preview voor het uploaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Didier mercier

didier mercier

31/08/2010 12:30:57
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben absoluut geen ervaren javascripter en ik zou graag willen weten hoe ik een preview van een image (als thumbnail) vóór de upload kan tonen.

zou dit al in de goede richting gaan ?

<input name="pict1" type='file' onchange(self.document.forms['pict_preview']=self.document.forms['pict1'])>
<img name="pict_preview" src="" width="100" heigth="80">

dank u
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:02:45
 
Chris -

Chris -

31/08/2010 12:36:44
Quote Anchor link
Letterlijk vóór je iets upload is niet mogelijk. Om iets te tonen moet een plaatje eerst worden geupload naar de server, tenzij ze je een client (programma op de computer) installeert.
 
Didier mercier

didier mercier

31/08/2010 14:19:50
Quote Anchor link
Hi Chris,

ik heb nochtans site gezien die vóór je de picture upload een preview tonen om de klant nog te keuze te geven om de plaatje te veranderen.

Het gaat niet in PHP inderdaad omdat het server-side is maar dacht dat misschien iemand een idee had hoe het moet gebeuren in javascript

didier
 
Jelmer -

Jelmer -

31/08/2010 15:42:49
Quote Anchor link
Misschien dat dit werkt, al zou het kunnen dat je niet de value van input[type=file] uit kan lezen vanwege veiligheidsredenen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<img id="pict_preview" src="">
<input type="file" onchange="document.getElementById('pict_preview').src = this.value">
 
Didier mercier

didier mercier

31/08/2010 17:50:48
Quote Anchor link
inderdaad, het werkt niet

ik blijf maar zoeken

bedankt
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

31/08/2010 18:16:44
Quote Anchor link
met flash kan het wel, heb al vaak zoiets gedaan. dan met php uploaden en in flash het plaatje laten zien
 
Didier mercier

didier mercier

21/09/2010 13:59:16
Quote Anchor link
Thanks voor antwoord.
Heb ondertussen oplossing gevonden door de images in tijdelijk directory te uploaden met uniqid() als naam.
Als klant zich inschrijft voor goed dan images verplaatsen en tijdelijk directory verwijderen.

deze is voor mij opgelost !!!

didier
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.