preg_match (ontleden)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »
Carlo boy

Carlo boy

21/09/2010 17:56:28
Quote Anchor link
Hallo, hoe krijg je de inhoud tussen ( en ) te zien?
Er zijn meerdere van deze ‘dingen’ en het wilt niet lukken.
een voorbeeld wat ik wil bereiken:
Zin: (Ik) (ga) ^vanavond^ [mee]
Uitput: Ik ga
Maar als de zin zo is:
Zin: Deze (grammatica zin) klopt (niet)
Moet de uitput: grammatica zin niet
Komen te staan.
Snappen jullie me?

ps: Ja, het gaat over gramatica. Maak er aub geen nederlands les van :P heb er op school al een hekel aan
Gewijzigd op 21/09/2010 17:58:46 door Carlo boy
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:13:30
 
Ferry d

ferry d

21/09/2010 20:08:11
Quote Anchor link
Ik geloof dat deze doet wat jij bedoelt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?PHP
function tussen_haakjes($input)
{
    $output = substr(preg_replace('/\)(.*?)\(/',' ',')' . $input . '('),1,-1);
    return($output);
}

$invoer  = 'Deze (grammatica zin) klopt (niet)';
$uitvoer = tussen_haakjes($invoer);
echo($uitvoer); // grammatica zin niet
echo("\r\n");
$invoer  = '(Ik) (ga) ^vanavond^ [mee]';
$uitvoer = tussen_haakjes($invoer);
echo($uitvoer); // Ik ga
?>

PS: uitleg:
Deze functie plaatst eerst ')' aan de linkerkan en '(' aan de rechter kant, vervolgens vervangt hij alle tekens tussen ')' en '(' door spaties en daar naa haalt de de overtolige spaties aan de linker en rechter kant weg.
Gewijzigd op 21/09/2010 20:15:48 door ferry d
 
Carlo boy

Carlo boy

21/09/2010 22:58:51
Quote Anchor link
Bedankt! Het werkt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2010 23:09:53
Quote Anchor link
Dit kun je ook eenvoudig oplossen met een enkele regex, de methode van Ferry is vrij omslachtig:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$string
= "Een (string met) haakjes (erin)";

preg_match_all('_\(([^\)]+)\)_is', $string, $matches);
echo implode(' ', $matches[1]); // string met erin
?>
 
Jelmer -

Jelmer -

21/09/2010 23:11:07
Quote Anchor link
Of met preg_match_all door alles wat binnen haakjes (en wat zelf geen haakjes bevat) te matchen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$zin
= '(Ik) (ga) ^vanavond^ [mee]';

preg_match_all('/\(([^\)]+)\)/', $zin, $matches);

foreach ($matches[1] as $woord)
{

    echo $woord . '<br>';
}


?>


uitleg pattern:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
/    begin expressie
\(    match haakje
(    begin bewaren in $matches[1]
[^)]    match een teken dat niet een ')' is
+    vorige pattern match zo vaak mogelijk (dus zo vaak mogelijk een teken dat niet een ')' is)
)    bewaar tot aan hier
\)    match sluit-haakje
/    einde expressie
[/code

$matches[0] bevat nu alle stukjes uit $zin die je hele expressie matchten, $matches[1] bevat alle stukjes die je met ( en ) in de expressie bewaart hebt.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/09/2010 23:13:05
Quote Anchor link
Offtopic:
@Jelmer: precies dezelfde regex :-)
 
Carlo boy

Carlo boy

28/09/2010 20:48:51
Quote Anchor link
Wat is de verschil tussen die 2 functies?
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 21:49:32
Quote Anchor link
preg_match() houd op als er 1 keer gematched is
preg_match_all() houd alleen op als er niets meer kan worden gematched

Of wel:

preg_match() haalt 1 keer "aap" uit een stuk tekst
preg_match_all() haalt alle (apen) "aap" uit een stuk tekst
 
Carlo boy

Carlo boy

28/09/2010 21:55:17
Quote Anchor link
nu snap ik waar _all vandaan komst. Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.