Priemgetallen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Cimah Potte

Cimah Potte

08/06/2010 14:46:22
Quote Anchor link
Ik heb een php script geschreven om zo veel mogelijk priemgetallen als output te krijgen. (Het aantal is aan geven met $getal)

Bij elk getal controleer ik of er een heel getal(integer, vandaar is_int) uit komt als je de wortel er van trekt, dat heb ik met $wortel_pg gedaan en met !is_int($wortel_pg).
Dus als de wortel een heel getal is dan doet hij de else, maar het gekke is dat hij dat nooit doet want als ik aan het einde echo $tel doe dan blijkt dat $tel nog steeds 4 is! Maar hij output 121 en 121 is eerst langs de controle geweest en als je daar de wortel van trekt dan krijg je 11, dus een heel getal(integer).
Maar tel++; wordt niet gedaan en echo "Beware!!!"; ook niet.

Kan iemand mij zeggen wat ik fout heb gedaan?

Het deel van het script waar het omgaat(Ik heb een deel er niet bij gezet omdat ik eigenlijk niet wil dat het gekopieerd wordt):

$pg = 1;
$tel = 4;

while($getal<10000)
{
$pg += 6;
$wortel_pg = sqrt($pg);
if (!is_int($wortel_pg))
{
$getal++;
En nog andere geheime dingen!!!
}
else
{
echo "Beware!!!";
$tel++;
}
}
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:56:06
 
Jelmer -

Jelmer -

08/06/2010 14:55:43
Quote Anchor link
sqrt geeft altijd een float terug.

Ik ken geen standaard functie in PHP die kijkt of het een geheel getal is, maar je kan gemakkelijk iets zelf verzinnen a la
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
is_geheel_getal($n) {
    return (int) $n == $n;
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

08/06/2010 14:57:43
Quote Anchor link
Een wortel zal geen integer zijn.
 
- Mark -

- Mark -

08/06/2010 14:58:55
Quote Anchor link
Wat zit je eigenlijk raar te doen met " En nog andere geheime dingen!!! " het is niet zo dat dit zo speciaal is. er zijn vele varianten op het internet te vinden.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zeef_van_Eratosthenes zie het php voorbeeld.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

08/06/2010 15:04:09
Quote Anchor link
Het probleem is dat sqrt een float returned en geen integer.
Met de volgende aanpassing zal je script werken:
if (!is_int($wortel_pg)) -> if ( fmod( $wortel_pg , 1 ) != 0 )
 
Cimah Potte

Cimah Potte

08/06/2010 15:05:21
Quote Anchor link
Jelmer rrrr - Bedankt, daar was ik zelf echt niet achter gekomen. Maar ik snap echt héél weinig van functions af, hele simpele snap ik wel, maar zelfs dit is voor mij al te moelijk :p
Dus zou je mij (stap voor stap) uit kunnen leggen hoe deze function werkt?

Mark Coenen - Dat weet ik, maar ik ben gewoon voorzichtig en ik hou er niet van om mijn manier prijs te geven (ik doe het namelijk op een andere manier)
 
Cimah Potte

Cimah Potte

08/06/2010 15:09:31
Quote Anchor link
Peter Dorn - Bedankt, deze manier is ietsjes sneller (en ik snap hem beter) dan die vanJelmer rrrr, bedankt voor de oplossing!
 
Kurt Cobain

Kurt Cobain

08/06/2010 19:08:20
Quote Anchor link
Wat is er zo speciaal aan een scriptje dat priemen uitrekent? Kan ieder jongetje van 12 maken..
 
Com puter

com puter

09/06/2010 10:56:39
Quote Anchor link
Ik ken hem, hij is een jongetje van 12
 
Cimah Potte

Cimah Potte

09/06/2010 10:58:10
Quote Anchor link
Ik ben 13!!!
 

09/06/2010 11:17:02
Quote Anchor link
Wat is het nut ervan om priemgetallen uit te rekenen?
Als het voor 'wetenschappelijke' redenen is, dan zou ik geen php gebruiken. Php is daar veel traag voor en gebruikt ook te veel geheugen. Iets als lisp ofzo zou veel beter zijn lijkt mij.
 
Afra ca

Afra ca

09/06/2010 12:36:24
Quote Anchor link
Rustig aan heren. Het creeëren van een script dat priemgetallen uitrekent kan een prima oefening voor jezelf zijn om wat complexer te programmeren dan een gastenboek bijvoorbeeld ;) En met een beetje slechte implementatie maak je gelijk kennis met de limitaties van php.

Karl heeft enigszins gelijk, php is niet een ideale taal ervoor, maar het gaat om het doel en de context, dus je kan het niet gelijk afkraken ;) En ga je voor speed, kies dan voor Haskell, een taal echt ideaal hiervoor, al het is best pittig.

Ochja, en de zeef van Eratosthenes is wel een erg leuke uitdaging om zelf even te maken :)
 

09/06/2010 13:08:52
Quote Anchor link
Afra ca op 09/06/2010 12:36:24:
Karl heeft enigszins gelijk, php is niet een ideale taal ervoor, maar het gaat om het doel en de context, dus je kan het niet gelijk afkraken ;) En ga je voor speed, kies dan voor Haskell, een taal echt ideaal hiervoor, al het is best pittig.

Misschien moet je even lezen? Ik vraag hem ook waarom hij dat wilt maken.
Alleen als hij het dus voor ingewikkeldere dingen, wetenschappelijke dingen, dan raad ik het hem af.
Ik kraak niemand af. Je moet eens naar jezelf kijken.
 
Afra ca

Afra ca

09/06/2010 17:33:48
Quote Anchor link
Hoewel we beetje offtopic gaan zo, wil ik dit nog even rechtzetten.

Karl, mijn excuses voor het niet goed lezen van je post, geen idee waarom ik dat over het hoofd zag. En ik refereerde met m'n eerste zin niet naar jou Karl, maar naar Kurt, computer en Cimah die beetje kinderachtig aan het doen waren. En als je mijn post goed leest zie je dat ik ook niemand afkraak, óf wij hebben een totaal andere definitie van afkraken...
 
Niek s

niek s

09/06/2010 17:38:09
Quote Anchor link
hahahahahahahha :D

"Ik ben 13!!!":)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.