Preg_Replace vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 10:03:22
Quote Anchor link
Wie kan me op weg helpen met de volgende puzzel.

In een string komt op een willekeurige plek voor:

http://<b>open.spotify.com/track</b>/0XtTi4W87cAtK86sm6JbZI

"http://<b>open.spotify.com/track</b>/" is fixed, de serie letters en cijfers varieert (aantal 22 is constant)

Ik wil dit vervangen door bijvoorbeeld het woord PLAY. Wie kan mij een de juiste preg_replace helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:45:05
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2011 10:20:03
Quote Anchor link
zo-iets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$myString
= 'http://<b>open.spotify.com/track</b>/0XtTi4W87cAtK86sm6JbZI';
$newString = substr($myString, 0, -22) . 'PLAY';
echo htmlentities($newString);
?>
Gewijzigd op 11/01/2011 10:20:31 door Kris Peeters
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 10:26:33
Quote Anchor link
Geweldig bedankt! substr -22 Achteraf is het soms zo simpel!

Toevoeging op 11/01/2011 10:33:49:

Oeps. Iets te snel enthousiast. De laatste 22 karakters variëren. Een andere variant bijvoorbeeld http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK gaat dit script dus niet vinden.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2011 10:49:44
Quote Anchor link
Die laatste / staat er altijd, he?

Eventueel dan zo-iets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$myString
= 'http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK';
$newString = zoek_zelf_een_betere_naam ($myString) .'PLAY';
echo htmlentities($newString);
function
zoek_zelf_een_betere_naam ($string) {
  $split = explode("/", $string);
  $return = "";
  for($i=0; $i< (count($split) - 1); $i++) {
    $return .= $split[$i] . "/";
  }

  return $return;
}

?>


Ik ben nooit een grote preg held geweest.

EDIT:
Of nog simpeler
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a
= pathinfo($myString) ;
$newString = $a['dirname']. '/PLAY';
?>
Gewijzigd op 11/01/2011 10:59:07 door Kris Peeters
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 11:15:52
Quote Anchor link
Mooi Kris, maar één ding snap ik niet. $mystring = nu gevuld met 'http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK' Dat is echter steeds anders als onderdeel van een veel grotere string. Hoe vind ik in de totale string dat stukje waar http://<b>open.spotify.com/track</b>/ staat +22 willekeurige karakters?
 
Mark L

Mark L

11/01/2011 17:51:01
Quote Anchor link
Opzich is dit geen moeilijke pattern.

Eerst zoek je op dit stuk: http://<b>open.spotify.com/track</b>/
Hierbij moet je een aantal karakters strippen. Als je niet weet welke, kan de functie preg_quote(); je ook helpen:
Dit zou eruit komen: http://\<b\>open\.spotify\.com/track\</b\>/

Daarna moet je de willekeurige reeks van 22 letters & cijfers zoeken. Dit is een simpele pattern: [a-zA-Z0-9]{22}

Nu samenvoegen:
http://\<b\>open\.spotify\.com/track\</b\>/[a-zA-Z0-9]{22}

Nu krijgen we:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $string
= 'De tekst waar alles in staat. http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK. Kijk zelf maar';
    $pattern = '#http://\<b\>open\.spotify\.com/track\</b\>/[a-zA-Z0-9]{22}#';
    $string = preg_replace($pattern, 'PLAY', $string);
?>


Dit is eigenlijk een hele simpele reguliere expressie. Lees deze tutorial eens ;)
Je zult versteld staan van de kracht achter de RegEx!

Edit:
Typo
Gewijzigd op 11/01/2011 17:51:52 door Mark L
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 19:36:44
Quote Anchor link
Bedankt Mark. Deze does this trick. Ik ga de tutorial doornemen.
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

13/01/2011 14:53:17
Quote Anchor link
Kreeg ik het net door, loop ik toch nog vast. Hoe beschrijf ik het pattern voor http://<b>open.spotify.com/user/</b>yesmore/playlist/4GMb0B6ZzeUjVXAomPoY06 als ik dit door PLAY wil vervangen?
de waarde"yesmore" en "4GMb0B6ZzeUjVXAomPoY06" varieen in dit geval. yesmore is de username van de maker van een playlist deze naam kan spaties,underscores etc bevatten.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/01/2011 15:01:56
Quote Anchor link
Heb je anders een lijst van alle mogelijke patronen die zich kunnen voordoen?
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

13/01/2011 15:10:07
Quote Anchor link
Kris dit is het laatste patroon wat ik nodig heb. Ik heb er een voor tracks en een voor albums. Die werken prima. Ik krijg alleen de versie met playlists niet werkend omdat ook de username tussen zit, yesmore in dit voorbeeld.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.