Postcode straal uitlezen

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »
Jeffrey Lang

Jeffrey Lang

04/02/2014 00:42:46
Anchor link
Beste Mensen,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. ik ben bezig om een script te maken die op basis van een postcode
bedrijven in die regio pakt uit de database.

Ik heb een database met postcodes met lat long. ziet er uit als volgt uit

INSERT INTO `off_postcodes` (`provincie`, `plaats`, `postcode`, `straatnaam`, `laag`, `hoog`, `even_oneven`, `breedte`, `lengte`)

Wat er dan vervolgens moet gebeuren is iemand vult een postcode in dan zoekt het script in de database naar de postcode daarvan word de lat long gepakt en daarmee met een straal van 30 km worden alle postcodes gepakt

Als output moet ik dus van een postcode de straal daar om die postcode van 30 km alle postcodes pakken.
Dus dan heb ik een lijstje met postcodes in die buurt met een straal van 30 km

Ik hoop dat ik het goed heb kunnen uitleggen en dat iemand mij hiermee kan helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 03:39:53
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

04/02/2014 07:37:56
Anchor link
Je uitleg is duidelijk, maar wat is je vraag?

Je zou ook naar de eerste cijfers van de postcode kunnen kijken. Dan heb je gebieden die beter geografische grenzen volgen.

Afbeelding
 
Johan de wit

johan de wit

04/02/2014 08:06:22
Anchor link
Bedoel je misschien iets als marktplaats?
 
Ivo P

Ivo P

04/02/2014 11:08:40
Anchor link
wil je voor zeg postcode = "1234AB" als invoer,
als uitvoer verkrijgen alle duizenden postcodes als "1234AC" "1235XY" etc
die op minder dan 30km liggen?

Of alleen de cijfers?

Of alleen bedrijven in jouw database die op minder dan 30km van 1234AB liggen?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/02/2014 11:54:28
Anchor link
Dit doe je eenmalig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
DELIMITER $$

CREATE FUNCTION GetDistance(orgLat DECIMAL(10,6),
                orgLong DECIMAL(10,6),
                destLat DECIMAL(10,6),
               destLong DECIMAL(10,6))
RETURNS INT(5)
BEGIN
    DECLARE dist INT(11);
  SET dist := ROUND(6371 *
        acos(cos(radians(orgLat) ) *
        cos(radians(destLat)) *
        cos(radians(destLong) - radians(orgLong)) + sin(radians(orgLat))
        * sin(radians(destLat))));
    RETURN dist;
END$$

DELIMIMTER ;

Dan in het gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// maak uservars aan in SQL
$rVar = mysqli_query($link, "SELECT lng, lat INTO @orgLng, @orgLat FROM zipcodes WHERE zipcode = '1234 AB'");
//de query
$sql = "SELECT
            b.bedrijfsnaam,
            z.straatnaam,
            z.zipcode,
            GetDistance(@orgLat,@orgLng, z.lat, z.lng) AS distance
        FROM
            bedrijven b
        JOIN
            zipcodes z ON b.zipcode = z.zipcode
        HAVING distance <= 30"
;
// en dan verder het normale rideltje
?>
 
Jeffrey Lang

Jeffrey Lang

04/02/2014 12:24:22
Anchor link
@Johan nee niet zoals marktplaats

Ivo Ik wil inderdaad alleen bedrijven in mijn database die op een straal van 30km van 1234Ab liggen

Dus iemand voert in 1234AB dan zal het script moeten controleren in de postcode table met lat long
met een straal van 30 km dan krijg je een lijst met postcodes dan moeten die postcodes worden vergelijkt met de bedrijven tabel of er bedrijven zijn en die moet ik er dan uithalen.
 
Ivo P

Ivo P

04/02/2014 12:28:27
Anchor link
dat lijkt met niet zo'n handige volgorde.

Het lijkt me dat het script van Ger dat handiger doet:

Bepaal de coordinatie van een positie (een postcode): dat is waar jij bent.

En selecteer dan alle bedrijven op basis van hun coordinaten die op minder dan 30 km zitten.

Dat vereist inderdaad dat je bij elk bedrijf ook de coordinaten opslaat.
Maar is efficienter dan eerst 50000 postcodes op te halen en daarna te kijken of er een bedrijf in die postcode zit
 
Jeffrey Lang

Jeffrey Lang

04/02/2014 12:30:55
Anchor link
Oke dan ga ik even kijken of het werkt wat ger voorsteld.

Allemaal bedankt voor de hulp. ik ben weer een stukje wijzer.
 
Ivo P

Ivo P

04/02/2014 13:42:20
Anchor link
ik heb in het verleden eens een poging tot een blog bijhouden gedaan.
op http://blog.peha-ict.nl/blog1.php/afstanden-bepalen-mbv-google-maps-1 staat een stuk wat daar op aansluit.

Zij het dat het stukje "google om coordinaten te bepalen" waarschijnlijk inmiddels achterhaald is. Maar die coordinaten kun je ook van postcodeapi.nu of api.postcode.nl halen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/04/2020 23:18:27
Anchor link
Maar stel dat je straks heel veel locaties hebt, dan moet je een heleboel afstanden gaan berekenen:
Afbeelding

Queries met complexe berekeningen kun je vele malen efficiënter maken door hier eenvoudige berekeningen aan vooraf te laten gaan die het zoekgebied kunnen inperken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT x,y,z
FROM whatever
WHERE <eenvoudige berekening>
AND <complexe berekening>


Hoe kun je dat principe hier inzetten? Zet er een eenvoudige rechthoekige bounding box omheen. Er valt redelijk wat code te vinden die afstanden om kan zetten naar lat/lon coordinaten gezien vanaf een bepaald punt. De linker bovenhoek van de bounding box is het middelpunt, met daarbij van de Y- als het X-coordinaat de straal afgetrokken. De rechter onderhoek is het middelpunt, en zowel bij de Y- als het X-coordinaat de straal bijgeteld. De eenvoudige berekening die je als eerste uitvoert zijn dus twee simpele BETWEENs van lat/lon paren.

Dus als volgt:
Afbeelding

Vervolgens voer je de complexe berekening uit enkel op de coordinaten die binnen deze bounding box vallen, dus je werkt daarmee op een veel kleinere subset. Dit zijn dus vele malen minder complexe berekeningen en resulteert dus in aanzienlijk snellere queries.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/04/2020 00:47:24
Anchor link
Bovenstaande reactie van Thomas hoort bij dit topic:
Query een lijst met addressen aan de hand van een postcode

Deze zal ik maar even sluiten voordat er twee draadjes door elkaar zullen lopen ;-)
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.