prepared statements pdo zonder argumenten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »
Jeroen VD

Jeroen VD

21/04/2012 22:49:05
Quote Anchor link
In PDO is het gebruik om altijd prepared statements te gebruiken. Maar ook wanneer je geen argumenten gebruikt? Dan zijn er ook geen argumenten om op te geven, en zal je volgens php net een false terugkrijgen bij de execute() method. En loopt de boel in de soep. Maar wat gebruik ik dan in zo'n geval? Het gaatoverigens om een select query zonder where clause
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:39:49
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 22:54:11
Quote Anchor link
Je kunt ook een query executen zonder argumenten toch? Wat bedoel je precies?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

21/04/2012 23:04:28
Quote Anchor link
Zoals ik php net begrip moeten er of parameters worden gebind, of argumenten als array met execute() meegeven. Anders krijg je false terug. Maar ik heb geen parameters. Ik heb een simpele select query die gewoon de hele tabel moet ophalen, dus geen parameters. Maar hoe moetik dan nu een prepared statement gebruiken?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 23:19:20
Quote Anchor link
Als je geen argumenten hebt gebruik je geen prepared statement en dan kun je gewoon query() gebruiken ipv execute().
 
Jeroen VD

Jeroen VD

21/04/2012 23:25:08
Quote Anchor link
Ok, maar stel dat je die query vaker achter elkaar zou willen uitvoeren? (niet dat ik dat wil)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 23:28:17
Quote Anchor link
Dat is geen reële situatie... want je gaat niet exact dezelfde query meerdere keren uitvoeren. Dit is dus nooit aan de orde (of je doet iets fout).

Die prepared statements gebruik je wanneer je dezelfde query meerdere keren wilt uitvoeren, maar met verschillende argumenten.

Toevoeging op 21/04/2012 23:29:34:

Je kan ook prepared statement gebruiken om maar 1 query uit te voeren overigens. Door een prepared statement te gebruiken vergroot je de veiligheid.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

21/04/2012 23:33:01
Quote Anchor link
Ja dat is waar natuurlijk... Ik gebruik ze meestal ook alleen maar voor de veiligheid
 
Jelmer -

Jelmer -

22/04/2012 10:54:42
Quote Anchor link
Waar op php.net zie je staan dat je dan false terugkrijgt? Dit voorbeeldje (dit is toch versimpeld waar je het over hebt?) werkt bij mij prima:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$pdo
= new PDO('sqlite:var/articles.sqlite');
$stmt = $pdo->prepare("SELECT * FROM articles");
assert($stmt->execute() === true);
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2012 12:58:10
Quote Anchor link
Ik heb al even op php.net gekeken maar ik word er niet echt wijzer van. Wat doet die assert() functie precies i het voorbeeld van Jelmer? Het is de 1e keer dat ik die functie tegenkom.
 
Wouter J

Wouter J

22/04/2012 13:23:31
Quote Anchor link
Ik ken assert ook niet, maar als ik zo snel kijk is het een functie die kijkt of het geen erin staat waar is.

Dit wordt veel gebruikt in Unit Testing en is veel beter uitgebreid in klassen als PHPunit. Als $stmt->execute() === true niet waar is zal de assert functie false returnen, in alle andere gevallen true.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

22/04/2012 13:47:08
Quote Anchor link
@jelmer, bij de PDO execute() method

@wouter, maar dat is dan toch een omweg om execute() heen? execute() zal een set resultaten teruggeven wanneer de ingegeven waarden waar zijn, en anders false. of zie ik dat verkeerd?
 
Jelmer -

Jelmer -

22/04/2012 14:01:21
Quote Anchor link
Wouter J op 22/04/2012 13:23:31:
Dit wordt veel gebruikt in Unit Testing en is veel beter uitgebreid in klassen als PHPunit. Als $stmt->execute() === true niet waar is zal de assert functie false returnen, in alle andere gevallen true.


assert geeft een aanname aan, en zit in bijna alle programmeertalen. Je kan ze overal in je code zetten waar je uitgaat van iets (zoals ik hier ervan uit ga dat execute() true zal teruggeven) Zodra die aanname niet opgaat, (execute() geeft niet true terug) stopt PHP met een fatale fout. (En zodra je denkt dat al die aannames testen teveel tijd kost, zet je assert() uit met assert_options)

Trouwens werkt assert beter wanneer je je code als string meegeeft. Op die manier kan PHP beloven het alleen uit te voeren wanneer je assertions testen niet uit hebt gezet, en je krijgt mooi de regel code die fout ging in je foutmeldingen :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
assert('$stmt->execute() === true');
?>


@Wouter:
PDOStatement::execute geeft alleen true of false terug, afhankelijk of de query is gelukt of niet (tenzij je PDO zo geconfigureerd hebt dat het exceptions gooit, dan zal hij nooit toekomen aan het retourneren van false) Wil je bij de resultaten komen, dan gebruik je PDOStatement::fetch of PDOStatement::fetchAll.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$stmt
= $pdo->prepare("SELECT * FROM articles");
$stmt->execute();

foreach ($stmt->fetchAll() as $article)
    echo $article['title'] . "<br>\n";
?>
Gewijzigd op 22/04/2012 14:01:50 door Jelmer -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2012 18:17:48
Quote Anchor link
Ik zal wel even iets over het hoofd zien... maar wat is het verschil tussen assert en if? Je kan toch gewoon met een if iets controleren?
 
Jelmer -

Jelmer -

22/04/2012 21:33:09
Quote Anchor link
assert laat PHP stoppen als de expressie die erin staat niet naar true evalueert. Je kan er inderdaad ook if-statements voor gebruiken, maar dan moet je zelf de 'else'-case nog afvangen en een melding tonen, en kan je de statements niet gemakkelijk uit zetten door assert uit te schakelen.

Het is echt puur iets om aannames in je code op te nemen en te testen. Je moet het dus niet gebruiken om te testen of je query gelukt is, maar bijvoorbeeld in een grote formule om te controleren of waarden van variabelen in de door jou verwachte bereiken liggen (dat je niet per ongeluk door iets negatiefs deelt bijvoorbeeld, of de wortel van een negatief getal probeert te trekken) Zie ook http://en.wikipedia.org/wiki/Assertion_(computing)
Gewijzigd op 22/04/2012 21:41:34 door Jelmer -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2012 21:53:10
Quote Anchor link
Ah, oké... thanks voor de toelichting!
 
Jeroen VD

Jeroen VD

22/04/2012 22:07:10
Quote Anchor link
Maar jelmer, php helemaal laten stoppen als iets is wat jij niet verwacht? Ik zou zeggen dat je beter voor die formule kunt testen en afvangen, en dan pas evt de formule toepassen
 
Jelmer -

Jelmer -

22/04/2012 22:31:23
Quote Anchor link
Assert is ook niet om user input te testen, dat moet je nog steeds zelf doen. Het is om je eigen programmeren te testen, om te bevestigen dat je het goed had. Zo was ik bijvoorbeeld net even bezig met een image resize scriptje, en heb daar wat assert-statements in gezet die o.a. testen dat je 'verkleinde' plaatje nooit groter is dan het origineel. Logisch zou je zeggen, maar blijkbaar heb ik ergens een foutje in m'n scriptje zitten want hij stopt op dat assert-statement. Nu weet ik dat het mis gaat, ik moet alleen nog even opsporen waarom het mis gaat.

Dit zou dus iets zijn waar ik normaal gesproken niet op zou testen, omdat ik verwacht dat het klopt. Maar door al m'n aannames, m'n verwachtingen toch met assert-statements in de code op te nemen zie ik dat ik ergens een foutje heb gemaakt.
Gewijzigd op 22/04/2012 22:32:34 door Jelmer -
 
Jeroen VD

Jeroen VD

22/04/2012 22:34:41
Quote Anchor link
Ja dat is inderdaad wel handig ja... Maar is het daarna niet beter om al die asserts eruit te halen, vanwege geheugenefficientie?
 
Wouter J

Wouter J

22/04/2012 23:02:46
Quote Anchor link
Jelmer, kun je dan niet veel beter gaan werken met TTD en dan doormiddel van unit tests je code opbouwen? Dat lijkt me toch stukken beter dan her en der in je code wat 'verwachtingen' te proppen?
 
Jelmer -

Jelmer -

23/04/2012 12:14:17
Quote Anchor link
Jeroen vd op 22/04/2012 22:34:41:
Ja dat is inderdaad wel handig ja... Maar is het daarna niet beter om al die asserts eruit te halen, vanwege geheugenefficientie?

Als je ze uit zet worden ze ook niet uitgevoerd. Je zal ze niet merken.

Wouter J op 22/04/2012 23:02:46:
Jelmer, kun je dan niet veel beter gaan werken met TTD en dan doormiddel van unit tests je code opbouwen? Dat lijkt me toch stukken beter dan her en der in je code wat 'verwachtingen' te proppen?

Voor iets simpels als een resize-algoritme? Wat een boel extra werk!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.