Preg_match woorden en spaties

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn Roverts

Martijn Roverts

28/01/2009 18:36:00
Quote Anchor link
Ik probeer een controle uit te voeren of een string woorden en/of spaties bevat. Woorden dat is gelukt alleen zijn spaties wel toegestaan voor mij alleen lukt dit nog niet echt in de preg_match :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$string
= "woorden en spaties";
if (preg_match('/^[A-Za-z]*$/', $string)
{

    echo "De string bestaat uit woorden en/of spaties.\n";
}
else{
    echo "De string bestaat NIET uit woorden en/of spaties.\n";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Roverts
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:39:41
 
Han eev

Han eev

28/01/2009 18:47:00
Quote Anchor link
Got it:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$string
= "woorden en spaties";
if (preg_match('#^([a-z\040]+)$#i', $string))
{

    echo "De string bestaat uit woorden en/of spaties.\n";
}
else{
    echo "De string bestaat NIET uit woorden en/of spaties.\n";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
Martijn Roverts

Martijn Roverts

28/01/2009 18:50:00
Quote Anchor link
Nee helaas werkt dit niet, je controleert trouwens nu ook de cijfers die wil ik er bewust uitlaten. Mijn strings bevatten namen namelijk.
 
Han eev

Han eev

28/01/2009 18:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$string
= "woorden en spaties";
if (preg_match('#^([a-z\040]+)$#i', $string))
{

    echo "De string bestaat uit woorden en/of spaties.\n";
}
else{
    echo "De string bestaat NIET uit woorden en/of spaties.\n";
}

?>

Zie vorige post.
 

28/01/2009 18:53:00
Quote Anchor link
Han schreef op 28.01.2009 18:47:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$string
= "woorden en spaties";
if (preg_match('#^([A-Z0-9\-_]+|[[:space:]]+)$#i', $string)
{

    echo "De string bestaat uit woorden en/of spaties.\n";
}
else{
    echo "De string bestaat NIET uit woorden en/of spaties.\n";
}

?>


Geen idee of dit werkt :P

Niet posten dan.
Klopt niet.
Deze zo te zien wel (iig met de TS'ers test):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$string
= "woorden en spaties";
if (preg_match('/[A-Za-z\s]+/i', $string)) // Hier was je ook een ) vergeten
{
    echo "De string bestaat uit woorden en/of spaties.\n";
}
else{
    echo "De string bestaat NIET uit woorden en/of spaties.\n";
}

?>


Zie ook pcre.pattern

Han schreef op 28.01.2009 18:55:
Sorry Karl, ik heb mezelf al verbeterd. Niet iets posten wat niet werkt ;-)

Waar heb je het over? Ik quote je gewoon.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Martijn Roverts

Martijn Roverts

28/01/2009 18:53:00
Quote Anchor link
Hij lijkt nu te werken! Ik ga hem nog even verder testen!

Thanx iig.
 
Han eev

Han eev

28/01/2009 18:55:00
Quote Anchor link
Sorry Karl, ik heb mezelf al verbeterd. Niet iets posten wat niet werkt ;-)
 
Martijn Roverts

Martijn Roverts

28/01/2009 18:58:00
Quote Anchor link
Die van Han is oké, die van Karl laat ook cijfers en andere leestekens toe!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.