker [leesbaar gemaakt] opgelost

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »
Ronald E

Ronald E

20/06/2012 00:39:59
Quote Anchor link
Ik heb met behulp van een script van hier me eigen postcode checker gemaakt.
Maar als hij een post code niet kan vinden dan krijg ik een fout bij het vinden van de straatnaam. Hoe kan ik die error er uit krijgen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php        
                $url
['cijfers'] = substr("$pc", 0, 4);
        $url['letters'] = strtoupper(substr("$pc", -2, 2));
        $postcode = $url['cijfers']." ".$url['letters'];
        echo $postcode."<br>";
        $link = 'http://zoekplaats.nl/index.php?actie=postcode&zoek='.$url['cijfers']."+".$url['letters']."+".$hnr; // ."+".$hnr is uit de chek gehaald
        if ($data = @file_get_contents($link)) {
            $dataArr = explode('<DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">', $data);
            $dataArr = explode('</A><BR>', $dataArr[1]);
            $specs['gevonden'] = $dataArr[0];
            //provincie
            $dataArr = explode('Provincie: </B>', $data);
            $dataArr = explode('<BR>', $dataArr[1]);
            $specs['provincie'] = $dataArr[0];
            //straat
            $dataArr = explode('<B>Postcode: </B>', $data);
            $dataArr = explode('&nbsp;=&nbsp;', $dataArr[1]);
            $dataArr = explode(')', $dataArr[1]);
            $specs['straat'] = $dataArr[0];
            //woonplaats
            $dataArr = explode("style='margin: 5px 0 5px 0'>", $data);
            $dataArr = explode('</H2>', $dataArr[1]);
            $specs['woonplaats'] = $dataArr[0];
            // if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
            //     echo 'false';
            // } else {[/s]

                echo $specs['straat']." ".$hnr." <BR>";
                echo $specs['woonplaats']." <BR>";
                echo $specs['provincie']." <br>";
            // }
            }
            }

?>

Bij regel 18 krijg ik de meldiding "Undefined offset".
Met een bekend postcode werkt het goed.
Maar zou graag nu de lelijke fouten er uit halen.
Groeten Ronald
Gewijzigd op 21/06/2012 00:28:49 door Ronald E
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:36:45
 
Frank WD

Frank WD

20/06/2012 01:31:55
Quote Anchor link
Zet je code even tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
tags.
Zo is de code beter leesbaar voor iedereen.
Tevens gebruik ook op de juiste plekken de tab toets. Want het is nu redelijk een rommeltje en zo kun je ook veel moelijke kijken waar de fout zich bevind.

Welke regel nummer krijg je presies de fout?
Gewijzigd op 20/06/2012 01:33:16 door Frank WD
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

20/06/2012 08:34:06
Quote Anchor link
Zet variabelen buiten de quotes, dus niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$url
['cijfers'] = substr("$pc", 0, 4);
?>

maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$url
['cijfers'] = substr($pc, 0, 4);
?>



Nog een vraag. Waar komt $hnr (regel 6) vandaan? De if controleert of het toewijzen is gelukt, dus dat is een beetje onzinnig (kan ik fout hebben hoor). En je werkt met wel heel veel explodes.
 
Reshad F

Reshad F

20/06/2012 09:06:42
Quote Anchor link
Wat is dit dan weer???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
                echo 'false';
            }

?>
 
Ronald E

Ronald E

20/06/2012 13:04:41
Quote Anchor link
Reshad F op 20/06/2012 09:06:42:
Wat is dit dan weer???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
                echo 'false';
            }

?>


Net even goed gekeken maar dit doet niet veel. ik heb dat weg gehaald. en het huisnummer (hnr) hoeft ook niet in de check te zitten maar postcode en huisnummer is het complete aders. Maar de postcode 1784 TV staat niet in de database en het is de Aarstraat in den helder. Die vind hij dus niet, maar daar krijg ik dus die error van en dan zou het adres zelf ingevuld moeten worden . en die check gebeurt op regel 18

Toevoeging op 20/06/2012 23:50:25:

Weet iemand een manier hoe ik die meldiding "Undefined offset" bij regel 18 weg krijg. al die andere anpassingen die jullie hebben aan gegeven heb ik naar gekeken en aan gepast. alleen die krijg ik nog niet.
ik zet hier nog de 2 blokken neer met de verschillen. de eerste gaat fout.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    <DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">
        
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den+Helder'><IMG SRC='ills/Copyright_Zoekplaats.php?pc=123.3,84.6578947368&bijschrift=Den+Helder' BORDER=0 ALT='Klik voor een detailkaart' ALIGN='right'></A>
    <
H2 style='margin: 5px 0 5px 0'>Den Helder</H2>
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den Helder'>Detailkaart</A><BR>
    <
B>Provincie: </B>Noord-Holland<BR>
    <
B>Postcode: </B>1780 ... 1788<BR>
    <
B>Netnummer: </B><A HREF='?actie=netnummer&zoek=0223'>0223</A><BR> ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
<DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">
        
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den+Helder'><IMG SRC='ills/Copyright_Zoekplaats.php?pc=123.3,84.6578947368&bijschrift=Den+Helder' BORDER=0 ALT='Klik voor een detailkaart' ALIGN='right'></A>
    <
H2 style='margin: 5px 0 5px 0'>Den Helder</H2>
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den Helder'>Detailkaart</A><BR>
    <
B>Provincie: </B>Noord-Holland<BR>
    <
B>Postcode: </B>1780 ... 1788&nbsp;(1781tv&nbsp;=&nbsp;Beukenkampstraat)<BR>
    <
B>Netnummer: </B><A HREF='?actie=netnummer&zoek=0223'>0223</A><BR>
?>

In regel 8 zie je het verschil. hoe kan ik dat verschil als fout voorkomen?
Gewijzigd op 20/06/2012 23:53:26 door Ronald E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.