preg_match_all()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »
Guido van C

Guido van C

21/04/2007 23:03:00
Quote Anchor link
Weet iemand wat ik verkeerd doe, ik wil het aantal keer dat het woord is gevonden terug krijgen. Maar als ik $maches aanroep krijg ik telkens Array terug. Ik kom er met de php.net manual niet echt uit. Het zit hem in de functie preg_match_all, maar wat? met preg_match, vind ik wel of de string 1x voorkomt, maar het gaat me juist om hoe vaak.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if(isset($_GET['q'])){
    $q = $_GET['q'];
    $q = xssfilter_all($q);
    $zoekwoorden = preg_split("/ /", $q);
    
    foreach($zoekwoorden AS $zoekwoord){
        echo $zoekwoord . '<br>';
        
        $sql = "SELECT * FROM berichten";
        $resultaat = mysql_query($sql,$conn) or die(mysql_error());
        
        $i = 0;
        while($rij = mysql_fetch_assoc($resultaat)){
             $tekst = $rij['tekst'];
             $matches = array();
            preg_match_all("/(.+?)$zoekwoord(.+?)/", $tekst, $matches[]);
            if(preg_match("/\b$zoekwoord\b/i", $tekst)){
                echo 'String found';
            }

            foreach($matches AS $match){
                echo $match.'<br>';
            }
        }

            
        echo '<br>';
        
    }    
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 20:01:44
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

21/04/2007 23:26:00
Quote Anchor link
In $matches zitten de matches zelf, dus count($matches) geeft het aantal matches weer.
 
Guido van C

Guido van C

22/04/2007 15:21:00
Quote Anchor link
mmm. ik krijg 1 match bij zoekwoord 'de', waar ik geen bal van geloof, want dat woord staat er wel 10x in.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if(isset($_GET['q'])){
    $q = $_GET['q'];
    $q = xssfilter_all($q);
    $zoekwoorden = preg_split("/ /", $q);
    
    foreach($zoekwoorden AS $zoekwoord){
        echo $zoekwoord . '<br>';
        
        $sql = "SELECT * FROM berichten";
        $resultaat = mysql_query($sql,$conn) or die(mysql_error());
        
        while($rij = mysql_fetch_assoc($resultaat)){
             $tekst = $rij['tekst'];
            
            if(preg_match("/\b$zoekwoord\b/is", $tekst)){
                echo 'String found - ';
            }

            else{echo 'String not fount - ';}
            
            if(preg_match_all("/\b$zoekwoord\b/is", $tekst, $matches)){
                echo '2nd String fount - ';
                echo 'Matches: '.count($matches).'x<br>';
            }

            else{echo '2nd String not fount - <br>';}
        }
        
        echo '<br>';
    }
}

?>
 
GaMer B

GaMer B

22/04/2007 15:29:00
Quote Anchor link
Zoekfunctie
Maak gebruik van FULLTEXT en dan laat MySQL de rest doen.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    if(isset($_POST['Search'])){
    $result = mysql_query("SELECT *, MATCH (title,content) AGAINST ('".$_POST['termen']."') AS score FROM ".$db_tbl." WHERE MATCH(title,content) AGAINST ('".$_POST['termen']."' IN BOOLEAN MODE)                                                 ORDER BY score DESC") or die(mysql_error());
    $count = mysql_num_rows( $result );
        if($count == 0){
    echo "<p>Geen zoekresultaten gevonden met de zoektermen: ".stripslashes($_POST['termen'])."<br />";
    echo "Het kan zijn dat u specifieker moet zoeken.</p><br />";
        }
else{
        echo "<p>U heeft gezocht met de zoektermen: ".stripslashes($_POST['termen'])."</p>";
        echo "<p><b>".$count." match(es) gevonden</b></p><br />";
            while($row = mysql_fetch_array($result)){
        echo "<p>".$row['title'].": ".substr($row['content'], 0, 150)."...<br />
            Relevantie: "
.number_format(($row['score']*100),2)."%</p><hr />";
        }    
        }

?>
 
Martijn B

Martijn B

22/04/2007 15:31:00
Quote Anchor link
Ik weet niet precies wat die \b doet, op php.net staat er:
Quote:
These assertions may not appear in character classes (but note that "\b" has a different meaning, namely the backspace character, inside a character class).


Maar kun je niet dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sRegex
= '/[ ]*' . preg_quote($zoekwoord) . '[ ]*/is';
?>


edit:

@GaMer13: Helemaal mee eensch
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Baarr

Baarr

22/04/2007 15:31:00
Quote Anchor link
Als je eens een print_r($matches) doet dan zie je het wel.

Volgens mij maakt preg_match_all een array aan voor elk type match dat hij vind, en waarschijnlijk moet je echo sizeof($matches[0]) doen, maar dat zie je wel wanneer je print_r($matches) doet

En je zou eventueel ook een substr_count() kunnen doen op je zoekwoord.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baarr
 
Guido van C

Guido van C

22/04/2007 16:17:00
Quote Anchor link
Can't find FULLTEXT index matching the column list

Ik heb in phpmyadmin de velden titel en tekst aangemaakt met FULLTEXT

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sql
= "SELECT *, MATCH (titel,tekst) AGAINST ('".$zoekwoorden."') AS score FROM berichten WHERE MATCH(titel,tekst) AGAINST ('".$zoekwoorden."' IN BOOLEAN MODE) ORDER BY score DESC";
    $resultaat = mysql_query($sql, $conn) or die(mysql_error());
    $count = mysql_num_rows($resultaat);
?>
 
GaMer B

GaMer B

22/04/2007 17:16:00
Quote Anchor link
Misschien is je tabel geen MyISAM, want: "Wat je nodig hebt is een MyISAM tabel met een FULLTEXT index op één of meer velden."
 
Guido van C

Guido van C

22/04/2007 18:24:00
Quote Anchor link
berichten 191 MyISAM latin1_swedish_ci 909,8 KB

die staat aan

edit:

Sleutel naam Type Kardinaliteit Actie Veld
PRIMARY PRIMARY 191 id
tekst FULLTEXT 1 tekst
titel FULLTEXT 1 titel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Guido van C
 
Guido van C

Guido van C

24/04/2007 17:18:00
Quote Anchor link
bump;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.