preg match probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »
Julien Kulker

Julien Kulker

11/10/2011 15:32:22
Quote Anchor link
Hallo,

Aller eerst ik ben nieuw op dit forum en kijk er naar uit om veel te leren door jullie en van deze website.

Dan nu maar het probleem waar ik tegen aan loop. Ik heb een formulier en ik wil alle invulvelden controleren op juistheid. Dit wil ik doen met de functie preg match

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
function checkvoornaam($voornaam)
    {

        return (preg_match ("^[A-Za-z. -]+$^", $voornaam));    
    }

    $con = mysql_connect("localhost","","");
    $dbselect = mysql_select_db("hands4art", $con);

    if (!$con)
        {

            die('Could not connect: ' . mysql_error());
        }

    
if (empty($_POST))
    {

        echo "U moet eerst een aanvraag doen via onze Offerte Formulier";
        exit();
    }

elseif(empty($_POST['voornaam']))
    {

        echo "U heeft uw voornaam niet ingevult.";
    }

elseif(empty($_POST['achternaam']))
    {

        echo "U heeft uw achternaam niet ingevult.";
    }

elseif(empty($_POST['straat']))
    {

        echo "U heeft uw straatnaam en nummer niet ingevult.";
    }

elseif(empty($_POST['postcode']))
    {

        echo "Uw postcode is niet ingevult";
    }

elseif(empty($_POST['plaats']))
    {

        echo "U heeft uw postcode niet ingevult";
    }

elseif(empty($_POST['email']))
    {

        echo "U heeft uw email niet ingevult";
    }

elseif(empty($_POST['offerte']))
    {

        echo " U heeft geen omschrijving ingevult";
        exit();
    }
    
    elseif(!checkvoornaam($voornaam))
    {

        echo "Voornaam mag alleen bestaan uit letters";
        exit();
    }

else
    {
        $query= "INSERT INTO offerte ( voornaam, achternaam, straatnaam, postcode, plaats, email, onderwerp, beschrijving)";
        $query .= "VALUES ('";
        $query .= $_POST["voornaam"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["achternaam"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["straat"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["postcode"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["plaats"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["email"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["onderwerp"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["offerte"] ."');" ;
        $result =  mysql_query($query, $con) OR DIE (mysql_error());
            if ($result == FALSE)
                {

                    Echo "Niet gelukt om uw offerte aanvraag te versturen";
                }

            else
                {
                    Echo "Wij hebben uw offerte aanvraag succesvol ontvangen. Wij nemen contact op binnen 24 uur";
                }
    }

    
?>


Ik heb hier een functie voor aangemaakt en bij dit stuk elseif(!checkvoornaam($voornaam))
{
echo "Voornaam mag alleen bestaan uit letters";
exit();
gaat het fout. Hij herkend dan de variable niet meer. Hoe moet ik dit oplossen?

Alvast bedankt.

Groetjes,


Julien Kulker
Gewijzigd op 11/10/2011 15:59:23 door Julien Kulker
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:41:46
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

11/10/2011 15:45:39
Quote Anchor link
Je eindigt je regex met een extra ^ na de $. Verder ben je de opening/sluit-delimeter vergeten.
 
Jens erd

Jens erd

11/10/2011 15:46:19
Quote Anchor link
Niet direct het antwoord op je vraag, maar ik kan je wel vertellen dat je website Lek is voor Sql Injection. Ook een goede foutafhandeling ontbreekt (Geen exit() en die()) en controleren of een formulier gepost is kun je beter doen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
// formulier gepost
} else {
// dus niet
?>

Een hele waslijst aan verbeterpunten, google er eens op.

Antwoord op je vraag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
elseif(!checkvoornaam($voornaam))

$voornaam is niet gezet, het moet dan zijn $_POST['voornaam']. ;)
ik weet niet hoe dit reageert op bijvoorbeeld een naam als Corné (é), dat zul je even moeten testen.

en ingevult != ingevuld
Gewijzigd op 11/10/2011 15:49:49 door Jens erd
 
- SanThe -

- SanThe -

11/10/2011 15:47:19
Quote Anchor link
return (preg_match ("#^[A-Za-z. -]+$#", $voornaam));

Script is lek => SQL-Injection.
Gebruik mysql_real_escape_string().

Toevoeging op 11/10/2011 15:49:25:

Jens erd op 11/10/2011 15:46:19:
en ingevuld != ingevuld


Volgens mij wel hoor. Je bedoelt dit:
en ingevult != ingevuld
 
Julien Kulker

Julien Kulker

11/10/2011 15:51:48
Quote Anchor link
Quote:
Je eindigt je regex met een extra ^ na de $. Verder ben je de opening/sluit-delimeter vergeten.


Hij geeft in mijn script aan dat ^ de start is van de delimeter. Als ik die op het einde weg haal dan geeft hij juist de melding dat de delimeter niet gezet is.

Voor de rest ben ik eerst alle controles aan het toevoegen en daarna zal ik de aandacht besteden aan het beveiligen van me script. Ik heb nog niet super veel ervaring en dit is puur voor mij om te leren.

Bedankt in iedergeval!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.