Posten via jquery met feedback

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan Vee

Daan Vee

22/12/2017 19:31:03
Quote Anchor link
Ik heb onderstaande code om formuliervelden aan te maken binnen een div.
Hoe kan ik instellen dat elke nieuwe regel (met tekstvelden) met een ID in mijn database komt.
En dat m'n <li> het ID terug krijgt uit de database?

Ben een leek op jquery-gebied....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
                
 <script>
                   $(document).ready(function() {
    var max_fields      = 20; //maximum input boxes allowed
    var wrapper         = $(".input_fields_wrap"); //Fields wrapper
    var add_button      = $(".add_field_button"); //Add button ID
    
    var x = 1; //initlal text box count
    $(add_button).click(function(e){ //on add input button click
        e.preventDefault();
        if(x < max_fields){ //max input box allowed
            x++; //text box increment
            
    
        
            $(wrapper).append('<li class="drsubject" id=""><table><tr><td style="padding-left: 5px;"><img src="layout/images/cursor.png"></td><td style="padding-left: 5px;"><input type="text" name="titelnaam[]" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;"></td><td style="padding-left: 5px;"><input type="text" name="titelfunctie[]" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;"></td><td style="padding-left: 5px;"><a href="#" class="remove_field"><i class="fa fa-trash"></i> &nbsp;Verwijder</a></td></tr></table></li>'); //add input box
            
    
            
        }
        
        
    });
    

    $(wrapper).on("click",".remove_field", function(e){ //user click on remove text
        e.preventDefault(); $(this).parents('li').remove(); x--;
    })
});
</script>



<div id="list"><ul class="input_fields_wrap">
</ul>
</div>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:14:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2017 19:53:17
Quote Anchor link
Heb je al gekeken naar deze $.post() functie?
https://api.jquery.com/jquery.post/

Daarmee roep je een script aan op de server, waarin de data in de database wordt geschreven.
 
Daan Vee

Daan Vee

28/12/2017 16:55:36
Quote Anchor link
<script>
$.post( "test.php", { func: "getNameAndTime" }, function( data ) {
console.log( data.name ); // John
console.log( data.time ); // 2pm
}, "json");
</script>

Ik wil het hiermee gaan maken, maar hoe moet mijn php-pagina er zo uitzien?
Iets met: if ($_POST['getNameAndTime']){ ??

En hoe echo ik de name?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2017 17:20:02
Quote Anchor link
Kijk eens met: print_r($_POST), wat er in je POST-request zit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.