preg_match

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

17/09/2010 18:41:31
Quote Anchor link
Hallo.

Ik wil 2 dingen controleren.
ze kunnen een datum en een tijd invoeren.
ik wil graag kijken of het goed ingevoerd wordt door middel van preg_match.

Maar hoe moet ik dit doen..?

Bedankt.
Greets Mitch
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:17:05
 

17/09/2010 18:45:52
Quote Anchor link
Tja, dat ligt ook maar net aan welk formaat jij wilt dat binnenkomt.
 
Mitchel V

Mitchel V

17/09/2010 18:50:26
Quote Anchor link
Datum: dd-mm-YYYY
Tijd: HH:ii
 
Mark L

Mark L

17/09/2010 23:05:11
Quote Anchor link
Ook misschien handig om te kijken naar de checkdate-functie. Deze bepaalt of een datum ook werkelijk bestaat (zoals 30 februari nooit zal voorkomen...)
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

17/09/2010 23:25:32
Quote Anchor link
checkdate() zuigt. 0000-00-00 is namelijk ook een geldige datum (vind ik dan).

Ik gebruik altijd dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    /**
     * checkDate()
     */

    public static function checkDate( $f_szDate, $format = 'y-m-d' )
    {

        if ( !$format ) $format = 'y-m-d';
        $regexp = '#^'.strtr(preg_quote($format), array('y' => '(?P<year>\d{4})', 'm' => '(?P<month>\d\d?)', 'd' => '(?P<day>\d\d?)')).'$#';

        if ( !preg_match($regexp, $f_szDate, $parrMatch) ) {
            return false;
        }

        $szDate = $parrMatch['year'] . '-' . str_pad((int)$parrMatch['month'], 2, '0', STR_PAD_LEFT) . '-' . str_pad((int)$parrMatch['day'], 2, '0', STR_PAD_LEFT);
        return $szDate;

    }
// END checkDate() */
?>



-- edit

Wat ie doet is een string nemen en die het SQL datum formaat geven (YYYY-MM-DD). Als er niet zo'n formaat van te maken valt (bijv "aap" lijkt er niet geneog op) geeft ie False terug, anders die mooie datum.

Obviously als je altijd hetzelfde input formaat gebruikt, kan er een stukje uit, maar ik vind het wel fijn om achter de hand te hebben: misschien geef je de gebruiker (?) later de keus om hun input formaat te kiezen, of laat je het afhangen van een omgevingsvariabele (zoals taal of club of land oid).


-- edit

Voor de duidelijkheid: de input wordt gecontroleerd met de volgende (standaard) regexp:
#^\d\d?-\d\d?-\d\d\d\d$#
^ betekent 'begin van de string'
$ betekent 'einde van de string'
een \d is een digit, dus zelfde als [0-9]
Gewijzigd op 17/09/2010 23:30:27 door rudie dirkx
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

18/09/2010 00:11:41
Quote Anchor link
Rudie dirkx op 17/09/2010 23:25:32:
checkdate() zuigt. 0000-00-00 is namelijk ook een geldige datum (vind ik dan).


Oh leuk, jij vind dat 0000-00-00 een geldige datum is? Dus 2010-00-01 is ook een geldige datum?

NEE. NEE, dat is het niet. Er *is* geen 0e maand, er is geen 0e dag, en er is geen jaar 0. De telling A.D. begint bij het jaar 1, niet bij het jaar 0.

Alsjeblieft, ga eens wat nalezen, je kraamt complete onzin uit.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 00:23:26
Quote Anchor link
LOL Als ik vind dat het een geldige datum is, vind ik het toch een geldige datum? Ligt een beetje aan de omgeving he... Ik vind alles wat in het DATE veld van de database past, een geldige datum: 0000-00-00, 9999-00-00, 1234-02-31.

Ik vond checkdate() een verschrikkelijk irritante functie, omdat je soms niet weet in welke maand je zit, maar wel de laatste dag ervan wil hebben (om te vergelijken, niet om op te halen om bijv met date() te printen). De laatste dag van de maand is 31, dus dat is makkelijk. En dan kan je makkelijk vergelijken:
Bijv [jouw datum] moet <= "2010-02-31". Die tweede datum zou dan uit een formulier ofzo komen (weetikveel) en dan wil je wel dat het formaat klopt (YYYY-MM-DD dus), maar het hoeft niet perse een bestaande datum zijn.

Rustig maar Richard :) Alles komt goed. 31 februari bestaat nog steeds niet.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

18/09/2010 00:32:05
Quote Anchor link
Hey, het is heel simpel: je kunt roepen wat je wilt: 0000-00-00 *IS* geen geldige datum. Gebruik in een *ECHT* DBMS maar eens een timestamp (wat mysql DATETIME/DATE) noemt, daar krijg je dit nooit in.

Als je het gebruikt als vervanging voor wat NULL is, gebruik dan NULL.

En over je andere punt: daar is checkdate helemaal niet voor. checkdate heeft een enkel simpel doel: een datum valideren. Alle andere dingen die je wilt kan met strtotime, DateTime enzovoorts.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 01:22:31
Quote Anchor link
Het ging dan ook niet over de functie checkDate, maar over een handige functie om een string te valideren (of te parsen zelfs?). En die functie heb ik. En die functie heb ik checkDate() genoemd. Wat sowieso een enorm slechte naam is, wat ie ook doet. Ik kan m ook EetEenKoe($date) kunnen noemen. Boeiend hoe ik m noem. Het lijkt me interessanter wat ie doet.

Als je de inhoud van de datum belangrijk vindt (en altijd hetzelfde YYYY-MM-DD formaat gebruikt), is checkdate perfect. Anders niet. Mee eens?

Toevoeging op 18/09/2010 01:27:14:

Mitchel, welke functie je ook gaat gebruiken, stop m aub sowieso in een andere functie, want je wil niet de SPL functie checkdate() gaan gebruiken en er over een jaar achterkomen dat ie niet goed is en dan OVERAL in je code die functie gaan vervangen. Ook al ga je checkdate gebruiken, doe het dan zo(iets):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function validateUserSubmittedDateStamp($date) { // of een andere mooie zelfbedachte naam
  $d = explode('-', $date);
  return 3 == count($d) && checkdate((int)$d[1], (int)$d[2], (int)$d[0]); // of een andere volgorde, ligt aan je input formaat
}
?>


voor tijd zou ik een 24 uur formaat afdwingen en sec achterwege laten (maar misschien heb je die nodig!?):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function CheckUserSubmittedTimeFomat( $time ) {
  return 0 < preg_match('/^\d\d?:\d\d$/', (string)$time);
}

?>

Dan zijn 23:00 en 23:77 en 8:41 en 0:02 geldig, maar 14 en 100:00 niet.
Gewijzigd op 18/09/2010 01:30:45 door rudie dirkx
 
Mark L

Mark L

18/09/2010 12:23:03
Quote Anchor link
Dit voelt een beetje hetzelfde als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    // In het geval de functie substr toch niet doet wat ik wil;
    function substr2 ($value, $start, $stop = NULL) {
        if ($stop !== NULL) {
            return substr($value, $start);
        }

        else {
            return substr($value, $start, $stop);
        }
    }

?>

Ja; dit is in mijn ogen doelloos...
 
Mitchel V

Mitchel V

18/09/2010 12:40:19
Quote Anchor link
als ik 25:00 doe dan doet hij het ook.
Kunnen we niet een limit er op zetten van 24 op de uur en 60 op de minut?

als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$start_date = '14-09-2010';
echo DateStamp($start_date);
echo '<hr>';
$start_date1 = '114-09-2010';
echo DateStamp($start_date1);


dan komt er helemaal niet uit (behalven de lijn dan<hr>)
 
Mark L

Mark L

18/09/2010 12:48:39
Quote Anchor link
Met de functie mktime() zou je wel het een en ander kunnen regelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   echo date('Y-m-d', mktime(0,0,0, 09, 114, 2010));
?>


Maar de date-functies van PHP zijn relatief traag en kunnen minder dan de SQL-functies op dit gebied.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.