preg match

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

24/05/2010 15:24:14
Quote Anchor link
ik ben een ondertitel vertaal script aan het maken, maar iets wil niet lukken:
ik wil contoleren of een lijn zoals deze is:
00:00:12,108 --> 00:00:14,793
dmv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(!empty(preg_match("(.*)-->(.*)",$lines))){
echo "ja";
}
else{
echo "nee";
}

?>

maar dat geeft
Fatal error: Can't use function return value in write context in /home/a2238742/public_html/test/trans.php on line 8(r2 hier)
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 07:28:50
 

24/05/2010 15:29:38
Quote Anchor link
empty.
Je regex is overigs best wel heel erg ruim, hij klopt niet eens. En dit had je zelf toch ook kunnen vinden?
Gewijzigd op 24/05/2010 15:36:22 door
 
B a s
Beheerder

B a s

24/05/2010 15:31:45
Quote Anchor link
Je gebruikt de functie verkeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);
?>


$matches[0] is dan 00:00:12,108
$matches[1] is dan 00:00:14,793

Maar wat wil je precies doen?
 

24/05/2010 15:38:52
Quote Anchor link
Bas:
Je gebruikt de functie verkeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);
?>


$matches[0] is dan 00:00:12,108
$matches[1] is dan 00:00:14,793

Maar wat wil je precies doen?


Kijk eens op php.net: preg_match.
php.net:
int preg_match ( string $pattern , string $subject [, array &$matches [, int $flags [, int $offset ]]] )

Return Values

preg_match() returns the number of times pattern matches. That will be either 0 times (no match) or 1 time because preg_match() will stop searching after the first match. preg_match_all() on the contrary will continue until it reaches the end of subject. preg_match() returns FALSE if an error occurred.

Hij gebruikt de functie niet verkeerd. Als je alleen maar wilt kijken of een string klopt volgens de regex hoef je dus geen matches op te geven.
 

24/05/2010 15:38:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$lol
= file('24.S08E21.HDTV.XviD-LOL.srt');
foreach($lol as $lines) {
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);

  if($lines !== "\r\n"){
    if(is_numeric(substr($lines,0,-2))){
        echo "<h2>".substr($lines,0,-2)."</h2>\n";
        $nr = $lines;
    }
elseif(!empty($matches){
        echo "tyd";
    }
  }
}

?>

een ondertitel translate script maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match("(.*)-->(.*)", $lines, $matches);
?>

geeft
Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '-' in /home/a2238742/public_html/test/trans.php on line 4
Gewijzigd op 24/05/2010 15:43:30 door
 

24/05/2010 15:44:16
Quote Anchor link
Ja, je regex is verkeerd.
Als je iets wilt gebruiken zal je het eerst moeten leren.
Als je niet weet hoe je moet zwemmen, dan kan je ook niet zwemmen.
Eerst leren dus.
Dat stukje code hierboven slaat ook nergens op.
 
Jelmer -

Jelmer -

24/05/2010 16:23:22
Quote Anchor link
Hoe precies wil je bepalen dat die regel aan dat formaat voldoet? Bijvoorbeeld heel strikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}\s+-->\s+\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}$
.
^ is het begin van een lijn
$ het einde van een lijn
\d een getal van 0 tot 9
{2} twee maal het ding ervoor (\d, getal tussen 0 en 9) matchen
\s spatie of tab
+ ding wat ervoor staat (spatie, tab) één of meer keer matchen

Combineer dat met preg_match:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$fhandle
= fopen('iets.srt', 'r');

while(!feof($fhandle)) {
    $line = fgets($fhandle);
    
    if(preg_match('{^\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}\s+-->\s+\d{2}:\d{2}:\d{2},\d{3}$}', $line)) {
        echo 'tijd';
    }
}

?>

Maar de vraag is nog steeds: wat wil je precies?
Gewijzigd op 24/05/2010 16:23:56 door Jelmer -
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

24/05/2010 16:32:24
Quote Anchor link
Jelmer, voorpieper :P Had net het volgende geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    $lines
= array(
        '00:00:12,108 --> 00:00:14,793',
        '01:12:42,318 --> 01:12:18,593',
    );

    
    foreach ($lines as $line) {
        if (preg_match('/^([\d]{2}):([\d]{2}):([\d]{2}),([\d]+)\s(\-\->)\s([\d]{2}):([\d]{2}):([\d]{2}),([\d]+)$/', trim($line), $matches)) {
            var_dump($matches);
        }
    }

?>

Jouw voorbeeld is qua file-handling wel uitgebreider :)

edit: Wel weer wat geleerd, dacht dat {} niet zonder een groep of range ervoor kon, blijkbaar wel :)
edit2: Nog een wijziging, klopte iets niet in mijn groeperingen
Gewijzigd op 24/05/2010 16:39:23 door Willem Jan Z
 

24/05/2010 17:02:21
Quote Anchor link
of:
}elseif(substr($lines,13,3) == "-->"){
 

24/05/2010 17:16:58
Quote Anchor link
Martin:
of:
}elseif(substr($lines,13,3) == "-->"){


Waarvoor zou je dat doen als je toch al met regular expressions bezig bent?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

24/05/2010 17:17:17
Quote Anchor link
Als je 100% weet dat --> altijd op dezelfde plek staat kan dat, maar je controleert nu totaal niet of er tijden staan.

Als ik me niet vergis is strpos stuk sneller dan substr e.a.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
}elseif(strpos($lines, '-->) === 13){
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

24/05/2010 17:19:11
Quote Anchor link
Natuurlijk niet de m-modifier vergeten als je per regel wil matchen met ^ en $.
 
Jelmer -

Jelmer -

24/05/2010 17:54:29
Quote Anchor link
Richard:
Natuurlijk niet de m-modifier vergeten als je per regel wil matchen met ^ en $.

niet noodzakelijk, aangezien ik er maar één regel per keer in gooi.


Martin:
of:
}elseif(substr($lines,13,3) == "-->"){

Gevaar hiervan is dat het ook matcht wanneer --> in de subtitels zelf staat. Maar dat argument kan je ook gebruiken tegen de preg_match oplossing. Eigenlijk moet je gewoon tellen wat je nu op de regel verwacht. Begin van bestand: subtitel-index. Vorige regel subtitelindex? Dan moet dit de tijd zijn. Vorige regel de tijd? Dan moet dit de subtitel zelf zijn. Witte regel? dan komt hierna weer een index.
 

24/05/2010 18:37:08
Quote Anchor link
ik heb het nu zo:
http://test.seriez.co.cc/trans.php?begin=0&end=2500
Gewijzigd op 24/05/2010 18:51:55 door
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

25/05/2010 15:53:05
Quote Anchor link
Jelmer:
Richard:
Natuurlijk niet de m-modifier vergeten als je per regel wil matchen met ^ en $.

niet noodzakelijk, aangezien ik er maar één regel per keer in gooi.

Nou dan, wat is het nut van een regel per keer? Niks, noppes, nada, het is alleen inefficiënt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.