Preg_Replace vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 10:03:22
Quote Anchor link
Wie kan me op weg helpen met de volgende puzzel.

In een string komt op een willekeurige plek voor:

http://<b>open.spotify.com/track</b>/0XtTi4W87cAtK86sm6JbZI

"http://<b>open.spotify.com/track</b>/" is fixed, de serie letters en cijfers varieert (aantal 22 is constant)

Ik wil dit vervangen door bijvoorbeeld het woord PLAY. Wie kan mij een de juiste preg_replace helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:55:49
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2011 10:20:03
Quote Anchor link
zo-iets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$myString
= 'http://<b>open.spotify.com/track</b>/0XtTi4W87cAtK86sm6JbZI';
$newString = substr($myString, 0, -22) . 'PLAY';
echo htmlentities($newString);
?>
Gewijzigd op 11/01/2011 10:20:31 door Kris Peeters
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 10:26:33
Quote Anchor link
Geweldig bedankt! substr -22 Achteraf is het soms zo simpel!

Toevoeging op 11/01/2011 10:33:49:

Oeps. Iets te snel enthousiast. De laatste 22 karakters variëren. Een andere variant bijvoorbeeld http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK gaat dit script dus niet vinden.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2011 10:49:44
Quote Anchor link
Die laatste / staat er altijd, he?

Eventueel dan zo-iets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$myString
= 'http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK';
$newString = zoek_zelf_een_betere_naam ($myString) .'PLAY';
echo htmlentities($newString);
function
zoek_zelf_een_betere_naam ($string) {
  $split = explode("/", $string);
  $return = "";
  for($i=0; $i< (count($split) - 1); $i++) {
    $return .= $split[$i] . "/";
  }

  return $return;
}

?>


Ik ben nooit een grote preg held geweest.

EDIT:
Of nog simpeler
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a
= pathinfo($myString) ;
$newString = $a['dirname']. '/PLAY';
?>
Gewijzigd op 11/01/2011 10:59:07 door Kris Peeters
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 11:15:52
Quote Anchor link
Mooi Kris, maar één ding snap ik niet. $mystring = nu gevuld met 'http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK' Dat is echter steeds anders als onderdeel van een veel grotere string. Hoe vind ik in de totale string dat stukje waar http://<b>open.spotify.com/track</b>/ staat +22 willekeurige karakters?
 
Mark L

Mark L

11/01/2011 17:51:01
Quote Anchor link
Opzich is dit geen moeilijke pattern.

Eerst zoek je op dit stuk: http://<b>open.spotify.com/track</b>/
Hierbij moet je een aantal karakters strippen. Als je niet weet welke, kan de functie preg_quote(); je ook helpen:
Dit zou eruit komen: http://\<b\>open\.spotify\.com/track\</b\>/

Daarna moet je de willekeurige reeks van 22 letters & cijfers zoeken. Dit is een simpele pattern: [a-zA-Z0-9]{22}

Nu samenvoegen:
http://\<b\>open\.spotify\.com/track\</b\>/[a-zA-Z0-9]{22}

Nu krijgen we:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $string
= 'De tekst waar alles in staat. http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK. Kijk zelf maar';
    $pattern = '#http://\<b\>open\.spotify\.com/track\</b\>/[a-zA-Z0-9]{22}#';
    $string = preg_replace($pattern, 'PLAY', $string);
?>


Dit is eigenlijk een hele simpele reguliere expressie. Lees deze tutorial eens ;)
Je zult versteld staan van de kracht achter de RegEx!

Edit:
Typo
Gewijzigd op 11/01/2011 17:51:52 door Mark L
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 19:36:44
Quote Anchor link
Bedankt Mark. Deze does this trick. Ik ga de tutorial doornemen.
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

13/01/2011 14:53:17
Quote Anchor link
Kreeg ik het net door, loop ik toch nog vast. Hoe beschrijf ik het pattern voor http://<b>open.spotify.com/user/</b>yesmore/playlist/4GMb0B6ZzeUjVXAomPoY06 als ik dit door PLAY wil vervangen?
de waarde"yesmore" en "4GMb0B6ZzeUjVXAomPoY06" varieen in dit geval. yesmore is de username van de maker van een playlist deze naam kan spaties,underscores etc bevatten.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/01/2011 15:01:56
Quote Anchor link
Heb je anders een lijst van alle mogelijke patronen die zich kunnen voordoen?
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

13/01/2011 15:10:07
Quote Anchor link
Kris dit is het laatste patroon wat ik nodig heb. Ik heb er een voor tracks en een voor albums. Die werken prima. Ik krijg alleen de versie met playlists niet werkend omdat ook de username tussen zit, yesmore in dit voorbeeld.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.