prepared statements ZONDER WHERE STATEMENT

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

17/05/2017 11:45:36
Quote Anchor link
Ik ben met repared statements nieuw en probeer het volgende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$link = mysqli_connect("localhost", "user", "", "db"); //Establishing connection to the database , this is alias of new mysqli('')
$query="SELECT * FROM profiles";
$stmt = $link->prepare($query);
//$stmt->bind_param("s",$anti_injection); // binding the parameter to it
$stmt->execute(); //Executing
$result = $stmt->get_result();
while($row = $result->fetch_array(MYSQLI_ASSOC)) // we used MYSQLI_ASSOC flag here you also can use MYSQLI_NUM or MYSQLI_BOTH
{
//Do stuff
}


Ik krijg dan:

Call to a member function execute() on a non-object

Ik wil helemaal geen WHERE clause gebruiken in een query, is dat verplcith met een prepared statement?
Ik zie nergens een voorbeeld waar gewoon een query ZONDER WHERE CLAUSE gebruikt word in een prepared statement zoals:

"SELECT * FROM profiles"

Het lijkt me dan ook overbodig als je geen input waarde controleert.
Ik zie genoeg voorbeelden via google maar geen enkele zonder een WHERE statement.

UPDATE//opgelost met object connectie
Gewijzigd op 17/05/2017 17:46:19 door Daniel van Seggelen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:01:45
 
Ivo P

Ivo P

17/05/2017 13:47:42
Quote Anchor link
Je haalt 2 dingen door elkaar:
Eerst begin je procedureel mysqi_connect() aan te roepen.

Daarna zou je $stmt = mysqli_prepare($link, $query);
kunnen gebruiken.

of je gaat direct voor

$link = new mysqli("localhost", "user", "", "db");

waarna $link wel een object is (en wat een logischer idee is, gezien je de rest van je code weer oo werkt)

Zie ook de voorbeelden op http://php.net/manual/en/mysqli.prepare.php
 
Willem vp

Willem vp

17/05/2017 14:37:10
Quote Anchor link
@Ivo:

Alhoewel het niet aan te bevelen is om procedureel en object-georiënteerd door elkaar te gebruiken (het maakt je code niet per se beter te begrijpen) is het volledig legaal om het te doen; de PHP-documentatie noemt zelfs expliciet dat je de twee stijlen door elkaar kunt gebruiken (wat handig is als je bijvoorbeeld je code aan het omschrijven bent).

@Daniel:

De reden dat je geen codevoorbeelden zonder WHERE tegenkomt, is waarschijnlijk omdat het niet heel nuttig is om in een dergelijke situatie prepared statements te gebruiken. Ik zie overigens niet in waarom het niet zou kunnen. Zal zo eens kijken of ik e.e.a. op mijn eigen systeem kan reproduceren.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/05/2017 15:46:19
Quote Anchor link
Daniel van Seggelen op 17/05/2017 11:45:36:
Call to a member function execute() on a non-object

Volg het kruimelpad terug. Ofwel het preparen gaat mis, ofwel het maken van een verbinding slaagt niet. Je controleert trouwens nergens of beide goed gaan...

Willem vp op 17/05/2017 14:37:10:
omdat het niet heel nuttig is om in een dergelijke situatie prepared statements te gebruiken.

Uniformiteit in het aanspreken van je database lijkt mij een pre.

PS en als je dan toch prepared statements wilt gebruiken dan is PDO wellicht een beter alternatief.
Gewijzigd op 17/05/2017 15:51:03 door Thomas van den Heuvel
 
Willem vp

Willem vp

17/05/2017 15:51:01
Quote Anchor link
> Ofwel het preparen gaat mis, ofwel het maken van een verbinding slaagt niet.

Het maken van de verbinding gaat goed, anders zou je bij de aanroep van prepare() al een foutmelding krijgen.
Dat betekent dat de fout in de query zelf moet zitten; hoogstwaarschijnlijk een tabel die niet bestaat in de geselecteerde database.

De code die in de eerste post staat werkt bij mij in ieder geval probleemloos.

Toevoeging op 17/05/2017 16:10:04:

> Uniformiteit in het aanspreken van je database lijkt mij een pre.

Tot op zekere hoogte. Als ik een schroef moet vastdraaien kijk ik ook eerst of ik een schroevendraaier maat 1, 2 of 3 nodig heb. Ik gebruik niet steevast maat 2, omdat dat nu eenmaal uniform is. Vaak krijg je de schroef er wel mee vast, maar het geeft niet per se het optimale resultaat.

Datzelfde heb ik met prepared statements. De meeste queries kun je inderdaad prepared uitvoeren, maar dat wil niet zeggen dat prepared altijd het beste is. En om een suboptimale oplossing te gebruiken, alleen maar vanwege de uniformiteit vind ik nogal indruisen tegen mijn kwaliteitsbesef. ;-)

Bij queries die je slechts 1x uitvoert, zou je je moeten afvragen of die de overhead van het prepareren waard zijn. Wanneer je prepareert om SQL injection tegen te gaan is die overhead meestal wel te verdedigen. In dit specifieke geval is daar geen sprake van en dan vind ik het zonde om daar het prepared statement-vehikel voor te gebruiken. Ook wanneer je een paar duizend records tegelijkertijd moet inserten is een prepared statement meestal niet aan te raden, want dat is significant trager dan een multi-insert (waarbij je dan wel zelf ervoor moet zorgen dat je geen SQL injection faciliteert).
Gewijzigd op 17/05/2017 16:10:43 door Willem vp
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

17/05/2017 17:04:48
Quote Anchor link
Bedankt voor de antwoorden.
Ik zie nu iets stoms, dat de queries een typo had in de tabelnaam bij het eerste voorbeeld, wat dus wel werkt, maar naast dat vraag ik mij af of er zonder input wel geadviseerd word om toch prepared statements te gebruiken zonder input?

Nog iets ik gebruik een class met de conn functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
class DBD extends MySQLi
{
    public $connection;
    public $lang = '';
    public function conn()
    {
        if (!$this->connection) {
            $this->connection = mysqli_connect(DB_HOST, DB_LOGIN, DB_PASSWORD, DB_NAME);
            mysqli_query($this->conn(),"set names 'utf8'");
            mysqli_query($this->conn(),"SET CHARACTER SET 'utf8'");
        }
        return $this->connection;
    }
}

// de connectie

$DBD = new DBD();

met dit krijg ik dezelfde fout, maar de connectie is toch een object?

$link = $DBD->conn(); //Establishing connection to the database , this is alias of new mysqli('')
$query="SELECT * FROM members";
$stmt = $link->prepare($query);
//$stmt->bind_param("s",$anti_injection); // binding the parameter to it
$stmt->execute(); //Executing


wat doe ik hier fout?
Gewijzigd op 17/05/2017 17:07:30 door Daniel van Seggelen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/05/2017 22:52:00
Quote Anchor link
Willem vp op 17/05/2017 15:51:01:
Ook wanneer je een paar duizend records tegelijkertijd moet inserten is een prepared statement meestal niet aan te raden, want dat is significant trager dan een multi-insert (waarbij je dan wel zelf ervoor moet zorgen dat je geen SQL injection faciliteert).

Wut? Dat lijkt mij bij uitstek een situatie waar je prepared statements gebruikt. Maar dat is meestal niet de norm, en daarom gebruik ik standaard ook geen prepared statements omdat je geen meerwaarde hebt bij SELECT-statements.

Daniel van Seggelen op 17/05/2017 17:04:48:
Nog iets ik gebruik een class met de conn functie:
...
wat doe ik hier fout?


Deze class zit wel heel vreemd in elkaar. Maar wat in ieder geval niet aan te raden is is het instellen van een character encoding via SET NAMES en SET CHARACTER SET (doet dit laatste uberhaupt iets?). Hiervoor is de set_charset() methode.

Wat je je ook af zou moeten vragen is waarom je een wrapper gebruikt waarna je rechtstreeks met het gecreëerde mysqli-object gaat praten, wat is dan de meerwaarde van die class? Ook controleer je in geen van de stappen of de connectie slaagt. Op dit moment heeft heeft die class niet echt veel toegevoegde waarde, het neemt je geen werk uit handen.
 
Ivo P

Ivo P

18/05/2017 09:07:49
Quote Anchor link
je definieert nu een class van het type Mysqli. IN deze class neem je weer een property op die van het type mysqli is.

Vergelijk: een class van het type Auto. In deze auto kun je een aantal zaken vervoeren, bijvoorbeeld een persoon en een krat bier.
Maar nu geef je bij de te vervoeren items ook weer een auto op....

Doe het liever zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
class DBD extends MySQLi
{
    public $connection;
    public $lang = '';
    public function __construct()
    {

       parent::__construct(DB_HOST, DB_LOGIN, DB_PASSWORD, DB_NAME);
       $this->query("set names 'utf8'");
       $this->query("SET CHARACTER SET 'utf8'");
    }
}


// de connectie

$DBD = new DBD();

$query="SELECT * FROM members";
$stmt = $DBD->prepare($query);

$stmt->execute(); //Executing
[/code]

$DBD is nu op dezelfde manier te gebruiken als Mysqi, maar los van de automatische connectie opbouw, kun je nog een aantal functies zelf toevoegen, waarmee deze extend pas echt nuttig kan worden.

Maak van DBD niet een doorgeefluik naar Mysqli, maar maak het tot een uitbreiding van de Mysqli-class
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/05/2017 09:14:13
Quote Anchor link
Het gaat hier fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
class DBD extends MySQLi
{
    public $connection;
    public function conn()
    {

        if (!$this->connection) {
            $this->connection = mysqli_connect(DB_HOST, DB_LOGIN, DB_PASSWORD, DB_NAME);
        }
    }
}

?>

Je extendt objectgeoriënteerd de klasse MySQLi maar gebruikt vervolgens procedureel mysqli_connect() voor het openen van de verbinding.

MySQLi opent de verbinding bovendien al in de constructor, dus het heeft helemaal geen zin om dat nog een keer te doen met een aparte methode conn().

Wil je dat toch zo doen, dan extendt je MySQLi niet, maar doe je zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class DBD
{
    protected $Connection;

    public function conn()
    {

        $this->Connection = new \MySQLi();
    }
}

?>
Gewijzigd op 18/05/2017 09:14:44 door Ward van der Put
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

18/05/2017 10:04:45
Quote Anchor link
Bedankt.

Het komt door de persoon en een krat bier, warom ik procedureel en object georienteerd had gemixed :)
Ik heb het aangepast en werkt aan :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
public $connection;
    public $lang = '';
    public function __construct()
    {
       parent::__construct(DB_HOST, DB_LOGIN, DB_PASSWORD, DB_NAME);
       $this->query("set names 'utf8'");
       $this->query("SET CHARACTER SET 'utf8'");
    }


Toevoeging op 18/05/2017 10:16:20:

Bedankt.

Het komt door de persoon en een krat bier, warom ik procedureel en object georienteerd had gemixed :)
Ik heb het aangepast en werkt naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
public $connection;
    public $lang = '';
    public function __construct()
    {
       parent::__construct(DB_HOST, DB_LOGIN, DB_PASSWORD, DB_NAME);
       $this->query("set names 'utf8'");
       $this->query("SET CHARACTER SET 'utf8'");
    }


Als ik de tweede optie gebrui; dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
protected $Connection;

    public function conn()
    {
        $this->Connection = new \MySQLi();
    }


zonder de extend, welke is dan sneller? De code van een ander script die ik aanpas is nu namelijk al zo gemaakt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/05/2017 19:35:02
Quote Anchor link
Vraag jezelf af wat voor meerwaarde jouw class heeft.

Mijn vorige reactie is nog steeds van toepassing. Gebruik set_charset() in plaats van bovenstaande constructie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.