[preg_match_all] <*> en </*>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjef dresen

sjef dresen

15/02/2013 13:41:04
Quote Anchor link
Beste mensen,

Na vele uren prutsen en uitproberen vind ik het weer eens tijd worden om hulp in te schakelen :)

Ik haal via $result = file_get_contents('alles_test7.txt'); de inhoud van een bestand op.

In dat bestand staat vanalles, maar ik hoef alleen maar hetgeen tussen

<a href=

en

</td>
</tr>

te hebben. Volgens mij lukt het niet omdat er tussen </td> en </tr> nog een ENTER of LINEFEED character ofzo zit.

Dit is tot nu toe mijn beste oplossing:

Quote:
preg_match_all('/a href(.*)<\/td>?<\/tr>/',$result,$matches);


Maar ook die werkt niet. Ook niet als ik de ? in een . verander


Wie weet raad?

Alvast bedankt,

Sjef

Toevoeging op 15/02/2013 13:44:28:


Wow, heb het gevonden :) FINALLY hahaha

Ik was tijdens al dat testen ineens /msU vergeten.
Geen idee waarvoor het is, maar het werkt ;-)

Toevoeging op 15/02/2013 13:47:38:

Edit:


Zo grappig, zonder dit topic had ik het nooit opgelost gekregen (ookal heeft er nog niemand geholpen)

Doordat ik mijn probleem wilde voorleggen hier, had ik die </td> en </tr> uit de file gekopieerd om hier neer te zetten, en ineens verscheen het op 2 aparte regels, en toen kwam ik er pas achter dat er nog een (of meerdere) characters tussen zaten :)

De oplossing is trouwens: preg_match_all('/a href(.*)<\/td>.<\/tr>/msU',$result,$matches);

mochten er nog mensen mee geholpen zijn in de toekomst ;-)

Groet,

Sjef
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:56:59
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/02/2013 18:48:49
Quote Anchor link
$result is hier niets anders dan een gewone string. Met strpos kun je zoeken naar het als eerste voorkomende zoektext. met substring kun je vervolgens een stuk uit $result halen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$positie
= strpos($result ,'href=' ,1);
$eindpos = strpos)$result, '</td>', $positie);
echo substr($result , $positie, $eindpos - $positie);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.