preg_match

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/01/2010 16:55:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een klein probleem. Eerder, simpelweg gewoon iets dat ik niet weet.

Ik heb een string:
<td><font size="4" color="red">dit wil ik hebben</font></td>

En ik moet hetgeen tussen de <td><font size="4" color="red"> en de </font> in een array krijgen.

Het zijn namelijk 3 regels, exact hetzelfde, alleen met andere inhoud. En ik moet van die drie regels, het geen tussen <td><font size="4" color="red"> en </font></td> in een array hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
            
            <table>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt:</strong></font></td>
                    <td><font size="4" color="red">info</font></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt2:</strong></font></td>

                    <td><font size="4" color="red">info2</font></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt3:</strong></font></td>
                    <td><font size="4" color="red">info3</font></td>
                </tr>
            </table>


Heeft iemand een idee hoe ik dit voor elkaar ga krijgen? Ik dacht een preg match, als dit het geval is, zou ik hier graag wat hulp mee hebben.

mvg,

wesley.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:56:25
 

13/01/2010 16:57:00
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

13/01/2010 16:57:00
Quote Anchor link
En waar probeer je die data vandaan te halen? Je weet data zomaar ophalen van andersmans site verboden is?

Verder, laadt gewoon het document in met DOMDocument en gebruik DOMXPath om de tekst te zoeken die je nodig hebt.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/01/2010 17:10:00
Quote Anchor link
Maakt me niet zoveel uit of het verboden is. :) De info is publiekelijk, en er staat nergens dat het niet mag van de eigenaar. Dus die discussie stopt hier, daar gaat het topic niet over.

En ik heb die site net geopend, en ik krijg precies terug wat ik al geschreven had.

namelijk: /<td><font size="4"><strong>(.*?)</strong></font></td>/g

Nou weet wel hoe ik 1 match binnen haal, maar ik heb geen idee hoe ik er 3 binnen haal. dat was mijn probleem.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/<td><font size="4"><strong>(.*?)</strong></font></td>/g', $file, $matches);
?>


edit:

Dit werkt dus ook niet.....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley Overdijk
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/01/2010 17:19:00
Quote Anchor link
preg_match_all()

En je regex zou wat stricter kunnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$string
= '<table>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt:</strong></font></td>
                    <td><font size="4" color="red">info</font></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt2:</strong></font></td>

                    <td><font size="4" color="red">info2</font></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><font size="4"><strong>aanwijspunt3:</strong></font></td>
                    <td><font size="4" color="red">info3</font></td>
                </tr>
            </table>'
;

$regex = '_<font size="4" color="red">((?:[^<]+|<(?!/font>)[^<]+)*+)</font>_i';
preg_match_all($regex, $string, $matches);

echo '<pre>'.print_r($matches, true).'</pre>';
?>
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/01/2010 19:01:00
Quote Anchor link
Bedankt maar, waarom krijg ik hem 2x terug?
En heeft er iemand een link naar een GOEDE tutorial, een regex is voor mij nog altijd chinees.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
Array
(
    [
0] => Array
        (
            [
0] => NL59RABO0324692137
            [1] => RABONL2U
            [2] => Rabobank
        )

    [
1] => Array
        (
            [
0] => NL59RABO0324692137
            [1] => RABONL2U
            [2] => Rabobank
        )

)

[
/code]
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

13/01/2010 19:16:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 13.01.2010 17:10:
Maakt me niet zoveel uit of het verboden is. :) De info is publiekelijk, en er staat nergens dat het niet mag van de eigenaar. Dus die discussie stopt hier, daar gaat het topic niet over.

Ik denk niet echt dat je in de positie bent om dat te beslissen, beste knul. Ik wil je best aangeven bij de politie wegens inbreuk op copyright en overtreding van de databankenwet? :-)
 

13/01/2010 19:33:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 13.01.2010 17:10:
Maakt me niet zoveel uit of het verboden is. :) De info is publiekelijk, en er staat nergens dat het niet mag van de eigenaar. Dus die discussie stopt hier, daar gaat het topic niet over.

Een bank heeft toch ook niet een bordje hangen:
Quote:
Lieve boefjes,

Willen jullie niet deze bank beroven? Dat mag niet hoor. Niet doen hoor, anders ben je stout en krijg je billenkoek.

Groetjes en heel veel kusjes,
De bankdirecteur.

Eigenlijk vind ik het nogal een kinderlijke gedachte. Nu we het toch over banken hebben, vraag ik mij ook af wat jij met die bank gegevens moet...
 
Jelmer -

Jelmer -

13/01/2010 19:56:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 13.01.2010 19:01:
Bedankt maar, waarom krijg ik hem 2x terug?

Eerste resultaat (index 0) is altijd dat wat het hele pattern matcht. De daarop volgende resultaten zijn de subpattern matches (de stukjes tussen ( en ), met uitzondering van (?:...).

Je kan die subpatterns zelfs een naam geven in PHP, door ze te veranderen naar (?<naam>...).

Een goeie tutorial voor regexp leren ken ik zo niet. Zelf gebruik ik nog wel eens cheat sheet en heel erg veel gewoon proberen met tools zoals Reggy, kleine programmaatjes die een tekst en een pattern slikken en die dat even voor je toepassen. Zijn er ook wel voor windows (of in Javacript wss ook wel, voor in de browser)


Of het illegaal is kan je zo niet zeggen. Google News indexeert ook nieuwssites, tot op heden ook nog niet illegaal. Of het mag of niet hangt puur af van wat je ermee doet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 

13/01/2010 19:59:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 13.01.2010 19:56:
wesley schreef op 13.01.2010 19:01:
Bedankt maar, waarom krijg ik hem 2x terug?

Eerste resultaat (index 0) is altijd dat wat het hele pattern matcht. De daarop volgende resultaten zijn de subpattern matches (de stukjes tussen ( en ), met uitzondering van (?:...).

Je kan die subpatterns zelfs een naam geven in PHP, door ze te veranderen naar (?<naam>...).

Een goeie tutorial voor regexp leren ken ik zo niet. Zelf gebruik ik nog wel eens cheat sheet en heel erg veel gewoon proberen met tools zoals Reggy, kleine programmaatjes die een tekst en een pattern slikken en die dat even voor je toepassen. Zijn er ook wel voor windows (of in Javacript wss ook wel, voor in de browser)

Die regexr waar ik hierboven naar verwijs kan ook als Adobe AIR applicatie gedownload worden. Dat is dus cross-plaform :-).




( foutje Jelmer?)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

13/01/2010 20:16:00
Quote Anchor link
@Richard van Velzen: Als je dat wilt doen, doe dat dan maar. Ik heb niks te vrezen. Daarbij is het nogal bullshit, want iedereen kan bij de gegevens. En zolang ik netjes doorlink naar de site is er niks aan de hand. dus hangt er aan grapjas.

@Karl: Niet dat het je ook maar iets aangaat, want het zijn simpelweg jou zaken niet, maar ik heb het nodig voor mezelf. Voor op mijn mini tool scriptje. Als mensen mijn IBAN en BIC nodig hebben dat ik er zelf bij kan, zonder eerst naar die site te gaan. En voor zover ik weet, is er niks ernstigs aan het weten van je eigen bank gegevens, of wel soms?

@Jelmer: Merci voor de uitleg. Vind ik aardig van je. En bedankt voor de cheat sheet, daar kan ik een hoop mee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley Overdijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.