preg_match

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/01/2010 16:55:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een klein probleem. Eerder, simpelweg gewoon iets dat ik niet weet.

Ik heb een string:
<td><font size="4" color="red">dit wil ik hebben</font></td>

En ik moet hetgeen tussen de <td><font size="4" color="red"> en de </font> in een array krijgen.

Het zijn namelijk 3 regels, exact hetzelfde, alleen met andere inhoud. En ik moet van die drie regels, het geen tussen <td><font size="4" color="red"> en </font></td> in een array hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
            
            <table>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt:</strong></font></td>
                    <td><font size="4" color="red">info</font></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt2:</strong></font></td>

                    <td><font size="4" color="red">info2</font></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt3:</strong></font></td>
                    <td><font size="4" color="red">info3</font></td>
                </tr>
            </table>


Heeft iemand een idee hoe ik dit voor elkaar ga krijgen? Ik dacht een preg match, als dit het geval is, zou ik hier graag wat hulp mee hebben.

mvg,

wesley.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:03:38
 

13/01/2010 16:57:00
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

13/01/2010 16:57:00
Quote Anchor link
En waar probeer je die data vandaan te halen? Je weet data zomaar ophalen van andersmans site verboden is?

Verder, laadt gewoon het document in met DOMDocument en gebruik DOMXPath om de tekst te zoeken die je nodig hebt.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/01/2010 17:10:00
Quote Anchor link
Maakt me niet zoveel uit of het verboden is. :) De info is publiekelijk, en er staat nergens dat het niet mag van de eigenaar. Dus die discussie stopt hier, daar gaat het topic niet over.

En ik heb die site net geopend, en ik krijg precies terug wat ik al geschreven had.

namelijk: /<td><font size="4"><strong>(.*?)</strong></font></td>/g

Nou weet wel hoe ik 1 match binnen haal, maar ik heb geen idee hoe ik er 3 binnen haal. dat was mijn probleem.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/<td><font size="4"><strong>(.*?)</strong></font></td>/g', $file, $matches);
?>


edit:

Dit werkt dus ook niet.....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley Overdijk
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/01/2010 17:19:00
Quote Anchor link
preg_match_all()

En je regex zou wat stricter kunnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$string
= '<table>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt:</strong></font></td>
                    <td><font size="4" color="red">info</font></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt2:</strong></font></td>

                    <td><font size="4" color="red">info2</font></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt3:</strong></font></td>
                    <td><font size="4" color="red">info3</font></td>
                </tr>
            </table>'
;

$regex = '_<font size="4" color="red">((?:[^<]+|<(?!/font>)[^<]+)*+)</font>_i';
preg_match_all($regex, $string, $matches);

echo '<pre>'.print_r($matches, true).'</pre>';
?>
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/01/2010 19:01:00
Quote Anchor link
Bedankt maar, waarom krijg ik hem 2x terug?
En heeft er iemand een link naar een GOEDE tutorial, een regex is voor mij nog altijd chinees.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
Array
(
    [
0] => Array
        (
            [
0] => NL59RABO0324692137
            [1] => RABONL2U
            [2] => Rabobank
        )

    [
1] => Array
        (
            [
0] => NL59RABO0324692137
            [1] => RABONL2U
            [2] => Rabobank
        )

)

[
/code]
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

13/01/2010 19:16:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 13.01.2010 17:10:
Maakt me niet zoveel uit of het verboden is. :) De info is publiekelijk, en er staat nergens dat het niet mag van de eigenaar. Dus die discussie stopt hier, daar gaat het topic niet over.

Ik denk niet echt dat je in de positie bent om dat te beslissen, beste knul. Ik wil je best aangeven bij de politie wegens inbreuk op copyright en overtreding van de databankenwet? :-)
 

13/01/2010 19:33:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 13.01.2010 17:10:
Maakt me niet zoveel uit of het verboden is. :) De info is publiekelijk, en er staat nergens dat het niet mag van de eigenaar. Dus die discussie stopt hier, daar gaat het topic niet over.

Een bank heeft toch ook niet een bordje hangen:
Quote:
Lieve boefjes,

Willen jullie niet deze bank beroven? Dat mag niet hoor. Niet doen hoor, anders ben je stout en krijg je billenkoek.

Groetjes en heel veel kusjes,
De bankdirecteur.

Eigenlijk vind ik het nogal een kinderlijke gedachte. Nu we het toch over banken hebben, vraag ik mij ook af wat jij met die bank gegevens moet...
 
Jelmer -

Jelmer -

13/01/2010 19:56:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 13.01.2010 19:01:
Bedankt maar, waarom krijg ik hem 2x terug?

Eerste resultaat (index 0) is altijd dat wat het hele pattern matcht. De daarop volgende resultaten zijn de subpattern matches (de stukjes tussen ( en ), met uitzondering van (?:...).

Je kan die subpatterns zelfs een naam geven in PHP, door ze te veranderen naar (?<naam>...).

Een goeie tutorial voor regexp leren ken ik zo niet. Zelf gebruik ik nog wel eens cheat sheet en heel erg veel gewoon proberen met tools zoals Reggy, kleine programmaatjes die een tekst en een pattern slikken en die dat even voor je toepassen. Zijn er ook wel voor windows (of in Javacript wss ook wel, voor in de browser)


Of het illegaal is kan je zo niet zeggen. Google News indexeert ook nieuwssites, tot op heden ook nog niet illegaal. Of het mag of niet hangt puur af van wat je ermee doet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 

13/01/2010 19:59:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 13.01.2010 19:56:
wesley schreef op 13.01.2010 19:01:
Bedankt maar, waarom krijg ik hem 2x terug?

Eerste resultaat (index 0) is altijd dat wat het hele pattern matcht. De daarop volgende resultaten zijn de subpattern matches (de stukjes tussen ( en ), met uitzondering van (?:...).

Je kan die subpatterns zelfs een naam geven in PHP, door ze te veranderen naar (?<naam>...).

Een goeie tutorial voor regexp leren ken ik zo niet. Zelf gebruik ik nog wel eens cheat sheet en heel erg veel gewoon proberen met tools zoals Reggy, kleine programmaatjes die een tekst en een pattern slikken en die dat even voor je toepassen. Zijn er ook wel voor windows (of in Javacript wss ook wel, voor in de browser)

Die regexr waar ik hierboven naar verwijs kan ook als Adobe AIR applicatie gedownload worden. Dat is dus cross-plaform :-).




( foutje Jelmer?)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/01/2010 20:16:00
Quote Anchor link
@Richard van Velzen: Als je dat wilt doen, doe dat dan maar. Ik heb niks te vrezen. Daarbij is het nogal bullshit, want iedereen kan bij de gegevens. En zolang ik netjes doorlink naar de site is er niks aan de hand. dus hangt er aan grapjas.

@Karl: Niet dat het je ook maar iets aangaat, want het zijn simpelweg jou zaken niet, maar ik heb het nodig voor mezelf. Voor op mijn mini tool scriptje. Als mensen mijn IBAN en BIC nodig hebben dat ik er zelf bij kan, zonder eerst naar die site te gaan. En voor zover ik weet, is er niks ernstigs aan het weten van je eigen bank gegevens, of wel soms?

@Jelmer: Merci voor de uitleg. Vind ik aardig van je. En bedankt voor de cheat sheet, daar kan ik een hoop mee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley Overdijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.