prepared statements pdo zonder argumenten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »
Jeroen VD

Jeroen VD

21/04/2012 22:49:05
Quote Anchor link
In PDO is het gebruik om altijd prepared statements te gebruiken. Maar ook wanneer je geen argumenten gebruikt? Dan zijn er ook geen argumenten om op te geven, en zal je volgens php net een false terugkrijgen bij de execute() method. En loopt de boel in de soep. Maar wat gebruik ik dan in zo'n geval? Het gaatoverigens om een select query zonder where clause
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:34:11
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 22:54:11
Quote Anchor link
Je kunt ook een query executen zonder argumenten toch? Wat bedoel je precies?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

21/04/2012 23:04:28
Quote Anchor link
Zoals ik php net begrip moeten er of parameters worden gebind, of argumenten als array met execute() meegeven. Anders krijg je false terug. Maar ik heb geen parameters. Ik heb een simpele select query die gewoon de hele tabel moet ophalen, dus geen parameters. Maar hoe moetik dan nu een prepared statement gebruiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 23:19:20
Quote Anchor link
Als je geen argumenten hebt gebruik je geen prepared statement en dan kun je gewoon query() gebruiken ipv execute().
 
Jeroen VD

Jeroen VD

21/04/2012 23:25:08
Quote Anchor link
Ok, maar stel dat je die query vaker achter elkaar zou willen uitvoeren? (niet dat ik dat wil)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 23:28:17
Quote Anchor link
Dat is geen reële situatie... want je gaat niet exact dezelfde query meerdere keren uitvoeren. Dit is dus nooit aan de orde (of je doet iets fout).

Die prepared statements gebruik je wanneer je dezelfde query meerdere keren wilt uitvoeren, maar met verschillende argumenten.

Toevoeging op 21/04/2012 23:29:34:

Je kan ook prepared statement gebruiken om maar 1 query uit te voeren overigens. Door een prepared statement te gebruiken vergroot je de veiligheid.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

21/04/2012 23:33:01
Quote Anchor link
Ja dat is waar natuurlijk... Ik gebruik ze meestal ook alleen maar voor de veiligheid
 
Jelmer -

Jelmer -

22/04/2012 10:54:42
Quote Anchor link
Waar op php.net zie je staan dat je dan false terugkrijgt? Dit voorbeeldje (dit is toch versimpeld waar je het over hebt?) werkt bij mij prima:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$pdo
= new PDO('sqlite:var/articles.sqlite');
$stmt = $pdo->prepare("SELECT * FROM articles");
assert($stmt->execute() === true);
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2012 12:58:10
Quote Anchor link
Ik heb al even op php.net gekeken maar ik word er niet echt wijzer van. Wat doet die assert() functie precies i het voorbeeld van Jelmer? Het is de 1e keer dat ik die functie tegenkom.
 
Wouter J

Wouter J

22/04/2012 13:23:31
Quote Anchor link
Ik ken assert ook niet, maar als ik zo snel kijk is het een functie die kijkt of het geen erin staat waar is.

Dit wordt veel gebruikt in Unit Testing en is veel beter uitgebreid in klassen als PHPunit. Als $stmt->execute() === true niet waar is zal de assert functie false returnen, in alle andere gevallen true.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

22/04/2012 13:47:08
Quote Anchor link
@jelmer, bij de PDO execute() method

@wouter, maar dat is dan toch een omweg om execute() heen? execute() zal een set resultaten teruggeven wanneer de ingegeven waarden waar zijn, en anders false. of zie ik dat verkeerd?
 
Jelmer -

Jelmer -

22/04/2012 14:01:21
Quote Anchor link
Wouter J op 22/04/2012 13:23:31:
Dit wordt veel gebruikt in Unit Testing en is veel beter uitgebreid in klassen als PHPunit. Als $stmt->execute() === true niet waar is zal de assert functie false returnen, in alle andere gevallen true.


assert geeft een aanname aan, en zit in bijna alle programmeertalen. Je kan ze overal in je code zetten waar je uitgaat van iets (zoals ik hier ervan uit ga dat execute() true zal teruggeven) Zodra die aanname niet opgaat, (execute() geeft niet true terug) stopt PHP met een fatale fout. (En zodra je denkt dat al die aannames testen teveel tijd kost, zet je assert() uit met assert_options)

Trouwens werkt assert beter wanneer je je code als string meegeeft. Op die manier kan PHP beloven het alleen uit te voeren wanneer je assertions testen niet uit hebt gezet, en je krijgt mooi de regel code die fout ging in je foutmeldingen :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
assert('$stmt->execute() === true');
?>


@Wouter:
PDOStatement::execute geeft alleen true of false terug, afhankelijk of de query is gelukt of niet (tenzij je PDO zo geconfigureerd hebt dat het exceptions gooit, dan zal hij nooit toekomen aan het retourneren van false) Wil je bij de resultaten komen, dan gebruik je PDOStatement::fetch of PDOStatement::fetchAll.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$stmt
= $pdo->prepare("SELECT * FROM articles");
$stmt->execute();

foreach ($stmt->fetchAll() as $article)
    echo $article['title'] . "<br>\n";
?>
Gewijzigd op 22/04/2012 14:01:50 door Jelmer -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2012 18:17:48
Quote Anchor link
Ik zal wel even iets over het hoofd zien... maar wat is het verschil tussen assert en if? Je kan toch gewoon met een if iets controleren?
 
Jelmer -

Jelmer -

22/04/2012 21:33:09
Quote Anchor link
assert laat PHP stoppen als de expressie die erin staat niet naar true evalueert. Je kan er inderdaad ook if-statements voor gebruiken, maar dan moet je zelf de 'else'-case nog afvangen en een melding tonen, en kan je de statements niet gemakkelijk uit zetten door assert uit te schakelen.

Het is echt puur iets om aannames in je code op te nemen en te testen. Je moet het dus niet gebruiken om te testen of je query gelukt is, maar bijvoorbeeld in een grote formule om te controleren of waarden van variabelen in de door jou verwachte bereiken liggen (dat je niet per ongeluk door iets negatiefs deelt bijvoorbeeld, of de wortel van een negatief getal probeert te trekken) Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Assertion_(computing)
Gewijzigd op 22/04/2012 21:41:34 door Jelmer -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2012 21:53:10
Quote Anchor link
Ah, oké... thanks voor de toelichting!
 
Jeroen VD

Jeroen VD

22/04/2012 22:07:10
Quote Anchor link
Maar jelmer, php helemaal laten stoppen als iets is wat jij niet verwacht? Ik zou zeggen dat je beter voor die formule kunt testen en afvangen, en dan pas evt de formule toepassen
 
Jelmer -

Jelmer -

22/04/2012 22:31:23
Quote Anchor link
Assert is ook niet om user input te testen, dat moet je nog steeds zelf doen. Het is om je eigen programmeren te testen, om te bevestigen dat je het goed had. Zo was ik bijvoorbeeld net even bezig met een image resize scriptje, en heb daar wat assert-statements in gezet die o.a. testen dat je 'verkleinde' plaatje nooit groter is dan het origineel. Logisch zou je zeggen, maar blijkbaar heb ik ergens een foutje in m'n scriptje zitten want hij stopt op dat assert-statement. Nu weet ik dat het mis gaat, ik moet alleen nog even opsporen waarom het mis gaat.

Dit zou dus iets zijn waar ik normaal gesproken niet op zou testen, omdat ik verwacht dat het klopt. Maar door al m'n aannames, m'n verwachtingen toch met assert-statements in de code op te nemen zie ik dat ik ergens een foutje heb gemaakt.
Gewijzigd op 22/04/2012 22:32:34 door Jelmer -
 
Jeroen VD

Jeroen VD

22/04/2012 22:34:41
Quote Anchor link
Ja dat is inderdaad wel handig ja... Maar is het daarna niet beter om al die asserts eruit te halen, vanwege geheugenefficientie?
 
Wouter J

Wouter J

22/04/2012 23:02:46
Quote Anchor link
Jelmer, kun je dan niet veel beter gaan werken met TTD en dan doormiddel van unit tests je code opbouwen? Dat lijkt me toch stukken beter dan her en der in je code wat 'verwachtingen' te proppen?
 
Jelmer -

Jelmer -

23/04/2012 12:14:17
Quote Anchor link
Jeroen vd op 22/04/2012 22:34:41:
Ja dat is inderdaad wel handig ja... Maar is het daarna niet beter om al die asserts eruit te halen, vanwege geheugenefficientie?

Als je ze uit zet worden ze ook niet uitgevoerd. Je zal ze niet merken.

Wouter J op 22/04/2012 23:02:46:
Jelmer, kun je dan niet veel beter gaan werken met TTD en dan doormiddel van unit tests je code opbouwen? Dat lijkt me toch stukken beter dan her en der in je code wat 'verwachtingen' te proppen?

Voor iets simpels als een resize-algoritme? Wat een boel extra werk!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.