posten naar andere website?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2013 16:47:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het zelf nog nooit getest, maar kun je eigenlijk posten van de ene naar de andere website?

Stel, ik heb 2 (eigen) websites... website A en website B.

Stel ik zet op website A een formulier met een "action" naar website B:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form action="http://www.websiteB.nl/post" method="post">
  <label>naam:</label><input type="text" name="name">
  <input type="submit" value="verzenden">
</form>


Zou dit gewoon werken? Kan ik dan op website B de waarden van het formulier (dat op website A gepost is) uitlezen?

(Indien dit werkt, is er dan ook een manier om website B te laten openen in een nieuw venster in plaats van hetzelfde venster?)

Ben benieuwd...
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:55:59
 
Wouter J

Wouter J

20/01/2013 16:52:05
Quote Anchor link
Quote:
Zou dit gewoon werken? Kan ik dan op website B de waarden van het formulier (dat op website A gepost is) uitlezen?

Ja.
Quote:
(Indien dit werkt, is er dan ook een manier om website B te laten openen in een nieuw venster in plaats van hetzelfde venster?)

Nee.
 
Victor -

Victor -

20/01/2013 17:05:21
Quote Anchor link
Ja dit kan wel, gewoon target="_blank"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form action="http://www.websiteB.nl/post" method="post" target="_blank">
  <label>naam:</label><input type="text" name="name">
  <input type="submit" value="verzenden">
</form>
Gewijzigd op 20/01/2013 17:05:39 door Victor -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2013 18:35:17
Quote Anchor link
Lol... een nee en een ja. Maar het kan dus wel. Da's mooi! Nog nooit gebruikt, maar kan wel eens handig zijn denk ik zo :)
 
Albert de Wit

Albert de Wit

20/01/2013 18:48:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
target="_blank"
Opent geen nieuw venster, alleen een nieuw tabblad.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2013 20:10:09
Quote Anchor link
Dat hangt van je browserinstellingen af... maar het is wel wat ik bedoelde.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/01/2013 01:16:44
Quote Anchor link
Toch nog een vraag...

Om te kunnen posten, moet er dan altijd op een formulierknop worden geklikt? Of kan het ook automatisch. Stel ik bezoek www.mijnsite.nl/nu-posten en dat er dan automatisch naar een andere site wordt gepost zonder dat ik op een knop hoef te drukken. Kan dat?
 
Bart V B

Bart V B

22/01/2013 04:08:13
Quote Anchor link
een Ajax request doen?
Maar misschien is het handig als je jou situatie met ons deelt? Dan kunnen we misschien lastige problemen handiger oplossen. ;)
 
Erwin H

Erwin H

22/01/2013 08:16:59
Quote Anchor link
Submit via Ajax kan niet altijd cross-domain, maar zou je kunnen proberen. Anders een javascript submit van een form in een (onzichtbaar) iframe, of een cURL request vanuit php.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/01/2013 09:18:09
Quote Anchor link
Je kunt een formulier posten met javascript (form.submit() ) dat zou je bij een onload al kunnen doen. Maar waarvoor zou je dat willen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/01/2013 09:46:44
Quote Anchor link
Ja, verschillende mogelijkheden.
Als je geen ajax request kan sturen, invoke dan gewoon een klik op de sumbit.

Als je wil dat het ongemerkt gebeurt, neem als target een iframe (zonder zichtbare afmetingen)
Geen kat die merkt dat dit gebeurt

... behalve die paar geeks die devel tools kennen ...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/01/2013 13:49:00
Quote Anchor link
Het is in 1e instantie gewoon een vraag of het kan...

Ik wil bijv. een bezoeker van site A naar site B doorsturen.
Op site B wil ik weten of de bezoeker afkomstig is van site A.
Dan zou ik bijv. via een form een hidden code kunnen doorsturen naar site B, waardoor site B weet dat de bezoeker van site A komt. Alleen het zou dan handig kunnen zijn als de bezoeker niet zelf op de verzendknop hoeft te klikken, maar dat ik in de code bijvoorbeeld een header doe naar www.siteA.nl/doorsturen en dat er dan dus een formulier wordt gepost, waardoor site B wordt geopend en deze gelijk over de juiste gegevens (de code) beschikt.
 
Moose -

Moose -

22/01/2013 13:51:13
Quote Anchor link
Try it and see ...
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/01/2013 13:55:17
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 22/01/2013 13:49:00:
... via een form een hidden code kunnen doorsturen naar site B,...


Test ook eens uit of $_SERVER['HTTP_REFERER'] werkt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/01/2013 13:59:01
Quote Anchor link
@Moose: Ik kan het nu nog niet testen. Het gaat er mij vooral om OF het uberhaupt mogelijk is om een formulier te versturen zonder dat een gebruiker er op hoeft te klikken... eigenlijk zou het mooi zijn als je gewoon een soort van POST header() zou kunnen sturen.

@Kris: ja, dat werkt wel, maar er zijn browsers / plugins die referers onzichtbaar maken, dus dat is geen veilige optie.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/01/2013 14:19:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function($) {
  $("#my_form").submit();
});
</script>
<form id="my_form" method="post" target="my_iframe" action="http://www.phphulp.nl/zoeken/">
  <input type="hidden" name="q" value="iframe">
  <input id="my_submit" type="submit" value="go">
</form>
Zoeken op phphulp naar "iframe"
<iframe id="my_iframe">


(ofwel $("#my_submit").click() )
Gewijzigd op 22/01/2013 14:41:32 door Kris Peeters
 
Victor -

Victor -

22/01/2013 15:02:42
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk ook gewoon een parameter meegeven in de URL. De dat is drie keer zo makkelijk
SiteA.Nl?ref=siteB


Toevoeging op 22/01/2013 15:02:52:

Je kunt natuurlijk ook gewoon een parameter meegeven in de URL. De dat is drie keer zo makkelijk
SiteA.Nl?ref=siteB
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/01/2013 15:06:02
Quote Anchor link
Dat klopt... maar ik plaats validatiecodes niet graag zichtbaar in een URL. Vandaar dat ik me afvraag of je het ook kunt posten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.