preg_replace á, é enz.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/02/2012 14:39:19
Quote Anchor link
Ik ben niet zo'n kei met reguliere expressies, maar ik wil dus als er een letter met een acute grave of trema in een woord voorkomt dit vervangen daar de 'gewone letter. Dus bv café wordt cafe, en máár wordt maar. Kan dit in één preg_replace voor alle letters?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:59:26
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/02/2012 14:58:49
Quote Anchor link
Kun je hier wellicht iets mee?

http://nl2.php.net/str_replace
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/02/2012 15:10:03
Quote Anchor link
Nee, dat is nog omslachtiger,
Maar ik denk dat ik de oplossing al heb. laat het zo weten :-)
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 15:12:52
Quote Anchor link
Ik zou er eerder strtr voor gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
$str
= 'Çàfétârïá';

$characters = Array(
  'Ç' => 'C',
  'ç' => 'c',

  'À' => 'A',
  'à' => 'a',
  'Á' => 'A',
  'á' => 'a',
  'Ä' => 'A',
  'ä' => 'a',
  'Â' => 'A',
  'â' => 'a',

  'È' => 'E',
  'è' => 'e',
  'É' => 'E',
  'é' => 'e',
  'Ë' => 'E',
  'ë' => 'e',
  'Ê' => 'E',
  'ê' => 'e',

  'Ì' => 'I',
  'ì' => 'i',
  'Í' => 'I',
  'í' => 'i',
  'Ï' => 'I',
  'ï' => 'i',
  'Î' => 'I',
  'î' => 'i',
);


$str = strtr($str, $characters);

echo $str;
?>


PS: Ik weet niet welke methode sneller is, zou je even moeten testen met PHPbench (beetje reclame maken :D)

Edit:
Ben benieuwd...
Gewijzigd op 29/02/2012 15:13:26 door Wouter J
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/02/2012 16:29:50
Quote Anchor link
Dit was mijn oplossing:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$patterns
= array('/(á)|(à)|(ä)/', '/(é)|(è)|(ë)/', '/ç/', '/(í)|(ì)|(ï)/', '/(ó)|(ò)|(ö)/', '/(ú)|(ù)|(ü)/');
$replacements = array('a', 'e', 'c', 'i', 'o', 'u');
$starttime = microtime();
$test = 'çáfétàríä ïn üdënhòút';
$test = preg_replace($patterns, $replacements, $test);
echo microtime() - $starttime;
echo '<br>' . $test;
?>

Output:
7.4999999999992E-5
cafetaria in udenhout
 
Wouter J

Wouter J

29/02/2012 16:34:29
Quote Anchor link
Even wat verbeteringen aangepast, het werkt nu ook met hoofdletters en iets betere regexen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$patterns
= array('/(á|à|ä|â)/i', '/(é|è|ë|ê)/i', '/ç/i', '/(í|ì|ï|î)/i', '/(ó|ò|ö|ô)/i', '/(ú|ù|ü|û)/i');
$replacements = array('a', 'e', 'c', 'i', 'o', 'u');
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/02/2012 17:03:28
Quote Anchor link
Dank je Wouter ;-)
Als ik mag raten: +100, lol
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/03/2012 10:21:04
Quote Anchor link
Wouter, /i werkt niet op ä etc. Dus ik heb even een workaround gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$cats
= array(array('dutchwords.txt', 'Nederlandse taal'), array('germanwords.txt', 'Duitse taal'), array('_artist.txt', 'Muziek'));
$patterns = array('/Á|À|Ä|Â|Ã/', '/É|È|Ë|Ê/', '/Ç/', '/Í|Ì|Ï|Î/', '/Ó|Ò|Ö|Ô|Õ/', '/Ú|Ù|Ü|Û/', '/ß/');
$replacements = array('A', 'E', 'C', 'I', 'O', 'U', 'SS');
$randcat = rand(0, 2);
$words = file($cats[$randcat][0]);
$random = rand(0, count($words)-1);
$orgWord = mb_convert_encoding(mb_strtoupper(trim($words[$random]), 'ISO-8859-1'), 'UTF-8', 'ISO-8859-1');
$comWord = preg_replace($patterns, $replacements, $orgWord);
echo ("orgWord=" . $orgWord . "&comWord=" . $comWord . "&cat=" . urlencode($cats[$randcat][1]));
?>
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

04/03/2012 13:28:05
Quote Anchor link
Of je stopt ze beiden in dezelfde array, dat scheelt weer van dat gecodeer.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/03/2012 17:25:09
Quote Anchor link
Jacco, het converten van de encoding is nodig omdat anders de preg_replace niet goed werkt.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

04/03/2012 18:14:42
Quote Anchor link
Ger heeft gelijk, je moet zorgen dat je 1 encodering gebruikt input en output. Dan kun je alles over 1 kam scheren wat normaliter niet netjes is , maar in deze gevallen extreem handig.

Zorg dat je altijd met dezelfde encodering werkt (bijv. UTF-8) dan kun je ook makkelijker ASCII tabellen raadplegen en zoeken op hex waardes (daar zijn die tabellen erg handig in)

Dat scheelt enorm qua uitzoek werk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.